Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 518961 times)

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5276
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6900 on: 04.08.2022, 17:10:29 »
Щом съдът в Стара Загора смята, че Брикел може да дими до откат, ВАС смята, че лабораторна частна фирма има право да извършва товаро-разтовврни дейности на Капитан Андреево, АССГ пази чужди коли от градушка в Борисовата градина, БНТ хваща за ръце бившия Премиер, как да съм сигурен за ОВОС-а на Струма?
Абсолютно е видно, че институциите в България не са институции!
За Сандов съм сигурен, че е МегаЗелен и поне е хард еколог.
Т.е. поне екологията няма да е жертва. Неговата работа е да мисли за нея. Дори без да е министър!
Трябваше Гроздан да мисли за пътищата!
Украйна, победа!

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5478
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6901 on: 04.08.2022, 17:10:34 »
Ето изповедта на един обикновен осъзнат руснак:

Ще пиша като се освободя!
Кръстен съм на дядо ми. Дядо ми Владимир Яковлев е бил убиец, кървав палач, чекист. Сред многото му жертви са били и собствените му родители.
Дядо е застрелял баща си заради спекуланство. Майка му, моята прабаба, като разбрала, се обесила.
Най-щастливите спомени от моето детство са свързани със стария, просторен апартамент на Новокузнецкая, с който семейството ни много се гордееше. Както разбрах по-късно, апартаментът не беше купен или построен, а реквизиран, тоест взет насила от богато семейство на търговци от Замоскворечието.
Спомням си стария резбован бюфет, в който тършувах за сладко. И големия уютен диван, на който вечер четяхме приказки с баба, завити с одеяло. И двата огромни кожени фотьойла, които по семейна традиция се използваха само за много важни разговори.
Както разбрах по-късно, баба, която много обичах, успешно е работила през по-голямата част от живота си като професионален агент-провокатор. Дворянка по рождение, тя се възползвала от произхода си, за да създава връзки и да провокира познатите си да бъдат откровени. Въз основа на резултатите от разговорите си пишела служебни доноси.
Диванът, на който съм слушал приказки, фотьойлите, бюфетът и всички други мебели в апартамента не са купувани от баба и дядо. Те просто са ги избрали  в специален склад, в който доставяли собственост от апартаментите на разстреляните московчани.
От този склад чекистите безплатно обзавеждали апартаментите си.
Под тънкия слой на невежеството щастливите ми спомени от детството са пропити от духа на грабежи, убийства, насилие и предателство. Напоени са с кръв.
Само аз ли съм така?
Всички ние, които сме израснали в Русия, сме внуци на жертви и палачи. Абсолютно всички, без изключение. Във вашето семейство няма жертви? Значи са били палачи. Няма палачи? Значи са били жертви. Няма нито жертви, нито палачи? Значи има тайни.
Хич не се съмнявайте!
Струва ми се, че силно подценяваме влиянието на трагедиите от руското минало върху психиката на днешните поколения. Нашата обща психика. И досега, когато се сбогуваме, си казваме „До свидания!“, без да осъзнаваме, че „свидание“ всъщност е затворническата дума. В обикновения живот има срещи, а в затвора има свиждания.
И до ден днешен лесно пишем в есемесите: „Ще пиша като се освободя!“. Когато СЕ ОСВОБОДЯ...
Когато оценяваме мащаба на трагедиите от руското минало, ние обикновено имаме предвид мъртвите. Но за да се оцени мащабът на влиянието на трагедиите върху психиката на бъдещите поколения, е необходимо да се вземат предвид не мъртвите, а оцелелите. Мъртвите са си умрели. Оцелелите са станали наши родители и родители на нашите родители.
Оцелелите са вдовци, сираци, загубили близки, прогонени, лишени от собственост, прогонени от страната, убити за собственото си спасение, в името на идея или в името на победи, предани и предатели, разорени, продали съвестта си, превърнати в палачи, разпитвани и разпитващи, изнасилени, осакатени, ограбени, принудени да доносничат, опиянилите се от безнадеждна мъка, чувство за вина или изгубена вяра, унизени, преминали през смъртоносен глад, плен, окупация, лагери.
Загиналите са десетки милиони. Оцелелите – стотици милиони. Стотици милиони, които са предали своя страх, болка, чувство за постоянна заплаха от външния свят на децата си, които на свой ред са добавили собственото си страдание към тази болка, предали са страха си и на нас. Просто статистически днес в Русия няма нито едно семейство, което по един или друг начин да не носи най-тежките последици от безпрецедентните по мащаб зверства, продължаващи в страната вече век.
Замисляли ли сте се някога до каква степен житейският опит на три поколения подред от вашите ПРЕКИ предци влияе върху това как личното ви възприятие на света днес? Ако не сте, замислете се.
Отне ми години да разбера историята на семейството си. Но пък сега знам по-добре откъде идва вечният ми безпричинен страх. Или преувеличената потайност. Или абсолютната неспособност за доверие и създаване на близки отношения. Или постоянното чувство за вина, което ме преследва от детството, откакто се помня.
В училище ни разказваха за зверствата на немските фашисти. В института за зверствата на китайските хунвейбини или камбоджанските червени кхмери. Само че забравиха да ни кажат, че зоната на най-страшния геноцид в историята на човечеството, безпрецедентен по мащаб и продължителност, не е бил в Германия, Китай или Камбоджа, а в нашата собствена страна. И не някакви китайци или корейци са преживели ужаса на най-ужасния геноцид в историята на човечеството, а три поколения поред ЛИЧНО ОТ ВАШЕТО семейство.
Често ни се струва, че най-добрият начин да се предпазим от миналото е да не не го пипаме, да не се ровим в историята на семейството, да не се ровим в ужасите, случили се с близките ни.
Струва ни се, че е по-добре да не знаем. Всъщност е по-лошо. Много по-лошо. Това, което не знаем, продължава да ни влияе, чрез спомените от детството, чрез отношенията с родителите. Просто не знаем, не осъзнаваме това влияние и затова сме безсилни да му се противопоставим.
Най-страшното последствие от наследствената травма е невъзможността да я разпознаем. И като резултат – невъзможността да осъзнаем до каква степен тази травма изкривява сегашното ни възприятие за реалността. Няма значение какво точно за всеки от нас днес е олицетворение на този страх, кого точно всеки от нас вижда като заплаха днес – Америка, Кремъл, Украйна, хомосексуалистите или турците, „развратната” Европа, петата колона или просто шеф на работа или полицай на входа на метрото.
Важно е дали осъзнаваме до каква степен сегашните ни лични страхове, личното усещане за външна заплаха всъщност са само призраци от миналото, чието съществуване толкова ни е страх да признаем.
... През XIX век, в разруха и глад, дядо ми убиецът умирал от туберкулоза. От смърт го спасява Феликс Дзержински, който донася отнякъде кутия френски сардини в масло, най-вероятно от друг „специален“ склад. Дядо ми се хранил с тях в продължение на месец и благодарение на това останал жив. Това означава ли, че аз дължа живота си на Дзержински? И ако да, как да живея с това?.
🗓17 май 2021 г.
Превод от руски: Райна Камберова
….
Владимир Егорович Яковлев🖊 (роден на 8 март 1959 г., Москва, СССР) е руски журналист и медиен мениджър. Основател, първи главен редактор, генерален директор и собственик на издателство „Комерсант“. Син на известния съветски журналист Егор Владимирович Яковлев (редактор на „Московски новини“ по време на перестройката) и внук на чекиста Владимир Иванович Яковлев.
Свобода за Украйна !

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7007
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6902 on: 04.08.2022, 17:47:38 »
Все пак при Ленин отговорният труд на палача получава признание - сътрудниците със специални задачи получават офицерски звания, високи заплати, привилегии и т.н. След трудови подвизи лочат водка директно от бъчвата и се налага да бъдат носени на ръце до домовете си. В Царска Русия трудът на палача не е бил нито почетен, нито добре платен и с тази работа са се занимавали каторжници срещу облекчения на режима, допълнителна храна, допълнителни пари за лични нужди и т.н. Примерно при обесването на убийците на Александър II има случай на развързал се възел.  :)

Offline fafan

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3877
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6903 on: 04.08.2022, 22:10:42 »
Внимание за пропутинските тролове в Германия, които разпространяват фейковете на Путин и тръбят кремълски лъжи, на вратата може да почука полиция и да ви отведат в районното  :help: :help:

Quote
🇩🇪В Гамбурге арестован автор пророссийского Telegram-канала

«Согласно следствию, обвиняемый вёл Telegram-канал, который считался пророссийской национал-большевистской платформой, где выражалось открытое одобрение агрессивной войне против Украины, спровоцированной Россией», — говорится в заявлении прокурора.

Автором Telegram-канала является 31-летний немец. Поскольку на одном из фото он позировал с российским автоматом, прокуратура подозревает его в нарушении Закона о контроле над военным оружием.

Кроме того, мужчину обвиняют в использовании символа Z, одобрении уголовных преступлений и попытке вербовки для военной службы за рубежом.

@BILD_Russian

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3063
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6904 on: 05.08.2022, 02:21:49 »
Пропутинските тролове в Германия не ни интересуват, не ни пречат и не са ни проблем, защото това е БЪЛГАРИЯ, ние сме български форум и тук живеят българи! Това е проблем на Германия. Смятам, че е крайно време, всички, които живеят в Германия и Америка и милеят повече за Германия и Америка да престанат да тролят българското общество с фалшиви новини от фалшиви медии, които в крайна сметка не целят благоденствие за българското общество, а точно обратното - да го доразбият и фалират под мантрите на кухи брюкселски "политици" с явен розов оттенък.

Приветствам yogimax, че реши да се завърне във форума! Гласовете на нормалността няма да бъдат заглушени, нито сега, нито в бъдеще, колкото и където и да сме, защото колкото повече розова пропаганда се излива, толкова повече се осъзнават хората :rolleyes:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5276
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6905 on: 05.08.2022, 07:58:18 »
Аз пък такива изказващи се имах на пионерските сборове в училище.
Затова смятам, че трябва да ходят в Германия с добре изрязани нокти, за да не срамят тяхната социалистическа родина Народна Република България.
И носни кърпи да имат!
Украйна, победа!

Offline blagun

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 15390
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6906 on: 05.08.2022, 09:42:11 »
Пропутинските тролове в Германия не ни интересуват, не ни пречат и не са ни проблем, защото това е БЪЛГАРИЯ, ние сме български форум и тук живеят българи!

Напомням любезно т.5 от Правилата на форума: "Теми и мнения с невярно съдържание се изтриват по преценка на модераторския екип. Системното публикуване на лъжлива информация води до наказания!". Така че пропутински лъжи НИ ИНТЕРЕСУВАТ и смятам да взема по-активна позиция по въпроса! Въобще не ми пука за доходите на някой трол (ако го прави безплатно, толкова по-зле за него, че се е прецакал). Това да се счита за предупреждение!
 
А пропутински мекерета да употребяват името и символите на България (макар че обикновено знамето, което веят, не е това от Конституцията на РБ) си е наглост и кощунство.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5276
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6907 on: 05.08.2022, 10:16:45 »
Вчера обяснявах на детето, че на знамето на България по конституция няма герб.
Украйна, победа!

Offline fafan

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3877
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6908 on: 05.08.2022, 13:09:49 »
Не измислена, а малко реална информация от "освободените територии" от първо лице - в Луганск има заповед до 18-то число да съберат 7000 "доброволеца", отвличат млади мъже директно от улицата и ги качват на автобуси. Това не ми прилича на "Русия спечели войната" и "Украйна губи тотално войната"...  :help:


Междувременно случаят с американската баскетболистка в Русия, която беше отвлечена от кремълските бандити придобива все повече чертите на трилър от Северна Корея. Само един ден след присъдата Лавров "бил готов да преговаря за размяна". С тази акция Русия директно се изстреля обратно в Средновековието, никой нормален човек вече няма да иска да стъпи в Русия при риска да бъде отвлечен и поставен пред корумпиран руски съд.https://news.bg/int-politics/lavrov-rusiya-e-gotova-da-razgovarya-sas-sasht-za-razmyana-na-zatvornitsi.html

Нашите северномакедонски съседи вече са получили първите доставки качествено американско оръжие в замяна на скрап метала T-72 и реално преоборудват армията си. Готвят се да пратят и самолети даже, а ние се помайваме и въртим схеми с некачествени гранати на черно.  :neznam:

https://news.bg/int-politics/severna-makedoniya-dava-na-ukrayna-su-25.html

« Last Edit: 05.08.2022, 13:25:21 by fafan »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5276
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6909 on: 05.08.2022, 13:47:31 »
Руския съд не е корумпиран. Той просто е придатък на Кремъл.
Българските административни съдилища са корумпирани по знакови дела. Тяхното не е съд,, а наказателна машина.
Украйна, победа!

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7007
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6910 on: 05.08.2022, 14:52:22 »
Българският съд е хуманен и с тънка преценка относно обществената опасност на престъпленията.  :) Руският не е толкова хуманен като цяло, но пак оценява внимателно обществената опасност на престъпленията.  :)

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3063
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6911 on: 05.08.2022, 17:09:30 »
Напомням любезно т.5 от Правилата на форума: "Теми и мнения с невярно съдържание се изтриват по преценка на модераторския екип. Системното публикуване на лъжлива информация води до наказания!".

Благодаря ти, че се включваш в дискусията с препратка към правилата! :fan: От тук насетне и аз поемам ангажимент да информирам модераторите при забелязани случаи на нарушаване правилата на форума от участници в дискусията. Правила на форума за всички онези, които не са ги чели, като особено важно е да се наблегне на точки №3, №12 и звездичките.

По темата, дясната ръка на Нинова твърди: президентството готви извънредно положение: https://clubz.bg/125961

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5478
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6912 on: 05.08.2022, 17:44:10 »
Faavale*alea atoa.
Свобода за Украйна !

Offline Pesho1991

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 854
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6913 on: 05.08.2022, 18:49:29 »
Браво на македонците, но джиповете на ошкош(JLTV) са поръчани още 2020г. и сега просто започват да пристигат, няма общо с доставката на танковете. Ще разберем нататък дали са се договорили за други доставки, но всякакви новини за джипове на ошкош не трябва да се смятат за помощ, а за вече поръчани и заплатени военни ресурси.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5276
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6914 on: 05.08.2022, 19:15:06 »
Ще стане ли Румен Радев председателя-президент Петър Младенов? Като начало и като край?
Украйна, победа!

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7007
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6915 on: 05.08.2022, 19:28:14 »
Радев е добър президент, няколко класи над Чехльо Плевнелиев, който не наложи нито едно вето и не сезира нито веднъж КС. :)

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5276
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6916 on: 05.08.2022, 19:52:19 »
Аз не съм гласувал за газ под налягане! Този се е правил на достоен а явно е договарял с Газпром рушвета. Само, че рушвета за тоя убива деца в Украйна!
Аз за убиец не съм гласувал!
Лани се отказа тайно от азерския газ, а сега саботира оператора на гръцката връзка!

https://mobile.frognews.bg/article/250078/

Презирам го!
« Last Edit: 05.08.2022, 20:09:09 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline fafan

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3877
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6917 on: 05.08.2022, 23:10:55 »
Ново разследване на Bellingcat и Христо Грозев индентифицира и доказва по неоспорим начин нови зверства и военни престъпления на руските окупатори, включително кастриране на украински военнопленник. Говорим за неописуеми зверства, случващи се в 21 век в Европа и на прага на Европейския съюз и България. Каквото и наказание да се приложи на тези престъпници ще е малко.

https://www.bellingcat.com/news/2022/08/05/tracking-the-faceless-killers-who-mutilated-and-executed-a-ukrainian-pow/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5276
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6918 on: 05.08.2022, 23:27:30 »
В интервюто на избягалата руска журналистка в България, дето бях пейстнал тук от преди около седмкца се казваше, че кастриранего е било заснето от орката и качено в Интернет.
Т. е. те сами си публикуват изродщините.

Русофиляка по света явно има нужда от зверства за да се умолява колко силна е Русийъта.
Сигурен съм, че някой ще забогатее от психология и психиатрия ако направи анализ на тая психопатия.
Чудя се лекарствата от русофилия дали ще ги обявят за експериментални твърди течности щом ще ги оправят?!

Ей ги наглеците!
https://lupa.bg/news/rusiya-obvinyava-ukraina-v-yadren-terorizam_190512news.html

Влезли в чужда държава, в чужда АЕЦ и тръгнали да обвиняват стопаните в тероризъм!
Такова нещо според мен не трябва да го убиват, ако го заловят украинците, а да затварят в зоопарк за да го гледат нормални хора.
« Last Edit: 05.08.2022, 23:31:22 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3063
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6919 on: 06.08.2022, 18:27:52 »
Ако някой работи в Еконт да потвърди  :crazy: от социалките.