Не знам това къде да го сложа. Майка ми скоро не беше ходила в София, но тия дни е отишла, за да направи банкет за колежките си по случай 70-годишншната си. Ходили са в Хепи на Света Неделя, но това не е важно. Обяснява ми, че такива кошмарни задръствания навсякъде и такъв смог не е виждала през живота си, особено на обяд и особено в неделя! От една страна комплексарщината задължително с колите и до кенефа, по пет коли на фамилия - една на майката, една на таткото, една на сина, една на дъщерята, една на зетя, една на снахата...Такова даже и в Америка няма, съгласен съм, че понякога колата е необходима, но не е нужно все с нея. От друга безумните интервали по основните които се сетите наземни линии, особено извън пик, особено вечер и особено събота/неделя. Така дори и в най-гладните Берови и Виденови години не е било. Да, бяха основно дрънкалаци, раздрънкани Чавдари и Икаруси, но никога не се е чакало по толкова много...А ако трябва и да се прекачваш...
Заведенияджиите също реват като в детската градина, че клиентите им нямало къде да паркират. Да е задължително на кафе или ресторант да се ходи с кола?