Снимки и видео > Снимки

ИЗБОР ЗА НОВ МОДЕРАТОР!

(1/6) > >>

Emperor:
След 4,5 години на тази позиция мисля, че е крайно време да се внесе малко свежест и някой с повече желание и идеи да се заеме с модерирането. Аз лично вече имам други ангажименти и нямам времето, което имах преди. Надявам се да има желаещи и да се оформи хубава дискусия и да има доста аргументирани предложения, за това кой да поеме щафетата.

Новият модератор ще трябва да подържа разделите чисти от спам и да подържа конкурса за снимка на месеца.
Също като за начало трябва да се създадат нови и ясни правила, за да може да има подреденост и да има справедливост.

Всеки, който желае да бъде, нека напише в тази тема защо смята, че заслужава позицията и неговите идеи за развитието на раздела. 
Ако има повече от един желаещ, най-вероятно ще се стигне до гласуване.

Всеки може да предложи себе си или някой друг.
До края на деня ще могат да се дават предложения.

Благодаря за вниманието.

AGENT 006:
Не бих имал нищо против да заема тази позиция.
Концепцията ми е следната:
Форумът в последните години се е превърнал в място, към което никой не изпитва необходимост да бъде привързан. Смятам, че този скептицизъм малко по малко тласка форума към дъното. Искрата, която е запалила ентусиазмът да се създаде такъв форум бавно, но сигурно загива и смятам, че е нужен човек, който дори и само в снимачния раздел, да даде отново тласък повече хора да повярват в пълноценността на форума. Смятам, че разполагам с достатъчно време и възможности да работя в тази посока и да разширя хоризонта пред фотографския раздел. Да го направя желано място за споделяне на снимки и т.н. Относно конкурса за снимка на месеца смятам, че разделът трябва да има отново двама модератори, които да избират кандидатите в него чрез взаимен консенсус, защото както не веднъж вече е писано едноличният избор е коректен за едни и крайно некоректен за други, което през годините е довеждало до многократни спорове относно подбора на снимките в конкурса.

viktorlc:
Моля всеки кандидат да изложи своя концепция (програма) как смята да развива раздела и в какво време смята да реализира заложените задачи, за да постигне целите в програмата си.

spicy_e:
Аз също си подавам кандидатурата за модератор на раздела за снимки. Един от поводите за това мое решение е, че искам и други хора да започнат да се интересуват от градски транспорт, а първата стъпка в това да се запали по него един човек е именно от снимките на превозни средства. Именно аз така започнах. Гледах снимки след това започнах да чета и останалите теми и така се запали цялата тази страст към градския транспорт. Напоследък виждаме колко малко са новите потребители, които се регистрират и интересуват от форума. За мен именно снимките се най-важното нещо, което може да запали един човек по тази мания. Смятам да се допълнят сегашните правила, ако бъда избран ще направя статистика с останалият/те модератор/и и да видим колко средностатистически харесвания има във форума на снимките и следователно от това ще преценим каква ще е бариерата, която ще бъде поставена за това как да влезнеш в конкурса. Също така според мен за снимка на месеца трябва да се вллючат, някакви значими събития от изминалия месец (например: за предния представянето и тръгването на линия на базелските трамвай). Мисля, че вече имам опит със снимките и вижданията, за да успея да контролирам положението във всичките раздели. Също на ден посещавам по няколко пъти форума, а и имам достатъчно свободно време, за да мога да се занимавам с конкурса снимка на месеца, а и също така внедряването на ред в разделите за снимки.

wolf_rusi:
Здравейте, аз съм Руси Карарусинов.
   Кога за последно пътува с градски транспорт? Сигурно се чудите защо ви задавам този въпрос, при положение че отговорът е повече от ясен – днес.  А, кога за последен път се качихте на градски транспорт не защото трябва, а просто за да попътувате – да открие нови места, да види с какво са се променили старите, да отиде сред природата, да наблюдава различните пейзажи плавно сменящи, които виждаш през малко прозорче до вас? Е, ако отговорът е почти всеки път, значи сте като мен. Пътуването, откриването, да бъдеш „explorer“ това е страст. Адреналинът и любовта към пътешествията ми разкриха нови места – красиви горски пътеки, закътани места и забележителности в София, нови обичаи, традиции и обичаи. Позволиха ми да видя „височината на кулите на града“. Ще завърша този абзац с цитата на Саади: "Пътникът, който не наблюдава наоколо, е птица без криле".
   От друга страна всяко превозно средство е уникално само по себе си, не само заради модела си, в него пътуват различни хора – разни ценности, разни морали. Горещо препоръчвам на всички, които не са гледали постановката „Рейс“ от Станислав Стратиев в Сатиричния театър да го направят и мисля, че биха ме разбрали добре. Накратко ще разкажа сюжета, защото смятам  че илюстрира идеята за автобуса като кръстопътна точка на човешки съдби добре:
Девет души пътуват в градски автобус към центъра на града. Неочаквано автобусът се отклонява от своя маршрут. Пътниците започват да осъзнават че никога няма да стигнат там, закъдето са тръгнали. Страхът, паниката и ужасът ги превръщат в прозрачна, лесно манипулируема човекоподобна маса. Правим ли това, което е необходимо? Не се ли крием от проблемите, наивно смятайки, че те ще ни отминат? Не мислим ли прекалено много за себе си, забравяйки че това, което постига другите, може да постигне и нас? Какво губим и какво изтриваме от човешките си черти и докъде може да стигне човек, тръгнал по пътя на компромисите? Можем ли да стоим настрана от всичко, пасивни? Това са само част от въпросите, които пиесата поставя, докато чудовищната неуправляема машина лети към своята гибел. (сайт на Сатиричен театър)
   Освен отдадеността си, за успехът на форума и по-точно раздела за сними и видео разчитам на точна концепция включваща изготвянето на правила за темата на конурс (няма да се спирам отново, примерна версия беше публикувана вчера) за Снимка на месеца. Разчитам и на всички Вас от форума – на обратната връзка, защото модераторството не е и никога за мен няма да бъде еднопосочен процес. Най-основното и най-важно нещо към което аз лично ще се стремя ако бъда избран за модератор е справедливостта, тъй като за мен тя е основния добродетел към който ние трябва да се стремим. Сигурен съм, че постигнем ли справедливост, ние ще постигнем и хармония, без загуби на излишна енергия и не на последно място – всички тук ще бъдат щастливи защото всеки има значение!

P.S. Моля Ви, не избирайте мен, ако просто искате някой човек, който да е просто така „про форма“, защото за мен няма значение позицията има значение резултатът – нова концепция, от която всичк да бъдат доволни.
P.P.S. Ако някои има въпроси относно какво и да е, открит съм за диалог и може да ми пише тук или на лично съобщение.
P.P.P.S. Пожелавам на всички кандидати спорна работа и честна борба. Нека най-подготвените спечелят.

С Уважение,
Руси Карарусинов

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version