Масов градски транспорт > Новини от София

Замърсяването и проблемите свързани с него

<< < (2/85) > >>

зетко:
Факт е, че към момента бус лентите имат пожелателен характер. Единствено изключение е Орлов мост, но това е така заради камерите. В този ред на мисли дали пък няколко камери и на други места не биха били по-ефективни от няколко чичковци с фуражки, които и без това си имат други дертове :rolleyes:

Това с винетката за София е трудно приложимо. От една страна организацията контролно-пропускателния режим няма да е лесна (в каква зона, кой ще го осъществява и т.н.), а от друга това неминуемо ще рефлектира върху дейността на доста фирми. Оставям настрана въпроса, че плащам 500лв данък за колата, а те ще ми искат още толкова, за да мога да я карам в града.
В тази област може да вземем пример от дойчовците - зелен/жълт/червен стикер. Като караш баракуда - няма да го правиш в града.

Sofia:
500 лева данък?! Човек, Ламбо да караш няма да му е толкова висок данъка.

vasko:

--- Quote from: Ivo on 20.01.2015, 10:50:30 ---Не можеш да ограничиш свободното придвижване на хора с какъвто искат транспорт, но можеш да създадеш условия, такива че да се откажат от личните автомобили и да започнат да ползват градския транспорт, като например крайно неудобни и скъпи места за паркиране, чисто нови превозни средства на ГТ на малки интервали, годишна градска винетка за София от около 400-500 лева, МГТ и пешеходците да са навсякъде с предимство, а личните ватомобили да чакат забутани в малкото оставащо пространство навсякъде. Човешкото здраве трябва да е на първо място, не може толкова много хора да умират и да се разболяват само от мръсен въздух, трябват по-крути мерки да се вземат и то веднага за да има някакъв ефект в краткосрочен план.

--- End quote ---
Подкрепям с две ръце!!! :fan: :fan: :fan:

Защото:

--- Quote from: Ivo on 20.01.2015, 10:50:30 ---Човешкото здраве трябва да е на първо място

--- End quote ---
:!

зетко:

--- Quote from: Sofia on 20.01.2015, 19:55:41 ---500 лева данък?! Човек, Ламбо да караш няма да му е толкова висок данъка.

--- End quote ---

Не, бе, моя не е чак толкова.  :devil:
Но за нова кола около 150 коня е +-400лв данъка, а голяма част от новите коли имат доста повечко коне :crazy:
Идеята е, че е абсурдно да плащам данък, винетка за паркиране, та и винетка да се движа! :boxing: 

Иначе, колкото и да не ви се иска колата е необходимо зло. Не можете да свалите хората насила, а дори да го направите малцина имат реална алтернатива. Практически няма маршрут в София, който изисква прекачване и се пътува за по-малко от 30-40 минути. Например Ц.гара - Красно село, а това не е голямо разстояние. Какво правим, ако пътувате от Требич до Люлин? Кое е по-добре за човека - два часа дневно в повече за път и висене по спирки или по-малко пари за всичко, защото колата има по-големи административни разходи?

pepi1997:
Аз пък съм абсолютно ПРОТИВ!!!
Живеем в демократична държава и смятам, че това е абсолютно изнудване! Нужно е услугата градски транспорт да се направи удобна и предпочитана срещу личния автомобил, като същата се ПОДОБРИ. Тогава хората сами ще почнат да ползват повече градски транспорт, без да е нужно да се налагат ограничения над друг вид транспорт.

--- Quote from: vasko on 20.01.2015, 20:24:08 ---Подкрепям с две ръце!!! :fan: :fan: :fan:

Защото:

--- Quote from: Ivo on 20.01.2015, 10:50:30 ---Човешкото здраве трябва да е на първо място

--- End quote ---
:!

--- End quote ---
За теб не се и съмнявам, че подкрепяш, ама то по тая логика трябва да забраним всичко - храна, напитки, вода, цигари, алкохол и т.н.
В край на сметка здрав ли да си умре човек? :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version