Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bonbon

Pages: [1] 2 3 ... 100
1
Ами тя и сега не е.

О, напротив. Букурещ като столица е на светлинни години от София.

2
Нещо може да съм пропуснал, но защо не могат да се купуват билети онлайн напред във времето?
За дата 1.08 ми трябва, а в онлайн системата пише, че билети се закупуват само до дата 10.07.
След 10.07 какво?

3
Междудругото не видях да е писано, но най-накрая са започнали пробива Сахаров/Бъднина/Ляпчев.
Ул. Бъднина е затворена в участъка между Кауфланд и Била.
Тъй като точно на бъдещото кръстовище блокът е готов - търговските обекти на партерния етаж вече работят, аптеката само още не е отворила, но добре че го построиха тоя блок, че да се даде тласък.
Не мога да намеря информация обаче как ще е регулирано кръстовището - със светофар или без.

Лидл малко по-надолу също доста напредва. Дано и той даде тласък на бул. Копенхаген, тъй като би трябвало от булеварда да се влиза към паркинга на магазина.

4
Представяне / Re: Сайтът на ЦГМ
« on: 26.06.2024, 22:15:29 »
 
Интерактивната карта за съжаление не работи вече, а тя беше много по-удобна от виртуалните табла.

5
Представяне / Re: Сайтът на ЦГМ
« on: 26.06.2024, 13:24:05 »
Сайтът вече е обновен.

6
Тези дни редовно попадам на контрольорски хайки, около 8 часа в района на Младост.

И като цяло, проверките в района са зачестили в последно време, включително и през уикенда. Проверките на място (каквато имах в понеделник в 3149) допълнително бавят автобуса с някоя друга минута.

Не разбирам смисълът от засилен контрол по линии като 213, 305, 314, предвид, че повечето гратисчии шетат по други линии.
И най-много са в други периоди.

Да, на ХМС и на 144 СУ има почти всеки ден.
Хайките са на едни и същи спирки, гратисчиите са ги научили вече :D

7
Думата е “прЕкачвам”, а не “прИкачвам”.
Масово и тук, и в другия форум се изписва грешно по незнайни за мен причини.
Кламер се прИкачва, човек се прЕкачва.

8
А какъв е проблема част от влаковете от Обеля да са до Бизнес парк. То даже би могло да се знае, че от Обеля през два влаковете са до Бизнес парк. Като цяло тази нова станция освен затруднения за пътниците друго не прави

На разписанието са отбелязани такива влакове. Няколко пъти в деня има такива.

9
За празника е. Ретро автобус също ще се движи до Зоопарка, мол Парадайс и забравих още къде. Имаше закачено съобщение на спирката.

10
БДЖ направо ги съсипаха днес  :D
Първо по новините съобщиха, че поради софтуерен проблем много влакове са отменени. Сега пък пострадала жена на ЦГ София, защото локомотив се ударил в пътнически влак..

11
Аз вече трети ден ходя. Няма игла къде да падне. След това минаваме и през Лидл, който е на няколко крачки. Там никой, сами бяхме в магазина  :D

12
А различават ли се предлаганите артикули от стандартен „Кауфланд“ или е просто нормален „Кауфланд“ в сградата на Халите?


Не, няма нищо различно, освен че тоалетните се отварят с касова бележка и че в средата на магазина има фонтан с пейки и може докато пазаруваш да седнеш на пейките.
Друго ново за Кауфланд няма.

13
Халите си бяха супер преди 2020 г. Уникални щандове с продукция която не може да се намери никъде другаде в София. Немски и нидерландски сирена, риба, бонбони, абе, изобщо, винаги с удоволствие пазарувахме там. Затвориха ги февруари 2020 г. точно преди епидемията. Любимите ни щандове бяха принудени да се изнесат. Една от продавачките ми каза че им предлагали помещение някъде към Левски, ама в онези квартали като че ли стъпвам най-рядко, нито работа нито познати имам там. Така и не знам къде са се преместили. Реорганизацията на Халите предвиждаше банални фермерски пазари при положение че от другата страна на булеварда имаше нещо подобно, както и барбършоп и студио за татуировки и пиърсинг, книжарница с консумативи. Все неща дето не стават за Халите. Само за тайландски масаж не се сетиха като в България Мол. След 2020 г. не съм стъпвал там. Дано не стане изцяло Кауфланд, поне да поканят предишните щандове.

Този тайландски масаж в България мол - го има и в The Mall и в Софарма кулите.

14
Между другото започнал е монтаж на видеонаблюдение във влаковете на метрото, за сега го забелязах в един Русич, преди около седмица, но друг не видях.

Камерите ги има още от миналата година. Само в един състав. Нещо тестваха. Нямам информация какво стана после.

15
Те са достатъчно оптимизирани вече, от линиите към Младост 76 е през 12 минути в час пик, всички останали (88, 213, 305, 413) са през 15... Накъде повече да се "оптимизира"?

Е сега точно не е през 12 мин, а идват по 2-3 автобуса накуп и после по 1 час няма нищо.
В Младост 4 има ремонт на Софийска вода. Във фейсбук бяха пуснали видео от дрон - всеки ден над 1 км задръстване горе от Кауфланд на Околовръстното чак до пощата на Филип Аврамов…

16
И аз го ползвах по време на фестивала.
Н1 дойде с 19 минути закъснение. По светофари не сме чакали. Шофьорът не знаеше маршрута обаче и трябваше кондукторката да го навигира къде да спира и къде да завива.
От Орлов мост се качихме около 25 човека. Пълен беше автобуса чак до Балан.
За моя изненада на Плиска никой не се качи, нито слезе.
Но наистина се движи доста бавно, дали защото не знаеше спирките, или умишлено както сте писали по-горе, няма да разберем…

17
Кауфланд в Халите отваря на 23.05

18
Има го във фейсбук страницата на ЦГМ.
Важи само за новозакупени карти.
Линк към публикацията? Не успявам да им намеря страницата във Фейсбук.

https://www.facebook.com/share/p/KqBXWu2Wqjh96bj7/?mibextid=WC7FNe

📣От 1 май учениците, студентите и докторантите отново ще могат да пътуват с годишна карта на цена от 180 лева. Решението е на Столичен общински съвет, който прие цените от януари 2024 г. да станат постоянни.

✔Месечните карти са по 15 лв.
👉Добрата новина е, че докторантите също вече имат право на годишна карта от 180 лв.
‼Нашите каси започват да продават карти по новите цени от 1 май 2024 година.

❗Правото на карти по тези цени е само за ученици, студенти и докторанти, които сега ще купуват такива. Общинският съвет не е предвидил компенсация за клиентите ни, които вече имат карти.

19
Не знам дали сте минавали скоро, но преди там имаше спирка с навес.
Сега няма нито спирка, нито навес.
Буквално има един кол и на него седи забит спиркознака. Строежът буквално е изял и тротоар, и всичко. То като цяло живущите там са много проблемни. Заради тях махнаха и 306..

20
Има го във фейсбук страницата на ЦГМ.
Важи само за новозакупени карти.

Pages: [1] 2 3 ... 100