Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - maniak

Pages: [1] 2
1
Айде стига оффтопик, моля...

2

Немски трамвай TZ в украйнско село  :eek:
УкраИнско... УкраЙна... Пишете правилно! Ако се съмнявате, проверете в речник!

4
Global / 2014 Sofia Souvenir Tram Calendar
« on: 21.12.2013, 11:25:30 »
Dear friends,

I've a pleasure to announce that we have prepared a special calendar for year 2014! The calendar is spiral bound showing two months at a time (totally 7 pages). Each page consists of a picture and a short information about Sofia Historic Trams. I hope you will enjoy it. You can order calendars on Ebay or by writing us an e-mail: office@bgtransport.org

Merry Christmas and Happy New Year!

Public Transport and Infrastructure Team
www.bgtransport.org
office@bgtransport.org
Facebook

5
Откривам тази тема и се надявам в скоро време колкото се може повече потребители да ползваме информацията от нея. За андроид устройства има няколко разработени програми за следене на движението на гт в София ( https://market.android.com/search?q=%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82&so=1&c=apps ). Не знам до колко са добри, защото моя телефон е със Симбиан. Съответно и въпроса ми е - имали подобни за телефони със Симбиан и други ОС?

6
Отварям темата, тъй като наспамихме на 100 места. Нарочно да обвхваща всякакви превозни средства, но предлагам ограничени от тези за градски транспорт.
Да започна пръв. Изключително много хубаво е у нас да има такива производства, НО огледайте се бе хора! Опитът с производство на трамваи и автобуси е плачевен. В момента, в който дойдоха и ни вкараха нещо по-ново (дори и Инекон) вътрешни, наши провалиха всичко. С всички ръце съм за доставка отвън, колкото и да струва! Тук първо трябва да се научим да поддържаме закупеното и после да искаме да строим "на европейско ниво"!

7
Ето информация за 2 бръмбъра
http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=6357

8
По света / Метро в Прага
« on: 26.04.2008, 16:03:41 »
На 8 май в Прага откриват 3 станции от червената линия С - Střížkov, Prosek и Letňany, с дължина 4,6 km и времепътуване около 5 мин.

9
Русе / Русе - тролеи Шкода
« on: 13.04.2008, 19:05:15 »
Една прясна новина. ГТ Русе е купил 2 тролея 14Тр от Плзен. Единият дори има климатик за шофьора. Може да очакваме и още.

10
Напоследък (покрай новините от Пловдив) се разшумя името на тази чешка фирма, която скоро ще навлезе на нашия пазар. Не знам как е станало, но сме пропуснали тази http://www.kamioni.bg/76/article/92/avtobu...bvat_u_nas.html статия , в която става въпрос за "неизвестната" за нас марка.
Освен бъдещата доставка на тролейбуси за Пловдив е възможно! такива да дойдат и в София, като не изключвам именно това да е било причина за потулването на предишния конкурс, спечелен от МАН.

11
в момента на сердика се прави шахтата, където впоследствие ще бъде завъртяна къртицата за са поеме по обратния път. според мен са започвали навреме, защото те не закъсняват, а къртицата

12
Разни / България
« on: 15.09.2007, 14:30:09 »
Една важна тема липсваше в този форум. След теми свързани с тъпи имена, нашите коли и т.н. Темата е за нашата страна!
Реших да потърся в google какво ще излезе, ако напиша bulgaria.
Не бях много изненадан от видяното, за съжаление. Държавата се скъсва да рекламира родния туризъм последните седмици от лятната ваканция, а нищо не прави да накара чужденците да разберат кои сме ние...
За свое утешение на първо място беше една уникална галерия със снимки на България от родни фотографи, които наистина (според мен) са успяли да предадат една малка част от духа (зарязан от политици и мутри) на страната ни.
Ето я галерията, уверен съм, че няма да я подминете.
http://photo-forum.net/joro/

13
Тъй като става голям проблем недостига на трамваи аз предлагам на общината едно решение. по тм9 се движат съчленени по двойки Т6А2, които ако се разделят на единични и им се сложи по едно ремарке (незадвижващо) ще се освободят около 90% от колите, които спокойно могат да "поемат" някоя друга нуждаеща се линия. Същият вариант важи и за Т6Б5, където би се постигнало абсолютно премахване на дювазите. естествено при нормалнорелсовите е необходимо и закупуването на още 10 задвижващи вагона с 10 ремаркета, за резерва и дпокриване на линиите. Смятам, че по този начин отпада наложителното подновяване на част от парка с нископодови возила, т.к. ремаркетата ще бъдат нископодови, а и разходите за закупуване на този състав ще бъдат многократно по-малки от закупуването и правенето на съчленени и трудно модернизуеми трамваи. Подобни решения се използват много успешно в Германия и Чехия (със сигурност и в други страни)
Ето малко снимки
http://foto.prazsketramvaje.cz/jine/brno/0...cervenec-38.jpg
http://foto.prazsketramvaje.cz/jine/brno/1...301+1569-02.jpg
http://foto.prazsketramvaje.cz/jine/brno/1...302+1562-01.jpg

14
приятели, тази седмица ще ви скъсам от изненади. първите тролеи за софия вече са произведени от соларис. ето ви малко снимки.
не знам, какво да коментираме...

15
ето малко нови снимки от гт краков
http://snimka.bg/album.php?album_id=123641

16
46 серия не са на шкода, а са румънски  а 41 серия можеш само да я зърнеш като отоплител на Централна гара София. Таме е 41 127 май

17
В Белград ще строят леко метро. Имам две страхотни клипчета с анимация. Ако някой може да ги качи някъде нека ми прати лс за да му ги пратя

18
Май ще те разочаровам. Подобно нещо не се очаква. Със закупените нови състави ще се покрият нуждите на метрополитена, и няма да е необходимо добавянето на нови вагони. В час-пик в настоящия участък се движат 6+1(резерва) състави, което означава, че в резерв остават 6 стари състава и още 6 нови (ако приемем, че ве ксплоатация са 6-те стари). Старите като цяло са зле технически, така че те ще се покриват от 6-те нови. Така нови вагони няма да са нужни, или поне няма да се слагат 

19
Не знам от къде имаш толкова подробна информация (досещам се се B) ), но тя в голяма степен е вярна. Искам да допълня, че главната роля на тяговите подстанции, освен да захранват метрото с ток, е да захранват мощни помпи, които при наводнение да източват водата. Те работят периодично, като профилактика. Другото е, че машинистът определя скоростта на движение. В диспечерската следят (самите системи следят   ) дали той не е превишил скоростта и тогава се намесват, на пак с помощта на системите.
Отново те поздравявам за интересната тема. Вярвам,че ще се получи интересна дискусия. А светлинното таболо е същото, като това на КСАУДВ София-Пловдив, просто с по-малко елементи.

20
Добавил съм в раздел "метро" нови снимки от депото в Обеля.
Заповядайте!

-----> http://sgt.50webs.com/depoobelq.htm <------

Pages: [1] 2