Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - TRAMS SOFIA

Pages: [1]
1
По автономното люлинско трасе в момента се движи жълт ремонтен трамвай... или не е точно трамвай, но правят нещо профилактично в Люлин.

2
Семейство от Пловдив остави сина си, младеж с двигателни увреждания, в приемната на премиера Бойко Борисов като знак на протест срещу безразличието на държавата.

В инвалидната количка на младежа са оставени писмени указания от какви грижи и лекарства всекидневно има нужда той.

"Много трудно ми е да осигуря всичко необходимо, от което има нужда моя син като рехабилитация - плуване, езда и много различен тип грижи, затова ще го оставя на премиера да му осигури това. Няма такива центрове в България, не мога да си позволя финансово да покрия всички тези нужди", обяви пред медиите бащата на момчето Емил Мавродиев.

Той посочи, че няма и професионалисти, които да работят с децата с увреждания. По думите му всичко необходимо има в чужбина, но за него трябва да се плащат хиляди евро.

Синът му - Петър Мавродиев, също посочи, че подкрепя инициативата, защото по думите му само така могат да бъдат чути исканията на хората с увреждания и обществото да разбере, че това са хора, които имат и личностен, и професионален потенциал и искат да го реализират в България.

Мавродиев е навършил пълнолетие, приет е да следва специална педагогика.

Родителите на деца с увреждания призовава премиера Бойко Борисов да слезе при тях на протеста тази вечер пред МС. Това каза Вера Иванова, която е една от протестиращите майки.

Тя посочи, че до този момент нямат официална покана за среща от страна на министър-председателя, но така или иначе днес те ще имат инициатива в защита на децата си и той би могъл да дойде при тях.

Вчера следобяд се проведе националното шествие с надслов "Системата ни убива". Той започна в 17:00 ч. пред сградата на Народното събрание, след което ще се премести под прозорците на Министерския съвет.

Мярката е в знак на несъгласие срещу поправките в Закона за личната помощ.

По-рано този месец майките на деца с увреждания отказаха да участват в работната група заедно със социалния министър Бисер Петков, тъй като получиха проект на закон, в който не са включени техните предложения.

Протестиращите настояват държавата да приложи справедлив, диференциран подход към нуждите на самите деца и потребностите на техните семейства.

В края на месец юни омбудсманът Мая Манолова и протестиращите майки внесоха в парламента законопроект за личната помощ, който изработиха съвместно. С него се предвижда 77 000 души да получат лична помощ.

"Няма да се откажем от настояването да бъде приет Законът за личната помощ и да се изпълни конвенцията на ООН. Шест години ни бяха напълно достатъчни да чакаме".

3
Трамваите по линии 3,4 и 18 не се движат в района на обръщалото на кв. "Орландовци". Причината за това е смъртен случай - починал е един от ватманите. :(

4
Авариралият 665 и колоната трамваи след него:

5
Трамвай 810 се движеше със задна табела "за Депо " и отворена 4 врата.

6
Да питам, само в София ли на автобусите се правят кошари?

7
Изтрити теми / Re: Контрольорите
« on: 26.03.2017, 17:08:41 »
Да си признае този който слезе към 15:30 от 101(2842) с торба табели и каза, че е със шофьора.

8
Изтрити теми / Re: МАN/MANAS SG 262 (2131-2160)
« on: 18.03.2017, 20:31:44 »
Съгласен!

9
Изтрити теми / Довозващи линии
« on: 18.02.2017, 17:16:46 »
Здравейте откривам тази тема с идеята за нови автобусни линии изпълняващи довозващи функции.

10
Изтрити теми / Re: Наряди
« on: 03.09.2009, 23:13:10 »
2608 от утре до понеделник втора смяна се води почивка незнам за първа сигурно и първа почива но не съм много сигурен  :rolleyes:

Pages: [1]