Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Dimitar155

Pages: [1]
1
В първите 6 минути от видеото се обсъждат двуетажните автобуси. Те ще се движат до Врана, Банкя и Кокалянското ханче.

https://bnt.bg/news/v-sofiya-shte-ima-turisticheski-avtobusi-na-2-etazha-koga-zapochvat-obikolkite-s-dabaldekari-v345990-318613news.html

2
Последните няколко дни си поиграх малко и създадох един сайт: https://dimitar5555.github.io/sofiatraffic-schedules/. Би трябвало да работи офлайн на всички мобилни браузъри (с изключение на Firefox Focus, DuckDuckGo и други браузъри, които са настроени да изтриват всички данни след всяка сесия). Ако имате някакви проблеми или идеи за сайта пишете.

3
Изтрити теми / Re: Новини от София
« on: 11.07.2019, 08:27:49 »
Quote
В София вече не глобяват, ако нямаш последния талон от билетите за 10 пътувания

"Не, вече не е необходимо да представяте билет от талон плюс талон №10 в градския транспорт - много хора не го знаят, но промениха наредбата и десетката вече не се представя."

Разговорът се води в столичния тролейбус №5 между пътничка, която показва два билета, и контрольорка, която ѝ разяснява още, че с един талон с 10 билета могат да пътуват и двама, и повече пътници.

Оказва се, че промяната е от април 2018 г., когато Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община от 2013 г. е отменена, а в новата - от април 2018 г. - указанието ѝ, че не е валиден "талон от карта за 10 пътувания, без да бъде представен талон № 10" липсва.

В актуалния документ е записано, че нередовни са подправените карти и билети, поименните, когато се ползват от друг или когато пътникът не може да представи документ за самоличност, неперфорираните билети или невалидираните на съответното устройство карти.

Pages: [1]