Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Niko.G

Pages: [1] 2 3 ... 19
1
Марио вероятно е зает с осигуряването на още двуетажни милионници за СА.

Обаче като вземе да прави табели, що се бил занимавал с глупости...

2
Е нямаше ли клип от град с по-голяма гъстота на населението...

3
Може и да има планинари, но идеята е друга. Никой не те задължава да пътуваш от първата до последната спирка. Запазват се връзките на 84 и се разкриват нови връзки с редица южни квартали. В момента от летището до Южна София най-лесно се пътува с метрото, но пак има прекачване на Орлов мост. Така никой няма да реве че спирката под Моста на влюбените не му е удобна, тъй като ще има много повече възможности. Подобна линия ще върши работа и на редица други пътници, чиято дестинация не е нито летището, нито планината. Imagine, представи си маршрута и ще разбереш.

По-скоро да спира на общата спирка на Х43 и Х50 на Ал.Невски. Пак прави връзка с много други линии+метрото е доста по-близо от това на НДК.

4
Снимки / Re: Снимки (електробуси)
« on: Yesterday at 00:18:59 »
Малко и от големите автобуси:

2504 by Niko G/AetherShots, on Flickr

2504, 2502 by Niko G/AetherShots, on Flickr

2501 by Niko G/AetherShots, on Flickr

2502 by Niko G/AetherShots, on Flickr

5
Тролейбуси / Re: ЗиУ - 9
« on: 21.07.2024, 23:22:16 »
Изрезка от в. "24 часа" от 26.10.1993г. - "ЗиУ" по линия №2, управлявано от Цветанка Веселинова изгаря на ул. Дойран.

Кое ЗиУ ще да е това?

6
Кои от автобусите които са в движение в момента са с велобагажници и как се разбира дали ще дойде такъв на новия сайт на ЦГМ?

Вчера станах свидетел на следната ситуация. Едната кола на 61 бе 1306, Интуро без багажник. На първата спирка(бул. Черни Връх(0395)) чакаше пътник с велосипед, с редовен превозен документ. Но, си остана на спирката, изпъден от контрол по транспорта и от шофьора на 1306. Не му беше разрешено от същият контрольор да се качи и на следващата кола, а именно...1407. Дори не беше Интуро! Скандалът се разрастна. ВМС-то отпраши, а човекът остана на спирката, чакайки и настоявайки да се качи с велосипеда си, оповавайки се на обявеното от СО, че по линията ще се осигурява превоз на велосипеди(с което дори и въпросният контролен орган се съгласи :neznam:), само че "ситуацията била такава". Въпреки че няма кой знае какви правомощия, контрольорът зае нападателна позиция, тотално отказващ да влезне в положение, дори не го посъветва да пусне жалба, а даже го избутваше собственоръчно. Отвсякъде излезе, че пътникът сам си е виновен, че в този ден просто няма късмет, за което бе дори заплашван със санкция. Пътникът питаше "защо не бил редовен пътник", въпреки че е с редовен документ и въпреки обявената услуга, която обаче се оказва фантом. Контрольорът само вдигаше рамене. Нямал абсолютно никакво отношение с подвижния състав, било нещо "на по-високо ниво". Та така, първия уикенд на така гръмката и уникална излетна линия, бе поредното фиаско.
 Същата вечер вечер, едни лица с отговорност, заявяваха как въпреки обявената услуга, тотално нямало да се пускат Интуро с велобагажници защото цитирам "спирката била неподходяща" и че това била поредната прищявка. Последно за хората ли ще се работи или май излиза, че линията обслужва нечий личен интерес?

7
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 20.07.2024, 00:23:45 »
Познат ватман току що ми каза, че табелата на 4119 е блокирала.

Ами да сигнализира или поне да беше сложена аналогова долу с правилния маршрут.

8
По спирките също няма никакво съобщение. Тази на Стамболийски даже си показва след колко време ще дойдат тролеите. Електробусите по 74 карат с грешни дестинации... :crazy:

9
Две Евровизия звезди ни поздравяват с песен по случай затварянето на ул.Опълченска и образуващите се тапи по Сливница.

i=Ed0H7Rvu2dFnEkhZ

10
Изтрити теми / Re: ПТП и инциденти
« on: 19.07.2024, 13:38:37 »
Малко информация, относно ватмана. Днес официално е бил овулнен.

Ясно е, че ще бъде УвОлнен. Потенциален убиец. Телевизор ли да му подарят? Ама айде първо да се научим на основен правопис преди да си правим регистрации по форуми.

11
Извинявам се за последователните постове.

Гледам този пост и нещо не ми е както трябва. Изглежда, че ТОНИ-3 са си закупили тоз нов автобус, съдейки по коментарите и че същият сега излиза от КАТ.
Само дето серията В****НР не приключи ли преди няколко години? Забелязъл съм, че фирмата винаги качва актуални снимки.


12
Изтрити теми / Re: Снимки (трамваи)
« on: 19.07.2024, 12:01:58 »
Ако по Ботев не беше толкова задръстено, можеше да се получават добри гонки между трамваи и електробуси:

Тая снимка май не е за тази тема.

13
Може и серии с У да пуснат от Кат София, АУ, ВУ,,,, и УА, УВ, УК и т.н. така още 2 год ще си спестят нов код, а там възможните комбинации са СК, СЕ, СУ, СХ, по 10-12 г на серия, и ще имат за около 50 г номера 😁

Символът У се използва по изключение(въпреки че в Русия и Украйна нямат такива притеснения). По-скоро сериите завършващи на *О: АО, ВО, КО, МО, НО, РО, СО, ТО, ХО и нарочно завършващи на О за да не се бъркат с нула веднага след 4-те цифри.

Интересно ми е дали Плевен и Велико Търново, които са най-близо до края на МВ кода, няма да продълват с МЕ или ще изчакат да свърши цялата серия М*, Как мислите?

Да се надяваме. Ловеч, за разлика от други области, си издават ВЕ след ВХ.

14
Тогава защо изръсиха толкова много пари за тия тролейбуси с батерии?  :help: Ето това беше идеалният момент да ги използват, а не да правят 11 вътрешнобанишорски транспорт. Аз съм сигурен, че и голяма част от банишорци не знаят за 11 или поне не знаят за класическия му маршрут. Че и в сайта все още не е отбелязано, че това ще е транспортната им услуга за следващите два месеца.
Е как защо - защото не са техни, а и звучи модерно
А и каква е този намек за класически маршрут Кога е 11 е вървял в Банишора Аз поне го знам достатъчно да е до Сточна гара

Говоря за маршрута от Дружба до Сточна.

15
Няма друг вариант при затворен мост на кръстовището на Опълченска и Сливница - преминаването по Мария Луиза и Ботев изисква сериозен пробег на дизел а и вторият булевард и без това е сериозно претоварен.  :rolleyes:

Тогава защо изръсиха толкова много пари за тия тролейбуси с батерии?  :help: Ето това беше идеалният момент да ги използват, а не да правят 11 вътрешнобанишорски транспорт. Аз съм сигурен, че и голяма част от банишорци не знаят за 11 или поне не знаят за класическия му маршрут. Че и в сайта все още не е отбелязано, че това ще е транспортната им услуга за следващите два месеца.

16
Уволнението е най-разумното решение, но постфактум. Утре ще назначат друг такъв. Оставете Пейчев. Постът ми имаше за цел да разпали темата, ако някой знае разбира се, как се процедира с психотестовете при постъпване(в частност 4-ти парк). Както се казва на чист български, някой с insight knowledge. Ще съм благодарен.

17
носят се нагоре скари

Отклонявам се, ама сме един крайно кретенски народ. Горите на половин България горят, но Ганчо патриота, който 100% пише гневни коментари под новините за пожари и как НАТО и как ЕС, си носи скарата в гората да бори веганизма(и то в претъпкания рейс) :fan:. Надявам се гледката да не е била от най-жежките месеци, но аз лично съм виждал същото на Витоша преди 2 години, когато пак половината страна се беше запалила.

18
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 18.07.2024, 17:34:30 »
Ми не си личи. То и на 4129 не си личи отвътре. Мацано е по кабината и по тавана с това покъртително сиво и до там, а комбинацията с това червено перде в кабината, цялото това прилича на някоя пародия на декор от филм на Кубрик. Долу решетките не са пипнати грам - изкривени и олюпени.

19
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 18.07.2024, 17:24:57 »
Изпускаш, че въпросният хубавец е и пребоядисан :)

4119 ли?

20
11 е до Вишовград(така пишеше на електрическата табела)

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Да, винаги е било така. По принцип трябва всички да напуснат тролея на Вишовград, а качването става на надлез Надежда на 50 метра след завоя но има и любезни шофьори които не те свалят и можеш да останеш вътре.

След което завива на 5-та градска, по Столетов и излиза на Сливница и Д.Петков, нали?

Pages: [1] 2 3 ... 19