Author Topic: Излетните автобусни линии  (Read 393343 times)

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Излетните автобусни линии
« Reply #1900 on: 08.04.2025, 13:52:01 »
Няма да спра да съм негативно настроен към подобни иновативни идеи да се разреждат линии на база "лошо време". Такова чудо само при нас съм го виждал и само буди съжаление. Да оставим даже настрана въпросът че  никъде не се обявяват тези разреждания, научаваме за тях само като се заровим в разписанията, обикновено  чак в деня за който важат. А за водачите - мога да им пожелая само повече почивки, само не е това начинът.
Добре, щом искаш- в Залцбург излетната линия е на 45 минути, а при хубаво време пускат "извънредни" курсове през 22-30 минути. Ама там явно са тъпи и хора замръзват по спирките.
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1901 on: 08.04.2025, 14:05:53 »
Няма да спра да съм негативно настроен към подобни иновативни идеи да се разреждат линии на база "лошо време". Такова чудо само при нас съм го виждал и само буди съжаление. Да оставим даже настрана въпросът че  никъде не се обявяват тези разреждания, научаваме за тях само като се заровим в разписанията, обикновено  чак в деня за който важат. А за водачите - мога да им пожелая само повече почивки, само не е това начинът.
Добре, щом искаш- в Залцбург излетната линия е на 45 минути, а при хубаво време пускат "извънредни" курсове през 22-30 минути. Ама там явно са тъпи и хора замръзват по спирките.

Нещо не си доразбрал. Ако визираш линия 151 - има базово разписание и сгъстяване на 22 минути, за което се съобщава предварително на сайта на превозвача, ето сега е обявено за 12 и 13-ти, тоест четири дена предварително. Това сгъстяване няма нищо общо с времето. И после има две спирки накрая на маршрута, които си ги спестяват ако времето е лошо - последните 2 километра. Не може и дума да става за сравнение между организацията там и парадоксите които са при нас.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1902 on: 08.04.2025, 14:28:35 »
Беше безплатно.

Безплатно е само сиренцето в капана за мишки!

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1903 on: 10.04.2025, 21:22:51 »
Който трябва, явно чете форума. За предстоящия уикенд отсега е обявено в сайта, че 61 ще е на делнични разписания.

Online V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1904 on: 11.04.2025, 11:08:26 »
Събота се очертават превалявания преди обяд и ветровито хладно време, желаещите за 61 и 66 ще са малко и е оправдано да са на делнично разписание особено при сегашния недостиг на водачи. Неделя времето ще е по-хубаво, но пак няма да е особено добро и желаещите няма да са много. При крайна необходимост може да се пусне някоя и друга допълнителна кола от оперативен резерв, но е много малко вероятно да се наложи.  :rolleyes: