На посочената рисунка съм показал единственото възможно (за мен) решение за удължаване на тролейбусното трасе до МС Александър Балан в Младост-3 - до бл. 326. Това е максималното разстояние, за да може да се осигури захранване от съществуващите токоизправителни станции. Огледах Младост 2 на юг от ул. Александър Балан и там не откривам подходящи улици, по които смислено да се прокара тролейбус за обръщане на посоката, да има място за почивка, но и за връзка с метростанцията.
Също така - важно е съобразяването с текущата организация на движението. Обръщане на посоката по стария Малинов, улицата между Хит и Принцес Аутлет и новия Малинов е невъзможна, заради прекалено голямото отдалечаване от захранването. Доколкото знам, ТИС "Алиенде", която захранва участъка към Младост-2, не е модернизирана. При нейното модернизиране е възможно този максимален обхват да стане по-голям. Всичко зависи от планирането на развитието на електротранспорта в Младост и калкулацията във връзка с това, дали ще е по-икономически изгодно да се направи нов ТИС "Младост" или само да се остави обслужване със сега наличния ТИС.
Посочената улица при бл. 326 е планирана, съобразно действащата регулация. Сега наличната пътека се явява неин северен тротоар.