Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 226
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 16:49:24 »
Борисов незаконно е записвал о подслушвал висши държавни чиновници,  пациенти в Правителствена болница.
https://bird.bg/lozenec-podslushvane/?fbclid=IwAR3azAnyHOvxPbG_YZw1OoGn-07hCWO4OD9SFRF16kRp0HXJ4YgXyP3JRRc

2
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 15:25:40 »
Каскета не може да бара кандидат-депутати без разрешение на ЦИК щото са с имунитет.
Корнелия Нинова няма да се даде, ама няма и какво да пази. Тя има колко ДБ в момента (или поне към 31-ви август). Кое да си брани? Освен това подкрепата за Радев в БСП е водещата, а не обратното. Т.е. точно заради Радев, БСП се свлече на 4-ти април и не се е вдигнала.
Корнелия Нинова покрай мъжа си има зависимости към Цацаров и Борисов, от там покрай Гешев. По същия начин Гуцанов във Варна и Костадин Копейкин са дупе и гащи. От там и Петел дето е на Гуцанов не можеш да го познаеш, че е собственост на шефа на БСП-Варна.
Т.е. ако нещата наистина бяха такива, каквито са на повърхността - пей сърце!
Петков също е ясно, че изпълнява работа на Радев. А Радев явно няма намерение да приключва на 14 ноември, а да започва.

Точно поради тая причина смятам, че бягат от ДБ. Просто ДБ не върши нужната работа на Радев за след изборите. Те искат собствена риба в язовира.

Трябва и да не забравяме, че за разлика от 45-тото и 46-тото НС, 47-мия парламент по Конституция има гарантиран живот до 22-ри януари 2022 г. без значение какво ще се случва с правителство. Демек има повече време за маневри.

3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 11:59:41 »
Нямат никаква административна работа почти, защото ще ползват чужда регистрация за изборите.
Административната им работа е само да съберат подписи и да ги внесат в ЦИК.
Освен това, тази партия не е на Радев, но дефакто е под благословията на Радев и правителството. Така, че има значение дали ще духат ветровете срещу движението или по пътя.
Това с чуждата регистрация е отигравано първо от Кобургготски, после от Божков.

Един от опитите, които са правили е с "Екогласност" , която е в коалиция с БСП.
https://petel.bg/Kiril-Petkov-potvardi--che-s-Asen-Vasilev-sa-iskali-da-vzemat-Ekoglasnost-ot-BSP-__418922

Само, че са се натъкнали на закостенелите мозъци от партиите гравитиращи около БСП. Явно тая идея е дошла от някой друг, не е от тях.
Но потвърждава две неща - че ще ползват за сега чужда партия и че имат амбиции към изпуснатия в ляво свободен електорат покрай семейните зависимости на Корнелия Нинова.

........

И понеже докато не излязат 3-4 социологически проучвания няма да може да се схване много относно сметките, а някой горе спомена ГЕРБ и Баце...
Вярно е, че ГЕРБ седят в момента закотвени на едни и същи проценти - по точно 23%, заедно с ДПС. Обаче, нека никой да не си мисли, че тая политика на безучастно гледане на сеир ще излезе печаливша.
Тази година преди всеки избори - САЩ са удряли ГЕРБ и ДПС. Преди 4 април с изказването на конгресмените. ГЕРБ го изкараха лични мнения. Преди предните избори - с Магнитски. Днес тая тема за Магнитски се обсъжда в Европейския парламент.
Очаква се за тези избори САЩ да допълнят списъка, Така, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат цапардосани най-вероятно от САЩ. А онези шамари не са като махленските караници в 36-тото НС!

4
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 11:07:49 »
Петков и Василев имат намерение да правят партия център-ляво. Това може да засегне на ДБ вот от тоя тип, за който говориш, но той не е ценен с сегашната ситуация на кратки парламенти. Ще загубим такива хора, ще влязат някакви от ИТН примерно чужбински, които примерно са останали от ИТН с настройка против Петков-Василев. Без социология не може да се хване сметката на случващото се.

5
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 11:01:45 »
МВРО няма да влязат. Възраждане е възможно да влезе щото имат верни симпатизанти.
Само дето Крил Петков и Асен Василев може да разбъркат и техните карти.
Лошото е, че няма соцология. Дефакто сме изпуснали какво става на полето на социологията. Очаква се "Тренд" да излязат в началото на другата седмица с някаква социология. Лошото е, че нещата се променят твърде бързо, а и те като агенция не са много надеждни. За ИТН очаквам да вкарат по инерция към 15%, но съм уверен че това ще се дължи на инерция от по-малките населени места. Вотът зад граница едва ли е техен вече.
Проблемът с ИТН не е, че са се карали. Проблемът е, че те само това са правили. И използват срещите си за компромати.
Някой отива да ги кара да постъпят с акъла си, те спретват от това компромат. Никой няма да може да говори с тях.

Най-голям минус им е, че показаха, че не ги интересуват ничии проблеми. Те се интересуват от техните си неща - често абсолютно имагинерни и нереални. И също показаха, че нямат добри политици, а са очаквали да си ги купят и назначат.
Също така не вярвам повече Ива Митева да е шеф на НС. Тя се държа на моменти като Цецка Цачева - омотана в правилници и процедури.

6
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 10:18:47 »
Няма да стане това. Ще има пл-различна кофигурация от партии и дялове. Говоря за ИТН и партията на Петков. ИТН няма да са голяма партия.

7
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: 15.09.2021, 13:07:20 »
Те нивата на замърсеност не са еднакви, защото при изгаряне на CH4 и пропан-бутан се отделят само азотни окиси и CO2, за разлика от бензин и дизел. Но работата с цените си е точно така както казваш. А най-големият НИ проблем в България, е че ще направят зависимостта от Русия е енергетиката 100%. Щото сега поне си копаме въглищата в Марица-Изток.
То само там почти и остана въгледобив. Тоя в Перник и Бобов Дол май дефакто е НУЛА или близък до НУЛА.
В Димитровград замина някъде около 2000-2002-2003-та година.
За олиото и другите неща също си прав. Като погледнем борсата на ток как м ина европейската цена....
Аз от май мвсец повече не купувам олио "Бисер", защото ми е ясно покрай Илчовски надвзетото къде отива и не искам да инвестирам в политическото си унищожение.

8
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.09.2021, 13:03:02 »
Някога (около 2015 г) точно по темата Габрово, точно по темата тролейбуси в Габрово, точно на Томислав Дончев бях писал на някакъв негов емейл, даден покрай нещо си в интернет. И точно от него получих НУЛА отговора и крайния резултат беше точно НУЛА! И не съм го забравил и няма да го забравя!
Говорих просто, че той единствен покрива онзи минимум, на който трябва да са почти всички - демек да го издокарва поне като по телевизорта.
Не случайно както казва @blаgun, нещо ми стана от 2019 г и станах много краен. То не е от 2019-та , ами такъв един период от 2015-2019, когато по всеки важен въпрос се отнесах към съответния човек, който масово беше от ГЕРБ и лично видях истината.
И в МЗ, и в МОСВ, МРРБ, Общини и т.н.

9
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: 14.09.2021, 11:15:19 »
Оня ден купувах една бутилка олио и гледам цената е около 4.30-4.60 лв за литър.
Замислих се, как през 2008-ма година непосредствено преди началото на Световната криза се очакваше спасението от високата цена на горивата да се БИО-дизелът и етанолът. Дори имаше доклади, които прогнозираха колко опасно е това от гледна точка на изхранването на световното население, тъй като биодизелът например беше толкова переспективен, че много анализатори виждаха как 1/3 до 1/2 от площите ще са засети от рапица и ще падне световния добив на пшеница.
А какво се оказа днес?
1 л. дизел струва около 2 лв. и малко отгоре, като 1/2 от цената , че и повече е акциз. Демек изкуствена такса.
А 1л. олио сега е колкото 2 л. дизел и няма грам акциз!
Това ако не е спекула !

10
Разни / Re: Коронавирус
« on: 14.09.2021, 09:57:27 »
По принцип е проблем, когато възрастното население не вярва на ваксините (не без причина) и съответно седи неваксинирано като в България. Така ако ваксинираните дигат разпространението от ваксините, шансът да си намерят неваксиниран и да го убият става по-голям.
Майка му стара, крайно време е да излезе класическа ваксина от цели вируси!
Тука тая идиотщина да ми обясняват колко е ужасно да има ГМО храни, но колко е прекрасно да има ГМО ваксини - не буди доверие.

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 14.09.2021, 09:00:32 »
Има разлика дали асистента ти е бил буъан в съмнително правителство за Министър на правосъдието, МВР министър и силов вицепремиер.
При очевидното му плагиатство остава и ненаказан,  хем Наталия Киселова не бачка в Афганистан.
Другаря Йордан Йотов е последния гл. редактор на "Работническо дело" при партийния и държавен ръководител от Правец, автор на идеята за новата сграда на ИПК родина. После тя отива в мама Пеевска, после в Пеевски, а сега е собственост на Тиков, който е собственикът на Софиямед и други болници и е сред последните в Телеграм, с които Гешев си е чатил онзи ден.Началото с Татяна Дончева след чистотата на въздуха в София е интересното, за което писах.

Quote
Странно, и много тъжно, как може да сравняваш професор владеещ три езика освен Български, с професионален опит над 25 години, с една бивша недоучила партийна к@чка................
Нещо за неставане бях писал, ма го изтриха.

Балтов не е тъп в смисъла на Гешев (Pi Ar Sevi Boiko). Той е тъп от политическа гледна точка. Т.е. има занаятчийски дадености като чекръкчия. В ГЕРБ от събирането на сплескани личности, верни на вожда се докарахте до там да няма нито един, дето да става за Президент. Всъщност само Томислав Дончев има качества да става за нещо. Ама не може да става за всичко на тоя свят един човек. Останалите ви безгръбначни са предимно внос от ДСБ по време на създаването.
Не се ли питаш дали като остриетата ви са взети от Костов, какъв е смисъла от ГЕРБ, освен идеологията да се друса държавната круша в тесен интерес.

Забравих за Калоян Методиев....да кажа...
Нали знаеш с какво е известен той? С това, че спи с Корнелия Нинова.
Това не ти ли стига? Не?
Ами ето ти социологическо проучване на неговата "агенция" "Рего" от 30 март 2021 г. за изборите на 4 април.
https://www.standartnews.com/parlamentarni-izbori-2021/goreshcho-prouchvane-na-rego-bsp-izklasi-nad-gerb-456815.html


Да ти приличат на реалните по нещо?


12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 13.09.2021, 22:06:02 »
От преди малко в предаването на Веселин Дремджиев :
Как се казва асистента на Близнашки в СУ?
Той е... Неговото име е... Петър Илиев!!
Георги Близнашки има чичо,  който е, неговото име е Йордан Йотов.

13
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 13.09.2021, 17:09:12 »
Сг бутат ГЕРБ да избере за кандидат Балтов - демек Цецко Цачев2.

14
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 13.09.2021, 09:58:21 »
Нне го познавам и не оскам да го познаввм.
Комунист от ГЕРБ, слаб Минисрър-председател. Правосъдният му министър - Христо Иванов беше по-подходящ за поста му. Беше консултант на ДПС срещу Христо Иванов при последните конституционни промени за ВСС.
Вярвам, че той базикна на 3то четене Конституцията, така че ВСС сътвори Иван Гешев и модела Pi Ar Sevi Boiko.

При тоя модел вместо да разследваш носила ли е Севадлина Арнаудова милиони на Борисов, ти си чатиш с нея и си разкриваш душевните терзания на правна комисия.
15
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 09.09.2021, 23:31:25 »
През 2013т година със скрута заповед, дублираща като номер друг документ,  кметът на Бургас - Димитър Николов отменя акта за парк Росеенец като публична Общинска собственост. Парка е над 5000 дка.
През 2017та възстановява статута,  само че декарите са с 2000 по-малко.
Така Доган получава своята земя за Сарай, но липсвати други крайбрежни декари.


* * *

Колко независим е ГЛАВНИЯ прокурор в България с името Иван Гешев?
Днес след като се е замъкнал непоканен на правна комисия, докато се обсъжда закриването на СПЕЦ правосъдието се получи точния отговор по телефона Му.


Забележете с кой си чати независимия прокурор в независимата комисия!!! М че после к'во правосъдие (за всеки)??!
Тва разбира се нямаше да е чак такъв проблем,  ако крайния резултат не говореше, пардон не крещеше обратното.
https://mobile.frognews.bg/article/225690/

16
Разни / Re: Коронавирус
« on: 08.09.2021, 15:00:44 »
Ниското разпространение в Китай е най-сигурното доказателство, че китайската комунистическа партия е имала доста добро познанство с вируса.
Първоначално явно не са можели да схванат какво да ползват от всичкото, но после са схванали.

Що се отнася до нас, в предпоследната седмица на август вече има някакъв скок в общата смъртност.

https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8

17
Разни / Re: Коронавирус
« on: 08.09.2021, 10:20:03 »
Няма никаква омерта.
САЩ са финансирали изследвания в Китай в онази лаборатория.
Китай е изпуснал вируса (според мен) в резултат на инцидент.
Да не се убеждаваме, че САЩ имат някакво влияние извън финансовото върху структури, част от Китайската комунистическа държава.
За мен нито Китай са се ударили сами, нито САЩ! Разликата (пак за мен) е, че Китай използваха знанията и опита си с този вирус за да изнесат бързо ужаса за останалата част от света.
Защо никой и никъде не задава официално въпроса на Китай, как така вие с населението си над 1 млрд. имате по-малки поражения от страни с 4-5 млн. души население?!

18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.09.2021, 22:11:52 »
Пускам Нова тема, за да не цапам а Доган празничната тема.
Осман Октай преди 9 г.разказва за Доган при Венета Райкова


По някаква причина я няма последната част от предаването.

Edit:
По-горното видео показва по-скоро какъв е Доган в човешкия смисъл.
Много по-интересни и просторни са 5-те части от над 1 час в пространни интервюта дадени от Осман Октай през 2020 г преди и по време на протестите за пловдивска ТВ.Аз съм ги гледал до тук.
Не съм гледал:
19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.09.2021, 19:43:28 »
Изобщо да говориш за Съединението и да споменаваш Русия по положителен начин в историята се съвместява толкова, колкото ядене на юфтета и пържоли от овца.
По-притесниъелно за мен от подтикването на Сърбия и Османската империя да нападнат Царство България, по-гнусно от подтикването на Батенберг да абдикира е отравянето на Захари Стоянов във Франция, Париж през 1889 г.
Със сигурност както се вижда и в наши дни при Скрипал, при Емилиян Гебрев и др. ако не самата Империя, то нейните български слуги биха затрили всеки, който има заслужилото отношение към дядо Иван (Грозни).

20
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 05.09.2021, 20:08:09 »
Реших да направя нещо, което винаги ми е помагало да разбера света - своеобразно връщане в миналото.
До няколко дни 46тото НС ще е история. Реших да намеря в Youtube запис от откриването на НС и да изсшушам речите на лидерите и особено на ИТН. Идеята - със знанията за бъдещето на този Парламент, да откря дали си е личало, че някой няма намерение да прави правителство и в кой.
Убеден съм, че Тошко дефакто си каза всичко, което се случи после.
Ако другите не ламтели за постове щяло да има правиъелство, иначе избори!
Дефакто цялото шоу се разви така. Всяко несъгласие с тъпотии беше писано за ламтене за постове и ето избори!
За мен Трифонов ползва ИТН за да изкарва милиони и е продал предварително това поведение. Друго число, освен голяма сума, не решава уравнението като заместим хикса.

Pages: [1] 2 3 ... 226