Author Topic: Коронавирус  (Read 287376 times)

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Коронавирус
« on: 03.02.2020, 01:04:47 »
КОРОНАЧУМАТА - КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ
***** И някои неизвестни факти освен съветите
.
В Китай нямаме епидемия.
Имаме пандемия (всеобхватна смъртоносна епидемия навсякъде).
.
В най-засегнатите две провинции, понеже болниците не достигат (тази, която аз и телевизиите ви показаха, че се строи в Ухан за десет дни, снощи влезе в експлоатация, поредната ще е готова след още 3 дни), мерките за справяне с пандемията са драматични.
Властите зазиждат вратите и приземните прозорци на домовете, където има болни хора, а храната се доставя през процепи в тях, както се е постъпвало в Европа по времената на бубонната чума.
.
Снощи тотална изолация и пълна блокада, подобна на тази в 11-милионния Ухан, беше въведена и в 9-милионния Уънджоу, който е административен център на друга провинция - Джъдзян.
.
Според официалните съобщения до населението и тези на медиите е спрян всякакъв транспорт, забранено е категорично излизането от домовете навън, контролно-пропусквателни пунктове по улиците и военни патрули безкомпромисно контролират въведените мерки. Позволено е само на един член от всяко домакинство един път на 2 дни да излезе да вземе храна от организираните за целта пунктове – след съответна проверка за здравния му статус.(температура, кашлица, силно зачервено лице).
Очаквам освен в Ухан и Уънджоу такъв режим да бъде въведен и в другите 15 големи градове - блокирани по периметъра им от армейски въоръжени кордони.
.
Пак снощи Китайската народна банка започва да налива 135 милиарда долара в разклатилата се покрай пандемията банкова система. И официално обяви още 173,8 млрд. долара допълнително вливане на ликвидност още утре (3 февруари) на финансовите и фондови пазари (бел.: коригирани в 17:19 часа данни заради нови, допълнителни решения на Пекин).
.
По света нито епидемия има, нито пандемия.
Засега.
Има малки, местни огнища, за които след локализация веднага се взимат драстични мерки, вкл. и пълна изолация на болния и на всички, за които се установи, че са контактували с него или присъствали около него (морският лайнер под пълна карантина в Италия с 6 000 души пътници и екипаж е типичния пример)
.
Мен ме тревожи, че засега няма никакви данни за хоспитализирани със съмнение или заболели от Африка и Латинска Америка ( с изключение на Мексико). Сами разбирате, че това е абсолютно невъзможно в глобалния ни свят – т.е местните правителства крият фактите.
.
Засега смъртността - съотношение оздравели и умрели спрямо общия брой на двете категории е 48%.
Става дума за официалните данни, които са „информация” за пълни идиоти, които гълтат медийни и правителствени щампи, без да се замислят въобще за мащаба и драматичността на взиманите мерки в Китай и др. държави, които показват колко е напечено в действителност.
.
НЕИЗВЕСТНИТЕ ФАКТИ
.
Неприятното е, че учените нямат понятие за механизма така нар. „суперразпространение” на епидемията.
За какво говоря?
.
Преди десетилетие екип от епидемиолози от Университета в Оксфорд анализира моделите на разпространение на чума (сегашния коронавурис носи фрагменти на генномодифицирана белодробна чума), малария, ХИВ, коремен тиф, ебола, грипове и други заболявания. Учените установиха, че средностатистически 20 процента от заразените хора са по-заразни носители от другите и така разпространяват 80 процента от инфекциите. Този модел стана известен като 20-80.
.
Например на 31 януари 2003 г., преди SARS дори да получи името си, пациент с необичайна форма на пневмония беше приет в болница в Гуанджоу. После го прехвърлиха в друга, а най-сетне в трета, най-добрата. Той зарази 82 души, включително и шофьорите на линейките, в които е превозван въпреки изолацията на фургона.
По-късно лекар, лекувал пациенти с атипична пневмония, отседна в хотел Metropole в Хонконг и светкавично зарази 12 души там, които пренесоха болестта в Сингапур, Виетнам, Канада, Ирландия и САЩ.
Тези суперразпространяващи болестта събития не бяха открити веднага. Впоследствие бяха оценени като критични за ранното развитие на епидемията.
В сегашната епидемия също са разследвани и открити такива събития - с по 14 заразени от един-единствен носител-човек.
.
Давам един пример от онова научно изследване.
От 61 пациенти с грип, които са били тествани през грипния сезон 2010–11 г., само 26 са излъчвали откриваеми количества от вируса. Но петима от тези пациенти (или 19 процента) са били супер-излъчватели, които освобождавали 32 пъти повече вирусни частици във въздуха от останалите.
.
Пандемията в Китай изглежда доказва за пореден път това правило, както и обявените случаи на заболели в Германия. По причини, които все още са неясни, някои хора, известни като супер-разпространители, предават болестта много по-лесно от други и на много повече хора.
.
НЯКОИ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
.
По време на рациационното заразяване на Европа преди три години първи информирах за него ( постове от 22, 25 февруари 2017 и следващите дни), давайки гласност на потуления протест на група френски учени срещу забраните на правителствата в ЕС то да се оповести на населението. Разследвах и причината (поста от 25 февруари 2017) – аварията на атомен реактор БН-600 в АЕЦ в Белоярск.
Тогава дадох и някои полезни съвети какво да се прави.
Сега отново ще дам съвети.
Естествено, те не са мои, а са взети от онова, което препоръчват съответните научни центрове и държавни структури в САЩ, Сингапур и някои напреднали държави в Европа.
.
***********Симптоми на короначумата***********
.
Трудно е да се различат, защото приличат на тези на грипа – температура, втрисане, кашлица, а понякога и въобще липсват. Но има и някои отлики.
.
1. Потенциален симптом е продължителна и необяснима диария (част от заболелите са имали само него)
.
2. Ако заедно със симптомите на грипа имате и продължаваща болка ниско в кръста, то е сигнал, който не бива да се пренебрегва. Добре е да се консултирате с лекар!
.
3. Друг специфичен симптом наред с температурата, втрисането, сухата кашлица и т.н. е появата при редица заразени на конюнктивит на очите.
.
4. Специфични и много ясно индикиращи потенциално заразяване симптоми, проявяващи се наред с останалите, са моментни пристъпи на тахикардия (учестен сърдечен пулс) или аритмия – неправилен сърдечен пулс или най-често – и двете заедно. НЕЗАБАВНО ОТИДЕТЕ НА ПРЕГЛЕД В БОЛНИЦА! (подчертавам – в болница).
.
5. Наред с другите грипоподобни симптоми част от инфектираните имат непрекъснато гадене.
.
6. Симптом може да е и внезапно появяващ се или продължителен задух, или чувство за недостиг на въздух или остра болка в белите дробове.
.
.
.
******** Способи за предпазване****************
.
Те са две категории.
.
~~~~~~ О б щ и п р е в а н т и в н и м е р к и~~~~~~~~~
.
1. Не пътувайте за нищо на света до Китай. Може и да го направите, ако сте решили да се самоубиете с вероятност да успеете около 50%.
.
2. Не контактувайте с пристигнали от Китай. Внимание: не контактувайте, дори и да са изминал един месец време от пристигането му.
Пак ще повторя онова, което вече ви съобщих: според редица научни изследвания короначумата се е появила в края на септември - началото на октомври, а първият заболял е на 1 декември. (датата 17 декември, която първоначално съобщи китайското правителство, се оказа неточна). Т.е. инкубационният период може да се проточи около месец време.
.
3. Избягвайте въобще каквито и да е посещения на туристически центрове у нас и по света, докато не отмине епидемията. Проблемът не е само в струпването на хора, а в това, че тези хора са от различни региони и/или държави. Вероятностния модел при такава ситуация сочи около 6-7 пъти по-висок риск от заразяване.
.
4. Избягвайте публични масови прояви (кина, театри, спортни прояви, и др.) Ясно е защо.
.
5. Избягвайте и дискотеките, в които се танцува – вдигналата се незабележима прах и мръсотия от пода, както и отделящата се човешка пот са идеална среда за всякакви вируси и бактерии. Лично мой съвет: аз бих отбягвал и местата за обществено хранене, защото никога не знаем каква е хигиената в тях.
.
6. Откажете се от пътуване със самолетите – където и да е и до която и да е точка на света. Математическият модел, който разработиха учените, доказва, че в затворена въздушна среда - херметическа атмосфера само няколко часа стигат, за да бъдат заразени всички пътуващи от един-единствен заболял.
.
7. Препоръката на здравните органи в Китай, както и в др. държави с напреднала медицина е телата на жертвите на nCoV2019 задължително да бъдат кремирани.
Незабавно, както се е постъпвало по времето на чумните епидемии в Европа!
Ако не дай си боже се случи най-лошото с ваш близък, постъпете именно така.
Съвет към правителството – проверете готовността на крематориумите. В Китай те са вече на денонощен режим на работа и строят нови.
.
8. Желателно е да спрете цигарите. Във вдишвания дим полепват всякакви микрочастици, намиращи се във въздуха.
.
9. Отделни медици препоръчват редовно използване на сода бикарбонат като пречистваща и предпазна мярка. Здравните Центрове и Агенции не споменават въобще за такъв способ за предпазване.
.
~ ~ ~ ~ ~ ~ Индивидуализирани мерки ~~~~~~~~
.
1. Мийте си ръцете често. Поне 20 секунди. Ако нямате сапун и вода, използвайте дезинфектант на алкохолна основа. Според американската здравна агенция той трябва да съдържа най-малко 60% алкохол. (бел.: 41% на високоалкохолните напитки не вършат работа)
.
2. Пак според тази здравна Агенция най-добре е да миете подове и повърхности у дома си, дръжки на врати, ръкохватките на крановете и др., телефони и клавиатури с разредена белина. За да направите разтвор на белина у дома, добавете 1 супена лъжица белина към 4 чаши вода. За по-голямо количество добавете чаша белина към 16 чаши вода. (съотношенията са дадени от Агенцията, а не от мен)
.
3. Опитайте се колкото се може по-рядко да докосвате с неизмити ръце очите си, носа си, устните си – т.е. лигавици. (да не ги докосвате въобще е почти невъзможно да се постигне).
.
4. Променете Ph на кръвта си, което е много ефективен способ.
Короначумата трудно се справя с по-кисели среди. Т.е. пийте лимонов сок или яжте храни, съдържащи лимонтозу.
.
5. Друг начин е повишаването на захарите, което също променя Ph на кръвта. Става дума да ядете сладки храни – с повече захарно съдържание. Лошо е да се напълнее, но несравнимо по-зле е да се отслабне до човешки скелет.
.
6. Избягвайте престоя в помещения с климатик. Ако има такива, редно измивайте филтрите ми – поне 1 път седмично с гореща вода и сапун.
.
7. Откажете се временно от минералната вода. Пийте чиста природна вода, която добре влияе за необходимия за имунитет Ph или хлорирана (като софийската) Хлорните съединения са най-големия враг на коранавирусите и короначумата.
.
8. Редовно дезинфекцирайте гърлото си.
.
9. Научните и медицински центрове не го дават като съвет, но отделни учени и медици препоръчват вечер да се прави и промивка на носа.
.
---------Някои митове ------------
.
Става дума за предпазните маски.
Те въобще не помагат.
Причинителят е с размер под 100 нм и затова свободно преминава през всички маски.
Идеята на маските е друга - ако сте заразен, да не пръскате слюнки наоколо при кихане или изкашляне.
.
ОТНОВО ЩЕ ПОВТОРЯ: короначумата е в Европа, но епидемия, камо ли пандемия от фрагментно генномодифицираната чума засега няма.
Ала ситуацията е такава, че всяко нейно подценяване може да се обърне в огромна трагедия, каквато е китайската.
Знаете, че родното правителство въведе четвърта степен на опасност. Аз бих въвел пета, ако бях на тяхно място.
Но от друга страна отдавна индикирам властта и българския политически елит като шеста степен на опасност и това най-много ме тревожи.
.
***** Давам най-добрата снимка на короначумата в целия й блясък, направена чрез специален електронен микроскоп от американски учени

ИСТОЧНИК https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2673032939479295
« Last Edit: 03.02.2020, 02:04:13 by georgi64 »

Offline Dimitar155

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 569
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #1 on: 03.02.2020, 07:57:51 »
Тези глупости за pH на кръвта не знам откъде ги е измислил. Единствения начин да си промениш pH на кръвта е да страдаш от определени заболявания. Ето един доста по-добър репортаж на БНТ по темата: http://news.bnt.bg/bg/a/sled-novinite-opasnostta-ot-koronavirusa

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #2 on: 03.02.2020, 10:12:35 »
Дай да сменим името на темата с адекватното и точно. Чумата е бактерия , вирусите са си вируси. Този вирус би бил по-брзобиден от грип, ако не беше нов и имаше у хората групов имунитет. Сега сме донякъде в положението на маите у другите туземни племена в Южна Америка, които са се сблъскали с болестите на стара Европа.

Проблемът е, докато графиката на броя заразени във функция от времето, която е на онези сайт продължава да бъде експонента.

Иначе в медиите липсва информация за:
- температурата зависимост на разпространението - не знаем кой температурен диапазон му е силен и как ще му повлияе лятото и пролетта.
- има ли изолирани антитела в оздравелите и колко бързо мигат да се произведат в друго животно напр. кон или чрез генно инженерство.
-колко е изменчив щама и дали имунитета на оздравял преди месец е адекватен към щамовете месец по-късно.

Междудругото разглеждайки графиката виждам, че вече в Китай се е стигнало до излизане от експонентата - картинката е прикачена. Значи към момента в Китай се стига до устойчивост в броя заразени. Ако не се изпусне положението по някаква причина, ще се стигне до спад. Т.е. имаме положителна новина днес, "Драги зрители"!  :)

« Last Edit: 03.02.2020, 10:47:57 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3 on: 04.02.2020, 01:08:18 »
Источник  Grigor Lilov  Официално: от суперспециалист, политик, съветник на немското правителство, директор на специализиран в тази област институт:
.
===== "МНОГО ОПАСНА ЧУМА!" ======

Започнаха да оповестяват онова, която съобщих в моя пост преди повече от седмица, на 26 януари, когато информирах за Националния вирусно-бактериологичен център в град Ухан и случилото се там, довело до трагедията с изпусната генно-модифицирана чума с преносител създаден за целта коронавирус
==============================================
„Wir haben es hier mit einer sehr gefährlichen Seuche zu tun“
"ИМАМЕ РАБОТА С МНОГО ОПАСНА ЧУМА"
==============================================
.
.
Преди часове редица немски медии, вкл. и "тежката артилерия" на немския политически и бизнеселит - вестник "Ди Велт" дадоха гласност на изявлението на Карл Лаутербах
.
Кой е той?
Лаутербах е здравен експерт и депутат в Бундестага, професор по здравна икономика и епидемиология в Кьолнския университет, възпитаник на университетите в Дюселдорф, Сан Антонио и Харвард (САЩ), виден медик и д-р на науките.
Директор е на Института по клинична епидемиология и здравна икономика.
Член е на Експертния съвет по здравеопазване на немското правителство.
.
***********************************************************
"ИМАМЕ РАБОТА С МНОГО ОПАСНА ЧУМА"
е неговото изявление.
https://www.welt.de/…/Karl-Lauterbach-Wir-haben-es-hier-mit…
************************************************************
.
.
"Причинителят е по-заразен от очакваното. Не е ясно и доколко можете да разчитате на китайската информация." - предупреждава той.
"За засегнатото лице вероятността да умре или сериозно да се разболее е дори по-голяма, отколкото при различните опасни грипове", тревожи се професорът.
.
В свое интервю също днес президентът Тръмп заяви, че е затворил границите, защото не може да допусне огромен наплив от заразата да нахлуе в САЩ, увери, че се взимат и ще се взимат всякакви мерки и изрази увереност, че въпреки огромното предизвикателство Америка ще се справи със заболяването.

~~~~~~~~~
Моя бележка:
Както вече отбелязах в мой коментар под един от предишните ми постове по тази тема, истината ще ви се поднася на час по лъжичка.
.

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4 on: 07.02.2020, 02:11:34 »
Grigor Lilov
1 час ·
ГРАД УХАН, КИТАЙ
**** Излязоха някои плашещи данни, след часове бяха коригирани рязко надолу. **** Заразените само до 2 февруари са над 150 000, досега всеки пети от тях е мъртъв, а много, много и много хиляди продължават пътя си към отвъдното. А колко са недиагностицираните болни и умрели?... Не се знае!
.
На снимките е информационно табло в щаба в Ухан, който се бори с епидемията. То се поддържа от китайски медиен гигант - Tencent.
.
.
Ясно се вижда:
****** преди 5 дни, на 2 февруари приетите за болнично лечение са над 154 000, а умрелите досега от тях - над 24 000 или всеки шести човек. Поне половината от засега оцелелите заразени се борят отчаяно със смъртта;
***** впоследствие, часове по-късно данните са коригирани с пъти и пъти и пъти надолу. (цензурирани).
.
Tencent обеща да даде изявления по въпроса, но засега продължава да мълчи.
Информацията е от 2 февруари, но едва днес се промъкна през наложената блокада на всякакви съобщения и връзки.
.
За неприетите за лечение, както и за недиагностицираните болни и мъртвите сред тези категории данни няма. Но предположенията са за стряскащи с размерите си числа.
.
Както вече ви казах в един от постовете си: истината ще ви се дава по лъжичка за това заболяване на базата на генномодифицирана белодробна чума, изпусната случайно от Националния вирусен и Бактериологичен център в Ухан. На ден по лъжичка, за да не изпадне света в паника и да не срути световната икономика.
Получихте поредните капки действителни факти за ситуацията, за която ви информирам от десетина дни насам. Скоро ще последва и първата глътка от тях, а накрая - и цялата чаша с реалността.
.
Горките китайци! Дано този ужас най-сетне свърши!
Горко и на света, ако не се овладее епидемията и тя се разпълзи неудържимо.


Григор Лилов ли нещо раздува или ужаса си е пълен. :( :neznam: :eek:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #5 on: 07.02.2020, 10:05:33 »
Не може да се каже къде е истината в случая. На Китай и тяхната комунистическа партия разбира се не може да се вярва. Комунистите са майстори в укриването на данни за убити, а в случая са намесени комунисти и десетки милиарди долара приход за комунисти.
Едва ли на този етап може някой научно и с факти да разгадае има ли човешка намеса и в ДНК на вируса щото вирусите по дефиниция са ДНК в белтъчна обвивка.
На този етап бих вярвал на Григор Лилов на 60%, а на Китай 15%.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline bonbon

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1843
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #6 on: 07.02.2020, 10:22:07 »
Не може да се каже къде е истината в случая. На Китай и тяхната комунистическа партия разбира се не може да се вярва. Комунистите са майстори в укриването на данни за убити, а в случая са намесени комунисти и десетки милиарди долара приход за комунисти.
Едва ли на този етап може някой научно и с факти да разгадае има ли човешка намеса и в ДНК на вируса щото вирусите по дефиниция са ДНК в белтъчна обвивка.
На този етап бих вярвал на Григор Лилов на 60%, а на Китай 15%.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

Лека поправка :) Вирус извън тялото на гостоприемника се нарича вирион.
Вирусът може да е както ДНК-ов, така и РНК-ов.

Например вирусът на СПИН и хепатит С са РНК вируси, а хепатит Б е ДНК вирус.
« Last Edit: 07.02.2020, 10:25:32 by bonbon »

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #7 on: 07.02.2020, 10:42:52 »
Не може да се каже къде е истината в случая. На Китай и тяхната комунистическа партия разбира се не може да се вярва. Комунистите са майстори в укриването на данни за убити, а в случая са намесени комунисти и десетки милиарди долара приход за комунисти.
Едва ли на този етап може някой научно и с факти да разгадае има ли човешка намеса и в ДНК на вируса щото вирусите по дефиниция са ДНК в белтъчна обвивка.
На този етап бих вярвал на Григор Лилов на 60%, а на Китай 15%.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

А другите 25% на кого ги остави ?? :D :D

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #8 on: 07.02.2020, 10:50:46 »
А, не ги събирай процентите на комунистите в Китай и тези за Григор Лилов. Просто смятам, че Лилов преувеличава, но трябва да се гледа по-оптимистично на данните му с 40%, а на Китай по-песимистично поне със 75%. Т.е. наистина нещата са доста по-лоши от официалните, освен това аналогията са сваления пътнически самолет в Иран "по грешка" и признаването след изтеклите видео кадри и сателитни снимки, като пренесем към Китай, които политически са от същото тесто като Иран - има някаква вероятност да са сбъркали военните им. Т.е. те може да не са пуснали този вирус, но да са пуснали безопасен за хората, който да е мутирал и т.н. Нещата не са черни и бели.
Украйна, победа!

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #9 on: 07.02.2020, 11:41:07 »
Четох преди време китаец предприемач в България каза че трябва да се вземат мерки за пристигащите след празници китайци, защото България няма организацията на Китай. След като нашите нищо не направиха, китайците се организирали сами и дори не уведомили нашите. Видяни са как 5 китаеца на летище София след като са попълнили нашите въпросници :) са качени на миробус и са отведени от самите китайци у нас. После гледах интервю с една китайка, тя каза че организацията им е от 27,01, всеки върнал се тяхен гражданин от Китай бива прибран още от летището и изолира за 2 седмици, те му пазаруват и слагат продуктите пред вратата. Така че те ще се погрижат за себе си и за това да не плъзне заразата от техен граждани. Поне ще направят всичко което могат.  :neznam: Maкар че сума ти хора като тези които са били в самолета около тях и шофьора на бусчето и т.н. Пак не е сигурно като се има предвид че човек е заразен и преди да има симптомите  :neznam:
« Last Edit: 07.02.2020, 11:45:12 by georgi64 »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #10 on: 07.02.2020, 12:11:53 »
Нашите, ако трябва да се погрижат за Твоето здраве и живот са много демократични и няма да вземат никакви мерки, които да ти нарушат правата като да те поставят принудително под карантина. ОБАЧЕ ако целта е да ти приберат всичките пари и спестявания, са ненадминати по въвеждането на много изобретателни мерки, които по НИКАКЪВ начин не можеш да намериш в друга цивилизована държава.
Украйна, победа!

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #11 on: 08.02.2020, 00:30:20 »
Почват по малко и други да казват малко от истината.

https://blitz.bg/obshtestvo/nash-profesor-ss-zloveshcha-prognoza-za-koronavirusa-tseliyat-svyat-shche-se-grchi-sled-6-mesetsa_news725462.html

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #12 on: 08.02.2020, 00:40:33 »
Grigor Lilov
2 часа ·
Актуално:
КОРОНАЧУМАТА
**** Какво става по света и у нас?

*************** В Китай и... ***************
1. В изявление за китайския народ лидерът на Китай Си
Дзинпин обяви свещена, народна война срещу короначумата.
.
2. Ръководителят на общинското бюро на правосъдието в Пекин Ли Фуинг оповести пред медиите, че хората, умишлено прикриващи контакти със заразени или отказващи изолация, могат да бъдат наказани със смъртна присъда.
.
3. В тази връзка, за да се въведе това смъртно наказание Китайското Политбюро реши да промени правовия ред и законите в страната.
.
4. В Ухан влезе в експлоатация 13-та поредна нова болница, разпростряна на площ от 80 декара. Тя беше построена за рекордните 6 дни.
.
5. Проведе се заседание на специалната комисия за борба с короначумата под ръководството на премиера Ли Къцян. Взето е решение за нуждите на борбата с епидемията – лечение на заразените и болните да се пригодят стадиони, спортни зали, изложбени палати, бизнесцентрове, сгради на хотели, училища и др. обществени постройки.
.
В Ухан вече три стадиона и всички изложбени палати, центрове и училища са преобразувани във временни болници.
.
6. Заразените с новия коронавирус пациенти в Ухан, които все още не са хоспитализирани, все още са много и това е най-голямото предизвикателство в епицентъра на епидемията, заяви Уан Чън, ръководител на Китайската академия на медицинските науки в интервю за Китайската централна телевизия (CCTV) в сряда.
.
7. Днес по разпореждане на китайските власти армията, заобиколила карантирания град ГуанДзжоу навлезе в 15-милионния мегаполис и наложи пълна изолация и блокада, подобна на тези в Ухан. Това е третия град след Ухан и Шънджън. Остават още 13 такива многомилионни градове, засега карантирани и заобиколени от армията, за които в предишен пост прогнозирах, че ги и чака съдбата и мерките, приложени в Ухан.
.
8. Под жестока карантина, но без прилагане на блокада са общо 3 области в Китай с 400-милионно население.
.
9. И без обявена карантина, Пекин и Шанхай изглеждат като градове-призраци – без население, които си стои по домовете според призивите и разпорежданията на властите.
С изключение на енергетиката и съпътстващите й отрасли, хран.-вкусовата и медицинска промишленост, инфраструктарата (вода, канализация и др.), товарният транспорт всички заводи и фабрики в Китай са преустановили и преустановят в момента временно работата си до справяне с пандемията.
.
.
************** ... и по света .**************
.
10. Световната здравна организация (СЗО) свиква спешен световен форум на учените и медиците от цял свят на 11-12 февруари в Женева. Форумът ще се провежда на живо и чрез конферентни връзки.
Цел: да се координират усилията за борба с пандемията. От СЗО за първи път изразиха съмнение в обявяваните от Китай официални данни за пандемията.
.
11. СЗО предупреди, че заради очаквано разрастване на заболелите по планетата се очертава световен недостиг на медицински облекла и маски.
Организацията призова за нови, още 1 млрд. долара дарения в борбата срещ,у коронавируса. Към дарителите днес се присъединиха и практически всички световноизвестни и големи модни агенции.
.
12. Япония категорично отказа да приеме на което и да е нейно пристанище поредния трансокеански лайнер – кораба Westerdam с близо 2000 души на борза поради опасения за заразени от короначумата пациенти. Японският премиер Синдзо Абе след заседанието на правителството заяви, че от днес, 7 февруари въз основа на Закона за имиграцията Япония ще отказва прием на кораби и самолети със заразени.
.
13. В САЩ, в щата Ню-Джърси беше поставен под карантина поредният океански лайнер «The Anthem Of The Seas»- Така блокираните по света лайнери станаха досега 6, а 7-ия (японския случай в горната точка) още не може да намери пристанище в Далечния Изток, който да го приюти.
.
14. Виетнам е поредната държава, която затвори всичките си курорти. Индонезия също започна да затваря всичките си курорти.
.
15. Турция е поредната държава, която спря всякакви доставки на всякакви месни и растителни продукти от Китай.
.
16. Много видни учени и специалисти остро разкритикуваха расистки коментари в социалните мрежи, че короначумата поразява предимно хора с жълт цвят на кожата.
Доказано е, че тя не подбира, а сравнително ограниченото число заразени и заболели в Северното полукълбо и практическата липса на такива в Южното (не се взима предвид района на Далечния Изток) се дължи засега на климатични фактори според научния свят. (бел.: в предишен пост ви информирах, че най-благоприятната температура за развитие на короначумата е 20 градуса Целзий.)
.
17. Русия определи 6 района в диви местности - край Воронеж и в Сибир за изолация на носителите на болестта и болните. В Хабаровския край е въведено задължително носене на маски от всички поради нарастващата опасност от епидемията.
.
18. САЩ също определиха 4 района за изолация и карантина на евентуално заразените. Предадените днес от Китай 5 щама на болестта вече се изучават в съответните научни центрове.
.
19. По неофициални данни от научния свят (според мен обаче напълно коректни) смъртността е над 65% още в първите часове след развитието на заболяването, ако не се окаже незабавно медицинска помощ. Ако се окаже навреме, тя е около 43% в последните дни, което е спад с 5% спрямо предишните 48%, които ви съобщих.
.
20. Завършва оборудването на 428 специални боксове (помещения) в болници в столицата и някои областни градове във връзка с опасенията от разрастване на епидемията и в България.
.
________________________________
Спестявам някои новини, както и видеозаписи, от които на човек му настръхват косите от ужасите, които вижда.
Личното ми мнение е, че разрастването на пандемията, която може да отнесе немалка част от човечеството, изисква крайни мерки.
.
Натискът на световния бизнес да не се стига до такива действия е идиотщина.
Но не бива да го виним – работата на корпорациите е да печелят – сега, на момента. Но задължението на правителствата е да мислят за обществата и тяхното бъдеще.
.
Съгласен съм, че бизнесът ще понесе неописуемо жесток финансово-икономически удар – туристическата индустрия, транспортната, тази за обществени прояви (кина, театри, спортни състезания), за обществено хранене, че сме на крачка от дълбока световна рецесия. Хората също ще понесат такъв финансово-икономически удар заради рязкото нарастване на безработицата.
Но и за нас, и за корпорациите, и за бизнеса е по-добре живи и здрави и в бъдеще производители и потребители, отколкото болни и мъртви наемни служители и клиенти.
.
Не смятам политиката на час по лъжичка истина ( горната информация изцяло е по официални данни) за сполучлива. За да се ограничат пътуванията, масовите събирания и т.н. доброволно и въпреки съпротивата на бизнеса, за да потърси всеки незабавно лекарска помощ, ако има съмнения за симптоми, е необходимо да знае каква огромна опасност е за себе си, за близките си, за приятелите си, за колеги и познати.
Короначумата може да се ограничи и да се спре само с масови обществени мерки, както са я спрели по времената на „черната смърт” – чумните епидемии в средните векове, отнесли голяма част от европейското население.
Приказките за лекарства и ваксина в срок до година са илюзия за нерасъждаващи хора. Десетилетия наред няма лекарство срещу еболата, лекарствата срещу СПИН-а не са ефективни, а срещу чумата и особено белодробната й разновидност – за три столетия досега нищо не е измислено.

========================
.
« Last Edit: 08.02.2020, 01:24:16 by georgi64 »

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #13 on: 08.02.2020, 13:42:59 »
Е щеше ли да има такива блокади ако смъртноста беше 1 , 2  % както ни я представят офицялноА погледнете и 5 мильонен град абсолютно празен всичко се е изпокрилоА е то и как се води войната с вирусаЕто и тук доста от истината

« Last Edit: 08.02.2020, 15:23:58 by georgi64 »

Offline Kaiser Kar

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4882
 • НЕ! на мърльовците
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #14 on: 08.02.2020, 18:23:01 »
Ебола, която достигаше до 90% смъртност, не предизвика такава реация. Защо?
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #15 on: 08.02.2020, 19:25:23 »
Смъртността СЗО я изчислява грешно и затова излиза 1-2%.
СЗО я смята като гледа смъртните случаи спрямо сбора от загинали+оздравели+болни


Това е грешно математически, защото болните на 100% ще преминат в една от другите групи - т. е. не трябва да се смятат.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1623
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #16 on: 11.02.2020, 00:44:50 »
Grigor Lilov
2 часа ·
Утре започва форумът на СЗО
КОРОНАЧУМАТА -
ЛОШИ НОВИНИ

Както ви информирах преди седмица, утре и други ден световните научна и медицинска общност ще заседава на специален двудневен форум, свикан от Световната здравна организация във връзка с коронапандемията.
.
Днес Русия официално съобщи, че е карантирала над 20 000 души, от които над 6 000 са граждани на Китай. По моя информация броят на карантираните явно и неявно по света (извън Китай) надхвърли 160 000 души, а за Европа числото гони 28 000-те хиляди. На китайските данни никой не вярва, дори и на онези 187 518 души, поставени под „медицинско наблюдение”, за които ви съобщих вчера. (за днес няма данни)
.
Във връзка с тази пандемия преди половин месец, на 25 януари започнах редовни публикации за коронавируса, който аз назовавам неслучайно короначума. Не съм се отметнал от твърдението си, че това е произведен изкуствено коронавирус, пренасящ фрагменти от генно модифицирана белодробна чума, който случайно е изпуснат от Националния китайски център по вирусология и бактериология и генни разработки в гр. Ухан.
.
Понеже напоследък такава информация за изкуствен характер и биологично оръжие се промъкна в световните медии (Вашингтон пост, Шпигел и др.) китайските дипломати в редица държави (САЩ, Германия, Русия и др.) яростно отрекоха „внушенията” за такива разработки и за нещо, изпуснато на свобода по невнимание или нелепа случайност.
.
Преглътнах подигравките, когато започнах с постовете си. И сега ще ги преглътна във връзка с поредния научен доклад, за който сигурно вече знаете.
.
Това изследване излезе вчера, в неделя.
https://www.medrxiv.org/conte…/10.1101/2020.02.06.20020974v1
Сред авторите му е и д-р Джон Наншанг, който откри коронавируса на смъртоносния ТОРС от епидемията през 2003 г. и е назначен за водещ съветник в управлението на настоящата коронавирусна криза.
.
Изследвани са 1095 пациента в 522 болници в 31 провинции на Китай.
_______________________________
Най-същественото - инкубационният период вместо сегашните средно 5-6 дни, до максимум 14 дни
всъщност може
*******ДА ОБХВАЩА ПЕРИОД ОТ 24 ДНИ! ********
**************************************************************
_________________________________
.
Пак се връщам към списъка от съвети, които дадох в един от ранните ми постове на тази тема:
.
~~~~~~ О б щ и п р е в а н т и в н и м е р к и~~~~~~~~~
.............
„2. Не контактувайте с пристигнал от Китай. Внимание: НЕ КОНТАКТУВАЙТЕ, ДОРИ И ДА Е ИЗМИНАЛ ЕДИН МЕСЕЦ ВРЕМЕ от пристигането му!”
.
Ще добавя – избягвайте контакти и с хора, идващи от Африка.
Както вече съм написал, опасявам се, че от горещия континент може да тръгне втора, по-ужасяваща вълна на епидемията.
Вчера и днес за подобна опасност предупредиха редица медици и епидемиолози, утре и други ден този аспект ще се обсъжда на конференцията на СЗО. .
.
С риск да досадя, ще се самоповторя с написаното по-рано: откажете се от всякакви екскурзии у нас и в чужбина, спрете да посещавате масови прояви (кина, театри и др.), места за забавления и спорт – ресторанти, дискотеки, фитнеси, басейни... Вижте и др. съвети, които съм дал.
Не се подсмихвайте – рано или късно и за това ще ви посъветват. Но лично за вас може да се окаже твърде късно.
.
На българското правителство горещо препоръчвам да проведе още сега учения на гражданската защита по овладяване на болестно огнище в някой район на голям град. И да подготви наръчник с инструкции и мерки, които трябва да се прилагат в такъв случай.
Нека най-сетне да направи онова, за което се готвят, без особено да се шуми, властите на редица развити държави.
.
Затова на управниците ни предоставям снимка с празните, дай боже да останат такива и в бъдеще подготвени болнични легла.
Не е от Китай, както си мислите!
От спортна зала е в Германия!
Не разбрахте ли, г-да и дами управляващи и разни ченгета - имате по-важна задача от онази да тормозите и притискате непрекъснато мен и близките ми. Все пак става дума и за вашите кожи!
.
След приключване на форума на СЗО веднага ще информирам за резултатите му.
.
****************************
Моята хипотеза е, че началото на китайската драма е била някъде в първите дни на октомври.
Около 15 ноември властите в Пекин са знаели истината за нея и опасностите, но са ги подценили заради идеологията. Към края на декември вече са били истински уплашени, преценили са, че започва теч на информация и затова са информирали най-сетне СЗО, макар и с половин уста.
И през януари са се видели в чудо.
.
Дано да бъркам!
Защото това означава, че учените все още не разбират и не проумяват истинските механизми на заболяването.
Означава, че много и много десетки милиони в Китай вече са заразени, а освен това и стотици хиляди, а може и милион по света.
Означава, че никой не знае и не може да прогнозира как, кога, къде и в какви мащаби може да се прояви болестта.
И дори не подозира какви непознати агенти във външната среда я провокират да започне да се развива в доскоро изглеждащи здрави хора и да предизвиква епидемия.


https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2689859984463257

Online Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3112
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #17 on: 11.02.2020, 02:54:13 »
Официално потвърдени случаи на заразени и починали от коронавирус / Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

ГИС със статистическа информация, разработена от екип учени от университета Джон Хопкинс.
« Last Edit: 11.02.2020, 03:00:21 by Sixkiller »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #18 on: 11.02.2020, 09:02:59 »
Ако коронавируса беше правен от китайците, те щяха да са разработили и ваксина против него. Едва ли е с изкуствен произход.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline blagun

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 15451
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #19 on: 11.02.2020, 09:18:19 »
Ако коронавируса беше правен от китайците, те щяха да са разработили и ваксина против него. Едва ли е с изкуствен произход.

За всеки вирус, вкл. за този на СПИН, има конспирационни теории за изпускане от тайнствени лаборатории. Има и немалко екшъни с подобна тематика.
Традиционно конспирационните теории остават, доказателства няма.