Маршрути > Идеи

Маршрути за двуетажни автобуси

<< < (2/59) > >>

fafan:

--- Quote from: xr1st0 on 04.06.2023, 19:45:38 ---...те евентуално ще са с по-скоро туристическа цел, а не някакъв кой знае какъв сериозен пътникопоток

--- End quote ---

Ами като ще са с туристическа цел и няма пътникопоток за какво аджеба са ни двуетажни автобуси с огромен разход? Че и на по 1 милион километра отгоре на всичко...

difian:
Хр1ст0, навит ли си, утре да купиш от мен хартисала ми и леко поизсъхнала венецианска мазилка (400+ лв./л.), около 200 литра. Не ме интересува, имаш ли жилище, трябва ли ти въобще толкова мазилка, харесва ли ти въобще и ще ти свърши ли работа….

Та на какво основание се взимат тези автобуси!? Има ли явна транспортна задача, има ли пазарна ниша за тях, където ще ги ползват, ще има ли пътникопоток за тях!? Някакъв анализ разходи-ползи правен ли е!? Кой ще ги кара тези автобуси, къде, как и за колко ще се поддържат!?

Транспортът в София нито е цъфнал, нито е вързал, че просто да вземем нещо и после да му мислим за какво ни е. Да е дъвка с нов вкус, като не ти хареса, да я изплюеш. Но тук потенциално вече са изхарчени стотици хиляди левове, ще се потрошат още много, без да се вижда реална нужда и потенциал…

otvorkototok:
Най-интересното в случая че този Неоплан,който се обслужва в Малашевци и вече се изхарчиха сумати наши пари по него,си е частна собственост и след като го тестват ще го върнат на собственика му като нов,а не като за скрап както го е купил :help:
А след  време ще се купят 10 двуетажни автобуса Ман :help:
И найстина ако автопарка ни беше ок и ни ги подаряват тези Манове,да ги приемем,но сега "експертите" табелкаджии така са решили  :help:
Поредната лапачка за някой под шапката на СОС ,найстина много жалко :rev:

Mizchiev_Dev:

--- Quote from: otvorkototok on 04.06.2023, 22:55:01 ---Най-интересното в случая че този Неоплан,който се обслужва в Малашевци и вече се изхарчиха сумати наши пари по него,си е частна собственост и след като го тестват ще го върнат на собственика му като нов,а не като за скрап както го е купил :help:
А след  време ще се купят 10 двуетажни автобуса Ман :help:
И найстина ако автопарка ни беше ок и ни ги подаряват тези Манове,да ги приемем,но сега "експертите" табелкаджии така са решили  :help:
Поредната лапачка за някой под шапката на СОС ,найстина много жалко :rev:

--- End quote ---
Не беше ли жълтия МАН от някои постове частен?

Ivo:

--- Quote from: difian on 04.06.2023, 20:35:13 ---Та на какво основание се взимат тези автобуси!? Има ли явна транспортна задача, има ли пазарна ниша за тях, където ще ги ползват, ще има ли пътникопоток за тях!? Някакъв анализ разходи-ползи правен ли е!? Кой ще ги кара тези автобуси, къде, как и за колко ще се поддържат!?

--- End quote ---

Хаха, че то изобщо след съчленените МАН-ове не важи ли същото за всички други автобуси? Всички малки електрически, бързозарядните, бавнозарядните...купуват и после търсят какво да ги правят, много по-скъпи от тия сега,  без да се мисли ще има ли пари как да им сменят батериите след няколко години, че точно тези сега да са ни проблема. Аз продължавам силно да се съмнявам, че изобщо ще платим нещо за тях освен транспорта им до тук, както предишните двуетажни и швейцарските трамваи, като нищо хората ни ги дават просто защото няма какво да ги правят. Няма да е за сефте да ни подарят някакви ПС назад в историята, и на нас и на други по-бедни градове. Друго, че някъде четох точно тоя дизел на МАН го хвалеха как издържал с ремонт до над 2 млн. километра, та ако е сега на милион нищо чудно да надживее даже батериите на електрическите :)

Трето ако автобуса е този от видеото, ами че той поне видимо изглежда по-добре и много по-шик от масата китайски и анадолски евтини автобус. Само вижте плоскостите, седалките, как е направен салона, нищо общо с евтините раздрънкани пластмасарии. Пак казвам, тези работи трябва да се видят наживо на канала. Да се види хубаво шаси, ДВГ скорости, няма да е за сефте качествен автобус втора употреба да надживее евтин нов.

Аз съм 50/50 за въпросните автобуси- може както за нищо да не стават така и да се окажат нещо хубаво което ще ни върши работа поне още 5-6 години.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version