Масов градски транспорт > Новини от София

City Sightseeing София

(1/14) > >>

difian:
www.avtobusi.com,13.05.2006год.

Фирма ,,Ваканция\" ООД съвместно с италианската компания ,,Флоренция бус\", собственост на холдинга \"F.lli Maddii S.r.l.\", разработват идеята City Sightseeing България да стане част от най-голямата световна мрежа, специализирана в обиколки на градовете с двуетажни открити автобуси, със системата hop-on hop-off. Марката City Sightseeing присъства в повече от 60 града на  три континента - Европа, Азия, Северна Америка. Туристът, който познава марката, когато пристигне в град, предлагащ услугата знае какво може да предложи обслужването по отношение на качество, културно ниво на коментара, както и начина на функциониране на обслужването. В градовете, в които марката оперира, да влезеш в мрежата City Sightseeing, означава да бъдеш част от вече утвърдена маркетингова система и търговия, която посредством канали за продажба на билети от туроператори и хотели, продава и директно предплатени туристически пакети на групи и индивидуално.

България е една от най-старите европейски държави, с 13-вековна история. Тук се пресичат пътищата, които свързват Европа с Азия и Африка. Разположена на кръстопът на култури и цивилизации, страната ни пази в земите си богато културно наследство. Съчетанието на красивата и разнообразна природа със сътворените от човека материални и духовни паметници е предпоставка за развитието на културния туризъм.
На територията на България, стотици обекти са обявени за културни паметници с национално, регионално и местно значение.
В полите на Витоша, град София - носещ името на богинята на мъдростта, е политически, административен и духовен център на една европейска държава, която се нуждае от сериозно представяне пред света.
Девизът на столицата ,,Расте, но не старее\" е в унисон с вековното ни културно-историческо наследство и е предпоставка за развитието на града като туристическа дестинация.

Забележителностите на София позволяват обиколката да бъде с дължина 14 километра с времетраене около90 минути. Туристическият автобус ще преминава покрай най-аткрактивните паметници на културата на София и административни сгради.
Билетът за обиколката е валиден 24 часа от момента в който туристът се качи за първи път на автобуса, където получава слушалките за изслушване на коментарите. Той може да слиза и да се качва по своя воля на определените за целта спирки, докато е валиден билетът му (системата hop-on hop-off).
Към туристическата обиколка с автобус ще предложим и пешеходни обиколки на забележителностите на града, пакети за вход в музеи, купони за обеди и др. Туристическа обиколка на забележителностите на нашата столица с открит автобус е предпоставка за реализиране на идеята България да вземе участие в марката City Sightseeing и популяризиране на страната и града, като атрактивна туристическа дестинация в Европа.

conecto:
Хубаво автобусче, ама в София бързо ще се раздрънка по дупките
Идеята ми харесва, но като се замисля май само чужденци ще се возят и няма да е много оборотен.

difian:

--- Quote from: conecto ---Хубаво автобусче, ама в София бързо ще се раздрънка по дупките
Идеята ми харесва, но като се замисля май само чужденци ще се возят и няма да е много оборотен.
--- End quote ---
За автобуса-мисля,че е Марко Поло-този дизайн май беше техния,а това Волво си е само за шасито и двигателя.Някой ако се сеща и смята мнението ми за грешно да ме поправи,че ми е интересно!
 Иначе мисля,че не си прав конекто.всеки път,когато минавам покрай Принцес Хотел виждам по 3-4 и повече автобуса с гръцки туристи.Преди около година видях автобус и с немска регистрация.Учудих се,че са тръгнали на автобусна екскурзия до Балканите.Като бях в Швейцария един човек с който разговаряхме остана учуден, че сме с автобус на такова разстояние.Зад Александър Невски също спират автобуси доста автобуси с туристи.на много летовници по морето в програмата се включва и посещения и на забележителности,далече от морето.Преди време гледах една брошура на Албена за чужденци-там има и посещения и до Рилския манастир за ден или два.Тръгват сутринта и се връщат после на морето.

tiristor:

--- Quote from: difian ---За автобуса-мисля,че е Марко Поло-този дизайн май беше техния,а това Волво си е само за шасито и двигателя.Някой ако се сеща и смята мнението ми за грешно да ме поправи,че ми е интересно!
 Иначе мисля,че не си прав конекто.всеки път,когато минавам покрай Принцес Хотел виждам по 3-4 и повече автобуса с гръцки туристи.Преди около година видях автобус и с немска регистрация.Учудих се,че са тръгнали на автобусна екскурзия до Балканите.Като бях в Швейцария един човек с който разговаряхме остана учуден, че сме с автобус на такова разстояние.Зад Александър Невски също спират автобуси доста автобуси с туристи.на много летовници по морето в програмата се включва и посещения и на забележителности,далече от морето.Преди време гледах една брошура на Албена за чужденци-там има и посещения и до Рилския манастир за ден или два.Тръгват сутринта и се връщат после на морето.
--- End quote ---
А на НДК ежедневно има по 2-3 автобуса на паркинга зад БТВ.

Dragon:
Аз до преди 3 месеца работех точно пред принцес и наистина лятото има доста туристи, главно от Гърция (друг е въпроса колко отвратителни са гърците), идват и често групи от Испания и Малта. Срещат се и израелски групи. Другите вече идват по единично или ня групи но рядко. Но обикновено предпочитат да ходят пеша по центъра, а иначе Витша е една от желаните им дестинации и там има много бъдеще. Но защо СО не мисли в тези насоки, от тузъм може да спечели много, стига обектите да се развият добре.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version