Все си казвах, че няма да се обаждам, ама не издържах! Чета от година и само сверявам информацията. Но тия дни бях провокиран и аз да напиша нещо.
Първо за транспорта в Ямбол. В Ямбол от край време транспорта се обслужва от две фирми/в началото ДАП-а и отделни частни автобус/кооперирани/. През 2005/не съм сигурен за годината/, ДАП-а беше продаден и линиите бяха спечелени от Никан Лайн Груп. Оперираха със старите автобуси от 16 и 116 в Пловдив/жълтите мерцедеси с климатиците и сините волва/. И уникални трошки от гаража в Пазарджик. След направена препоръка в града се озоваха две от белите БМЦ-та от Пловдив. В крайна сметка и те не помогнаха на Батаклиев и след констатирани нарушения по неспазване на разписанието му бе духнато под опашката. Днес в града оперират Юнион Ивкони/по линиите на Батаклиев/ и сдружение от частни превозвачи/. Като в последните години частниците сменят авто-парка от чавдар, икарус и кароса с по-западни, но не и по-нови автобуси от сорта на NL202, 0405 и пегасус
Второ за шибаните канадски тролеи. Да ме извиняват всички, които имат предпочитания към тях, ама тридесет и пет годишни барутници застрашаващи живота на 400 000 души нямат работа в града. Който им симпатизира и ги хвали тука, да го видя да кара трабант или москвич от 80-та година, да се чувства страхотно и комфортно в него и това да му доставя удоволствие, да тогава бих се съгласил с мнението му, че консервните кутии били "ХУБАВИ". Да, ама не. Всеки кара пак трошка, но от 93-5 на горе, а не от 80!!! Дано и за тенекии да не ги искат. А относно договора Батаклиев си е в най-голямо право да докара, ако намери и тролеи от първата световна война, да им сложи ватнмани тип Флин Стоун и пак ще си получава компенсации. Така, че молете се черна котка да му мине път на Батаклиев и да не може да си освободи барутниците от митницата..!
И една молба критика към всички. Не коментирайте и не се изказвайте, когато не сте запознати по дадена тема. Първо правило в правото и журналистиката!