Други видове транспорт > Маршрутни таксита

История на маршрутните таксита

<< < (2/28) > >>

difian:
Аз си спомням,че гаражът им беше под моста на Захарна Фабрика.Иначе със сигурност знам(имам и снимки) от Женева,Лозана и Люцерн,където линии също се обслужват с микробуси.

maniak:
От мои преподаватели руснаци знам, че ги има в големите им градове, като и те имат проблеми с поведението на шофьорите по пътищата (визирам скоростта на ПС)

blagun:
Поне от 1978 г. Но дълги години бяха 5-6 линии, след 1985 пуснаха 7 и 8 до Студентския град. Не бяха толкова популярни, тъй като билетчето струваше 0.50 лв срещу 0.06 лв за МГТ.
А в Русе през 70-те години имаше маршрутки ... обикновени таксиметрови автомобили - Жигули, а после вкараха няколко Волги-комби за 7 пътника.

Balkanton:
Да, баща ми, който е от Русе, ми е разказвал как е пътувал с такова такси от Русе до София. Ангажираш го предишния ден и на другия сутринта те взимат от вкъщи и заедно с още няколко човека те закарват до София.

bgpower:
А на едно мнение ли сме, че маршрутките в момента са прекалено много по мой вкус и може би правят прекалено голяма конкуренция на СКГТ, което не е идеята?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version