Подвижен състав > Сдружение ГТИ
Чавдар В1420
ozzy:
Уважаеми фенове на градския транспорт,
Сдружение "Градски транспорт и инфаструктура" обявява кампания за откупуването на един от последните запазени съчленени автобуси Чавдар Б 14-20 или 11Г6, по-известни като "аквариуми".
Автобусът е собственост на ЗММ-Сливен АД и е технически изправен, спрян от движение. Автобусът е запазен и капариран от Сдружението, като до 1 месец трябва да заплатим на завода общо 6800 лева с ДДС. Заедно с това са необходими още 2000 лева за регистрация, ремонт, застраховки и др., за да може автобусът да бъде прибран на собствен ход до София.
Към днешна дата сме събрали 1289 лева. Остават да съберем – 7511 лева.
Срокът за това е до края на месец април 2018 г.
Повече информация за автобуса може да прочетете на нашия сайт.
Ако желаете да подпомогнете финансово каузата ни, то се свържете с нас на телефон 0897 97 56 14.
За директен превод можете да ползвате банковата сметка на Сдружението:
IBAN: BG62FINV91501216739365
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка
В графа „Още пояснения“ моля да запишете свой мейл или телефон, за да се свържем с Вас при проблем.
В сайта на кампанията - http://trolleybus.bgtransport.org/donate/ има възможност за дарение през EPAY или PAYPAL
Ако сте в София, възможно е и лично предаване, срещу което ще получите официален документ за това - моля, пишете ми на лично съобщение.
В страницата на кампанията ще публикуваме отчет за даренията, който ще обновяваме ежедневно!
Подкрепете ни в каузата да запазим транспортната история на България!
Metan:
Не знам кога са го спрели от движение, през 2011 г. го гледах да разкарва работници из Сливен. Добра е машинката, заслужава си.
ozzy:
До края на 2016г. със сигурност е бил в движение. Аз още през ноември 2015г. се интересувах и звънях в завода, но тогава не се продаваше. След това пък бяхме концентрирани върху спасяването на тролеите, и наскоро случайно разбрахме, че автобусът е спрян и се канят да го предадат за скрап. Съответно и цената, която ни предложиха от ЗММ Сливен, е като за скрап. Има също резервен двигател и скорости. На огледа установихме, че шасито, мостовете, двигател, скорости, основните компоненти са здрави, няма липсващи части. Съчленението и мехът са здрави. Запалихме го без проблеми, има качено видео от работата на двигателя. Салонът има нужда от освежаване, но това не изисква чак толкова много средства.
Предвид, че това най-вероятно е последният оцелял съчленен аквариум, който би могъл да се движи, си струва да се спаси и стегне. Дизайнът е български и с тези големи прозорци е доста уникален. Заводът за автобуси отдавна го няма, а и български автобуси едва ли ще произвеждаме скоро.
Предполагам, че за доста от вас ще е интересно да го видят да пристига на собствен ход в София. А и е напът да се сбъдне една отдавнашна мечта - за собствен, форумен автобус ;)
It_s_Real:
dilian_dido:
Двигателя няма начин да не хубав колкото и да е бил е заводски и не е чак толкова товарен.Нека да се сбъдне тази мечта отдавна го исках а бях повярвал че някога ще отиде в небитието.Междудругото някогаш през 2008 бях пуснал един клип със снимки и видео на 4те тогавашни 14-20 от Сливен и ако се интересувате пуснах го пак в редактиран вариант https://www.vbox7.com/play:56a5d7b7fd да си спомним че някога ги имаше, клиповете са накрая макар и да не са в кой знае колко добро качество.Жалко за този от Динамо и той беше хубав даже имаше и повече оригинални части.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version