Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - stankos

Pages: [1] 2 3 ... 180
1
Така и така си казал А поне сложи малко ТТ данни в първото мнение за всеки модел !

2
 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

От де го изрови това мнение на повече от десет години и половина !?!

И да левовете и стотинките все още са законно платежно средство в Република България и си длъжен да ги вземеш ! Слава Богу вече 2022 година и има много и по удобни начини за сдобиване с превозен документ дори без да излизаш от вкъщи !

На мен друго ми е интересно! Психологията на водачите не е мръднала от времето на каруцарите пред кръчмата "Куцио кон " ! Все същите селски тарикатлъци...

3
Идеи / Re: Е 73
« on: 28.09.2022, 14:57:56 »
Ето какво им съчиних на бързо , пък да видим!

  " Уважаеми дами и господа, бих желал да изкажа благодарността си за промяната на маршрута на линия 73 и пускането на модерни и тихи превозни средства , в които човек пътува с удоволствие ! Искам да Ви обърна внимание на един проблем, който се явява "капката катран в кацата с мед" , а именно пропускането на спирка Площад на авиацията в посока УМБАЛ Св.Анна. Разбирам идеята това да е експресна/бърза линия, но такава се оказва само между спирки Хотел Плиска и УМБАЛ Св.Анна. Веднага пояснявам: По маршрута на въпросната линия при движението и по Бул. Президент Линкълн в разстояние на по-малко от 2 километра има 5 /Пет/ спирки,същото е и по Бул. Монтевидео, където пак за 2 километра има още 5 спирки и стигаме до фрапантния случай между спирки Родопски извор и Бул. България на разстояние по малко от 300 метра между двете! За каква експресност, за каква бързина става въпрос? Предлагам в посока УМБАЛ Св.Анна да бъде открита спирка на Площад на авиацията, която уверявам Ви ще бъде много използвана и значително ще подобри обслужването на пътниците, особенно на такива като мен работещи на дванадесет часови работни смени в близките предприятия и болнични заведения! Уверявам Ви,че когато си станал в 5.20 часа за да хванеш първия курс за да стигнеш навреме на работното си място едно такова прекачване на Хотел Плиска е загуба на ценно време и отнема минимум 10 минути. Вече ги няма обичайните задръствания на кръговото кръстовище и смятам, че това ще увеличи пътуването в тази посока с максимум 2-3 минутил Може да направите справка колко това отнема на Е 84 и Е 184."

ПП:
Първи резултати : Препратено за мнение към ЦГМ, Дирекция Транспорт и прибрано в папка " 6-та глуха" !

Невероятно бърза реакция!  :fan:

4
Левият завой на гарата ще е много проблемен ! Направо им съчувствам на водачите.

5
Идеи / Re: А 260
« on: 28.09.2022, 08:06:02 »
Пуснаха курсове на 63 до Златни мостове. Хубаво! Сега пускат курсове на 69 до Ярема. Няма лошо, но не е ли време вече и част от курсовете на тази линия да се удължат до Бонсови поляни, а празничната 103 да се закрие ? Много се е застроило нагоре и предполагам целогодишно живеещите хич не са  малко.

6
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 28.09.2022, 07:45:35 »
Ако някой види 2043+2044 да пише.

Вчера ги видях около 14.40 ч. на Италянеца в посока център...

7
Проблема на това кръгово е предимно в ЗКУ минаващи от там, но такъв е на болшинството кръгови!

8
От Площад на авиацията до ул. Боряна 1845 дърпа от заряда горе-долу 30-35% и не виждам логика да не стигне в едната посока, ако пропусне зареждане на едната крайна спирка ще се наложи да зарежда на Гоце Делчев. Това с обичайните задръствания на Хладилника и Овча купел и пуснат климатик.

9
.... и да се реши казуса с това кръстовище и то да бъде затапено с ограничители.

Напоследък практиката е да се слагат светофари за щяло и нещяло !

10
Дали ще затварят Костенски водопад за пълно преасфалтиране ?

11
Не е необходимо 7 да ходи до Гоце Делчев, достатъчно е до Спартак!

12
В момента 5010 извънредно от 73, е на обръщалото в Гоце Делчев и зарежда на станцията, предполагам не му е достигнала батерията да стигне до края :help: Смятайте колко време виси в задръствания Е73, от както е пусната линията всекидневно се закъснява и се движат по 2 в комплект. :angry:

Товар,че закъснява е вярно,но до сега в четиридневния период на съществуването му не съм видял и един от въпросните комплекти ! При електробусите в задръстванията ток харчи само климатика. Предполагам,че водача не е заредил въобще на едната крайна спирка и заради това се е наложило дозареждане по пътя!

13
Според сайта на ЦГМ 73 спира именно там, а обратна посока и на двете спирки.

И в двете посоки спира преди и след светофара.

14
Идеи / Re: Е 73
« on: 14.09.2022, 15:32:20 »
Всичко направено от човек има свойството да се чупи, но се отклоняваме много от темата!  :crazy:

15
Чета мненията около промяната и по-скоро спирките на 73 и единственото, което виждам е, че всеки иска да му спира, където му е удобно. Може би трябва да се реши - бърза ли ще бъде линията или ще спира на всяка керемида, щото някой не му се ходи 1 минута или защото не му се прекачва за 1 спирка.

За съжаление линията с този маршрут няма как да е бърза и в такъв случай по-добре да е удобна. Не считам за нормално в части от маршрута да има спирки през 200 метра, а в друга да се пропускат ключови с извинението, че е бърза. Вчера на прибиране спря на Луй Айер зави и спря на Гоце Делчев и после на Костенски водопад ! Няма лошо, защото бе използвана от хора, което значи и привличане на пътници ! Според мен тази линия и ще е успешна и скоро ще се нуждае от сгъстяване на интервала или съчленени превозни средства !

П.П. Сутринта прекачването на Плиска ми изяде почти 10 минути, а си ценя времето.

16
За чий е нужен сутрешния пик от Овча купел да започва в 6:00 часа, вместо да започва стандартно в 6:30?

Би ли пояснил?
Сутринта хванах този в 6.27 ч. от ул.Боряна, защото този в 6.42ч. и прекачване на Плиска ми е на  кантар за пристигане на време на работното място!

17
"Експресната"73 дето спира през 200 метра на Родопски извор-Бул. България, Георги Узмирлиев- Тодор Каблешко, МОЛ Парадайз - Метростанция Витоша, но по Цариградско требе да е много бръз и да не спира на ж.к.Изток или Площад на авиацията!  :angry:

18
Разни / Re: Поздрави
« on: 12.09.2022, 18:57:53 »
Благодаря със закъснение!  :)

19
Единственото изискване е да се направи както трябва в началото.

" Искахме както трябва, а се получи както винаги!"- Виктор Черномирдин.  :D

20
Едва ли клатенето ще е колкото на стара "София" !  :crazy:

Pages: [1] 2 3 ... 180