Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Sailor Moon9521

Pages: [1] 2 3 ... 26
1
Новатроник скоро ще е с изцяло нова база, с новия шрифт и без интеграция. ИБИС екипът е добавил всичко необходимо. Пиктограмата за връзка с лифт от линия 93 е премахната.


2
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« on: 20.01.2020, 23:19:19 »
1653 by Punkahri, on Flickr

3
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« on: 20.01.2020, 23:15:46 »
2152 by Punkahri, on Flickr

2152 by Punkahri, on Flickr

5011 by Punkahri, on Flickr

5011 by Punkahri, on Flickr

5013 by Punkahri, on Flickr

4
3664-9
Не излизат ли по наряд, защото почти всеки ден има газов по 9?
Ако излизат нека бъде изтрито, но за пръв път виждам, а и също някой беше писал по-горе за газов по 9.

5
3664-9

6
Моето предупреждение се вдигна с 25% поради неясна причина и ще се радвам ако някой от админите обясни защо.

7
В края на 2016г. имаше за кратко единични на 22.

8
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 14.01.2020, 17:42:11 »
Виж само поста над твоя.
Засъжаление ремонтът на 686 е стопиран от няколко месеца. Уж е изградена предницата, но кабелите така и не са свързани.

9
Е да добавя и аз моите 5 стотинки по темата. Наскоро си извадих неперсонализирана карта, тъй като я давам и на майка ми да я ползва. Пластиката няма никаква разлика с поименната, освен че е без снимка и име, за които има оставено свободно място. Реално и двата вида се вадят от едно "тесте" като на поименните просто се отпечатва снимката. Попитах в едно бюро дали ако реша да я персонализирам мога да дам същата пластика и просто да се добави снимка и име на нея и ми отговориха, че не е възможно. Няма причина да не е възможно, тъй като това вероятно е най-обикновена RFID карта, която може да бъде програмирана по всевъзможни начини, ако ще мога да си я настроя да отваря врати и т.н. Просто искат да изврънкат още 2 лева, без да има нужда...
Няма логика да не може да се персонализира ама 2лв. от този, 2лв. от онзи и си печелят от пластиките.

10
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 10.01.2020, 13:44:29 »
Да, от години е така. До колкото знам някаква част от задвижването е взета от друг модел трамвай и за това е така.
От кой модел е взета тази част някой знае ли?

11
И защото сте от кол и въже, пипнати табели на тролейбус няма да видите. Сами си го надробихте, видно е, че мизерията ви привлича, ок. Кефят си ви табелите например на Икарцедесите, 2603 ще си седи с това безумие още дълго както и много други на които незнайно поради каква причина шрифтът на цифрата е намален, а надписите отрязани(да видим кой в крайна сметка о*ира табелите на тролеите). Нито пък ще бъде оправен гениалният надпис на ТБ7 в базата данни на Соларисите. Сега можете да си мрънкате на воля относно табелите.

12
1661-4/7
И това е рядкост , защото?
Е айде стига глупости а? Заяждането не се получи. Разбирам ако се пишеха всяка седмица дълги Солариси там.

13
1661-4/7

14
Ама факт е, че тая тема не е за диалог. Едни хора се самовъзхваляват, издигат в култ вожда, като се демонстрира какво се правело и проочее. Същите- еми наистина си правят каквото сами са си решили, без да се отчита чуждо мнение. Щото който и да напише, че нещо не му харесва- бива заклеймен с репликата "плюеш екипа", като "плюещият" е коментирал резултата, а не кой кво направил. Е в един момент някои, като Ganz и spicy_e почват малко по-остро, директно и без задръжки да пишат. Няма кво да се лъжем- не пишат лъжи. Марио, колкото и да се обижда- не приема чуждо мнение, а упорито иска да наложи свето си мнение, своите си виждания и в конкретика- своите си табели, оповестявания и каквито е да неща. Еми може да е голям специалист в това, но с това поведение си губи от капацитета и реалната продуктивност. А чуждата адвокатура, защитаваща и издигаща вожда в култ- тва още повече руши мнението.
Сега с поредното сменяне на шрифтове, оповестявания и тн- верно отстрани изглежда, че инфо-екипа се чуди какво да прави, а техникът иска да демонстрира и парадира с уменията си. Това е гадно! Тъкмо се намериха варианти на шрифтове и прочее. И сега явно ни стана скучно (така изглежда отстрани!)- давай пак да се сменя всичко. Даже на моменти прилича на отчитане на работа, колкото да не се закрие щата, че вече си е свършил основната работа. Тия табели на панаирджийска мечка заприличаха. А редовия пътник не го интересува шрифт, кой го писал и прочее- интересува го да пише номер и дестинация.
Да мина в дребнав пример- Тролеите. При дългите Шкоди единствения проблем бяха малките цифри за номерата. Защо не се смени само размера на номерата, ами се тръгна да се преработва всичко...

Да си припомним, че по подобни проблеми беше закрита предната подобна тема, когато някой се направи на обиден и сам си замина. (Дежаву- няколко мнения по-назад се споменава подобно).

Правете разлика между градивен коментар и плюене! Явно за вас е едно и също. Вашето си е чисто плюене, чудите се от кое да се оплачете и си личи.
 Второ, никой не се издига в култ! Ако смятате, че промяната на статуквото е парадиране, имате сериозен проблем. Само си спомнете какво беше преди 3-4 години-мизерия. И явно сте си фенове на мизерията и ви личи по изказванията.

15
Така... След като табелите на повечето МАН-ове бяха буквално о*рани, днес забелязах и ТБ 1653 с о*ран шрифт на табелите.  Контрол липсва, събрала се някаква група, която си прави каквото си поиска, човърка по табели където и както на нея й е удобно. Идва 2308 на спирката и на ел. табелата пише: "85  Връбница-2"   Защо?!  :neznam: Нужно ли е при положение,че се прие простотията, всички ППС с ел. табели да имат и хартиени такива  :eek: Не можеше ли при Шкодите само цифрите да се променят, а трябваше и шрифтовете, та сега съвсем да не се чете дестинацията  :help:
И кой-по скоро трябва да извършва въпросният "контрол"? Ела ти зимата да "човъркаш" по табели. Изключително нагло изказване! "Някаквата група" хич не прави това каквото й е удобно и това не е вид развелечение и хоби. Редно е вече това да се разбере и да спрете да се изказвате неподготвени, ставате смехотворни с вашите вайкания...

16
И не стига, че унифицирането се правеше и по празниците, а дори някои от форума си позволяват да го отричат и плюят по възможно най-наглия начин докато си седят на топличко. Безобразно нахалство, просто говори какви са като хора.

И в допълнение, май се пропуска покъртителното състояние на табелите в Красна поляна, които са изцяло под влияние на "форумната ударна табелна група" и там ИБИС техник не е стъпвал.

17
Кой е определил този шрифт? 3-4 души?! Както и да е безмислено е да се спори честно казано всички знаем за "Великия ИБИС техник", който преди известно време уж щеше да унифицира всички превозни средства с еднакви информационни системи (табели, контролери и така нататък), уж унифицареше всички електронни табели. Сега пак ще ги унифицираме, ще променяме гласови и така нататък. След година-две същото ще се случи и така докато свят светува. Аз спирам да пиша в тази тема, тъй като може би съм неудобен на някои хора, които нямат смелост да говорят директно с мен, а изпращат други лица. Лека вечер!
Уж щеше ама май май унифицира доста превозни средства(и мастъри, и шрифтове на табели). Нека всеки един корифей като теб от тука се запознае с кошмара от най-различни системи и да започне да унифицира пък ние отстрани като робовладетели ще му даваме зор и ще плюем както ти и още няколко героя правите.

18
Съсипването на електронни табели продължава с новия формат. 1653 е с него, буквите са главни и малки и са много по-нечетими отколкото преди. И за да бъда цирка пълен цифрата допълва пейзажа.  :help:
А аз само да питам, нали много ревахте против главните букви, особено когато 2501 получи нова база данни?? Пропищяхте като ужилени тогава! Сега ревете, че били малки и големи! Аз ли нещо не заграявам или паметта ви нещо не е с вас? Още нещо, такива оплаквания от типа "намусената бабичка пред блока", без снимков материал, въобще не трябва да се взимат на сериозно. Очевадно е, че за някои угодия няма и ще продължвате да хленчите като тинейджърка с лабилна психика, но поне показвайте кое по-точно е "съсипването на електронните табели".
 И пак относно шрифта, само за ваша информация цифрата на линията е с шрифта на София, използван и при други превозни средства. Не знам кое му е циркаджийското, но това си е стандарта.
Но нали плюенето трябва да присъства всеки път, иначе не става!


19
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« on: 05.01.2020, 19:59:20 »
Не помня номера, имам поглед само на тези които работят на 305 и 76, тези линии ползвам и минават до мен. Става въпрос за такива на гараж Дружба. Едва ли са толкова много, при все че на 76 работят по 2-3 такива и на 305 пак толкова. Има един син с реклама на Нокиа мисля че беше който пък на всяка спирка угасваше и накрая въобще не искаше да запали и остана до там...
Този с Нокиата е 3318.

20
Не знам кое им попречи да използват серия 4ххх. От 2001-ва насам е свободна. Тая 50-та серия не ми дава мира....

Pages: [1] 2 3 ... 26