Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Metan

Pages: [1] 2 3 ... 166
1
Да, времево отговаря на периода. Трябва да си припомня какво казваше Драган Тенев за този ров на мястото на БНБ, кога го копаеха. Още през 1912 г. го има. На заден план се вижда Народния театър, който все още не е изгорял.

2
Няма как да отклониш транзита оттам. Цялата селяния от Костинброд и района използва най-прекия път. Ако Сливница беше ремонтирана в частта си от Орион до Околовръстното и бяха редуцирани светофарите, сигурно щяха да минават оттам, но засега оттук им е най-пряко. А най-разбитата част на Ломско е именно тази, която в момента няма да се прави. В Обеля допълнително осакатиха кръстовището при бившата Автостанция Обеля с колоните на рампата на метрото. Няма и улица, която да върви успоредно на трамвайната линия между Надежда и Обеля (настоящата е в отвратително състояние, забранена е за движение и май по документи не съществува, а и при преминаването над р. Какач няма допълнителен мост, ами трябва да се ползва трамвайното трасе, което също няма как да стане). Каквото и да се прави, ако искаш да излезеш от Обеля или от Надежда към центъра, трябва да ползваш Ломско (ако не цялото, то поне част от него) в краен случай по-неудобната Сливница (а съвсем скоро ще затворят за ремонт и ускорителя на елементарни частици и целият люлински трафик ще се пренесе по нея).

3
300 метра, при това в равното. По-наложителна е другата част от разширението с новия мост над ЖП линията. Обаче подозирам, че Ломско ще стане втори Малинов в тази си част и ще има светофари през 300 метра.

4
Доколкото дочух, ще бъде разширена ул. Царевец, а по ул. Христо Силянов трасето щяло да бъде превърнато в оаркинг
Според ПУП-а ще бъде паркинг почти навсякъде.

5
3141 има (не видях точно) по 2 или 3 камери отляво и отдясно някъде на около 1,20 м. височина отвън на автобуса. Има ли други с такива камери?

6
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 15.06.2022, 17:20:54 »
Разработват се и нови методи, които все още са експериментални и гасенето е доста бързо, не се чака да изгори до край:
Техниката с чука е особено напредничава, дали има и подобна с кирки по капака и покрива?

7
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 08.06.2022, 21:54:02 »
Това е остатък от кръговия в тази част маршрут на петицата преди да направят колелото на Съдебна палата.

8
Към 12:30 докато колоните в средната и в изпреварващата лента на Цариградско шосе от Орлов мост в посока Плиска се движиха със сравнително прилична скорост (лява лента около 90 км/ч, средната лента с около 65-70 км/ч) в BUS-лентата едно бяло BMW с украинска регистрация се изстреля поне със 130 км/ч и изряза всички отдясно, мина поне през една камера и се вклини в колоната някъде напред където намери пролука. Далеч съм от мисълта че ще последват някакви санкции, но поне водачите от градския да внимават и да си имат едно наум, има вече и такива олигофрени и са много нагли.

9
663 е кадър от втората част на Бразилска мелодия от 1974 (който май е сниман предната година или в самото начало на 1974). Снимката е правена на спускането (тогава) от СУ към Орлов мост. По това време 13 е минавал по Толбухин (Васил Левски) и е завивал по Руски (Цар Освободител) към Орлов мост.

10
Снимката не се отваря (по-скоро се отваря, но е празна) и най-вероятно не се е качила правилно ако съдя по обема.

11
Трамваи / Re: Учебни трамваи
« on: 06.06.2022, 12:08:11 »
Мернах преди час учебен трамвай в Орландовци, но ми се стори нещо като 804. Това ли е новият учебен трамвай?

12
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 06.06.2022, 12:05:30 »
Не се хващай, че може да почива тогава.

13
Сутринта 2337 по 18 е чукнал едно Порше на Графа и Любен Каравелов

14
Още остатъци от Чавдар, превърнати в лятна кухня или работилница.

15
Масовото бракуване се случва през втората половина на 70-те. Тогава изчезва почти всичко по-старо от София (65).

16
А тия дни забелявам нова мода на дарителство към органите на реда - https://m.olx.bg/d/ad/cheren-stiker-za-registratsionen-nomer-CID360-ID8Dd9t.html
Някой си е намерил търговска ниша на ръба на закона.

17
На такъв тип булеварди като Ботев, Патриарха, Васил Левски, Сливница навремето се засаждаха такъв тип дървета като тополите и наистина коренно променяха цялостния пейзаж. Имаха обаче един огромен недостатък - сега по това време когато е цъфтежа им всичко ставаше в бели мъхове, събираха се на огромни кълбета. Много хора развиваха зверски алергии от тях.

18
Други градове / Re: Казанлък
« on: 20.05.2022, 09:20:53 »
Не видях да има снимки или да е коментиран този транспорт.

19
Много е странно това решение през 1974 да пуснат ДТО по 1. По това време се срещат само по 6 и 12 и някои по-второстепенни подсилващи линии. Вероятно е свързано с ремонта на гарата и променяне на депата на част от линиите.

20
Колко е кокетен кварталът без високата сграда на хотел Родина.

Pages: [1] 2 3 ... 166