Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dsb

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Според мен, като свършат Е-сериите, трябва да преминат към универсален формат АА NNNN AA (без информация за област, като в други европейски държави). ЕА серията също не носи информация къде е регистрирана колата.

2
1.Най-старият легален номер за област Пловдив е още в движение:

2.Новата Ера:

3
Днес минах през КАТ Пловдив - НР е до 1200-1300.

4
И Пловдив, както и София при СА, пропусна серията ХХ.
НА е новата серия и това са последните свободни серии с първа буква Н*. Епизодично вече са преминали НК и НН....
 

5
Ще видим и дали ще има ХХ серия в Пловдив

6
Пазарджик с нова серия КР, както се очакваше.

EDIT: Вече е отбелязано на предишната страница...

7
Един български гений в САЩ на снимката.
И да попитам в Пловдив не свърши ли КТ и ако е свършила, тъй като там липсва последователност, коя е новата серия?

KX е текущата серия, на около 0500. Интересна ще е следващата серия, дали ще започнат от единствената останала Н* (свободни са всички без преминалите НК и НН), или първо ще довършат XP, XC, XT и ХХ.

8
Без изненади в Пловдив, КТ е новата серия. :)

9
Чудесен пост!
Благодаря!
Във всички градове се издаваха и жълти "Ч" серии, предимно за частни камиони и автобуси.
Паралелно с тях, след 1986 се издават и бели серии за държавни автомобили, предимно ТВ (товарен и ТА в София) и ЛК (лека кола хаха). В София след ЛК има и бяла ЛС серия.
Пропуснали сте област Видин, там все още има в движение аварийна ИФА с номера ВД хххх ТВ, няма кой да я спре :)

10
В тази връзка ТР е новата серия в Пловдив. Последователността при Т* е ТА, ТТ, ТС, ТХ, ТР. :)

11
 Колегата се оказа прав, "Добрич" е новата серия в Пловдив.  8)

12
В Пловдив се свършиха почти ТС. Ще стават добричлии, защото е много вероятно следващата серия да е ТХ, тъй като вече са минали ТТ.

По-скоро ще карат ретроградно, поредицата до сега беше ТА, ТТ, ТС, аз очаквам ТР, ТН, ТВ (ако случайно не е ползвана като "бяла" серия") и накрая ТХ. Ще видим в края на седмицата или началото на другата.

13
В Пловдив новата серия е "ТТ". :)

14
Докога се издават номера с еднобуквени серии?
Еднобуквените серии започват да се издават през 1992г. в градовете, на които им се наложи да си променят областния код, заради Виенската конвенция за движение по пътищата. Пловдив от "П" стана "РВ" и сериите започнаха от "А" и логично всички еднобуквени серии се изчерпаха бързо (М и Х бяха за мотопеди и мотори, Е, ЕЕ и ЕТ за ремаркета), а освен А, B, K, H, P, С и Т, преди да въведат синята лента през 1999, преминаха сериите АА, PB, BB, HK, TK. През 2014, когато се промениха някои от производителите на табели, еднобуквените серии се дублираха на номера за мотори (А и К) и за мотопеди (Н). Подобно дублиране се наблюдава в градове като Бургас и Стара Загора, може да има и други.

15
ТА в Пловдив е новата серия.

16
Пловдив приключва СХ, срещнах 9935. КС, НА, ТА, ХР са сред вариантите за нова серия. Ще видим другата седмица :).

Едно интересно дублиране на серии при ремаркетата:


17
Колегата е объркал областния код (първите две букви) със серията (последните две), затова РЕ няма как да бъде серия, според досегашната практика. В Пловдив и областта има силно увеличение на броя на автомобилите и според мен областния код ще се изчерпи до 5 години, а не след 7, както прогнозирахме тук по-рано. Е-то от своя страна е запазено за ремаркета, но още не се е появило като втора буква от серия. Единствено София, като приключи сегашната серия ЕС (отдавна преполовена), ще остане само ЕХ и Е-то трябва да мине втора буква, примерно АЕ. Според мен обаче ще опитат да наваксат и ще променят областния код за ремаркетата, примерно на СА, както при моторите, които в момента са на СА В и скоро няма изглед да изчерпят областния код, дори само с една буква за серия. В момента в София се раздават номера и с трите кода за София - град - С за ремаркета, СА за мотори, СВ за леки автомобили :).

Според мен след 5-6 години трябва да променят наредбата и просто да приемат латиницата за серии и кодове и всеки град с над 10000 души да си има код, както направиха в Р.Македония. Друг вариант е да се приеме броя на цифрите да отговаря на размера на града, както в Австрия W nnnnn A за Виена и G nnn AA за Грац, въпроса ще се реши за 50 години напред.

18
Очаквано: СХ в Пловдив е новата серия. По-интересно е коя ще е следващата? КС или НА ? :)

19
Сега минах през КАТ Пловдив. Серията СТ е до 52** , ремаркетата до 4100 ЕВ.

20
И в Пловдив серията "гражданска защита" - СР върви много бързо и е около 3000.
Рано е да се говори за следващата серия, но прави впечатление в гаранционния фонд, че към края на 2007г. е имало автомобил с регистрационен номер РВ 0001 СТ (предполагаемата следваща серия).  0001 съм срещал поне на 4-5 автомобила все постоянно паркирани до разни рпу-та, явно е любима комбинация и преди време някой е имал първия номер от несъществуваща до момента масова серия.
Ще видим дали ще бъде прескочена като използвана, или ще предължат от 0002, ако въобще СТ е следващата серия.

Pages: [1] 2 3 ... 5