Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« Last post by Sixkiller on Today at 02:47:20 »
Никого не сме направили на тъп, не съм си го и помислил даже, само си коментираме разни неща от политическото ежедневие :crazy:

А щом има засегнати, значи коментарите ни са... абе най-малкото обосновани, ама както и да е  :devil: За да не ни упреквате повече (мен и ooleg) предлагам на феновете на хората от снимките да пуснат по един DMS с текст GSM на стойност 2,40 с цел купуване на съвременни комуникационни устройства за нуждите на севда ТВ, та в края на 2021 да видим снимка или клип в HD и да не се налага повече да пишем тъпи коментари по форумите  :fan:

ПП - семейство се управлява най-трудно!
2
Автобуси / Re: Higer KLQ6125GEV3 (5001-5015, 5031-5060)
« Last post by Petko21 on Yesterday at 23:57:23 »
Много неща каза, които не са точно така. До колкото знам точно станцията в Герман вече функционира, както и новата на Гео Милев, не случайно само 6 линия все още е електробусна от останалите 3, предвидени.
Тези 30 км са в зависимост от пътя, метерологичните условия и натоварването на самото превозно средство. Тези електробуси са с ултракондензатори и зарядните им станции в София са само бързозарядни. Нормалните електробуси са с батерии, там циклите на заряд и разряд са други, и също така има няколко степени на зареждане, от бавно към бързо. Идеята на зарядните станции в София по крайните спирки, е при почивката превозното средство да се зарежда и независимо от условията, да може спокойно да си покрива маршрута. Какво е удобно за берлинчани, е друг въпрос и тема на друг разговор в друга тема.
3
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« Last post by The Freshmaker on Yesterday at 23:49:37 »
Центърът на града е визитна карта на София и трябва да се движат читави возила.

Това някакъв соц-реализъм ли е? Като яденето на марули от простолюдието при аварията в Чернобил, докато в ЦК на БКП ядат консерви? Не схващам...
4
Разни / Re: Коронавирус
« Last post by yogimax on Yesterday at 23:40:41 »
Имаше голяма паника изведнъж, защото тръгнаха кордоните с ковчези в Италия. След като преди това до последно се ослушваха и не въвеждаха мерки, допуснаха вирусът да се разпространи, майтап им се струваше на европейските правителства. Нормално. На мен ми беше изгодно да има локдаун, защото ме пуснаха в хоум офис, а това е много по-добре за мен и го исках. Без локдаун нямаше да ме пуснат. Така че в подкрепата ми за първия локдаун имаше егоистична нотка, не само страх. Затворих се вкъщи и се надявах до май вирусът вече да е история, като грипа, но не стана така.
Сега съм 3 дни седмично хоум офис, два дни ходя на работа, но вече не ме е страх, че може да се заразя в градския транспорт и във фирмата, защото опасността се видя, че не е голяма, ако всички носят чинно маските, както е там.
Иначе в България лятото не им увираха тиквите, от 45 човека пълен автобус, 40 без маски или с маски на брадичката, и 5 с маски на носа, от които двама чужденци в Етапа за Варна... Е сега си го получиха, миналата есен малко им беше морът, та сега пак, не вдява тоя народ.
Относно ваксините, племенникът ми получи втора доза в петък, а в неделя вчера е припаднал, сестра ми ми каза. От нищото, както е закусвал, дори не е стоял прав. От ваксината е, няма от какво друго. 22-годишно здраво и право момче. Докога ще тровят човечеството с тези отрови???
5
Автобуси / Re: Higer KLQ6125GEV3 (5001-5015, 5031-5060)
« Last post by pesho on Yesterday at 23:31:27 »
В Герман ще има зарядна станция. Сега тече процедура за нея. Иначе 30 км тези Хайгер малко трудно. Просто трябваше да се купят нормални ел буси с бързо зареждане. То щеше да позволи да има по 1 зарядно за линия и ел буса да кара 100 км поне преди зареждане. Така го правят в Берлин например, а в България за сега ще са само Русе и съчленените на Варна. За Враца и Хасково там бързото зарядно ще е в депото и ще е за резерва.
6
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« Last post by SONESTO on Yesterday at 23:31:03 »
2696 и 2699 в Гоце Делчев

7
Ако още се увеличи броят на трамваите по Стамболийски и К.Величков, ще се намали скоростта на титулярните маршрутни линии, включително автобуси 11 и 83. Да не говорим за стрелки по релсовия път, продължителност на сигнал премини за градския транспорт през кръстовищата. Всички недодялани неща ги правят хора, които не ползват обществен транспорт, включително и финансовите, както и политически свързаните им фирми.
8
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« Last post by SONESTO on Yesterday at 23:14:09 »
23.10:

1314 - 56


1208 - 2605009 и 5014 на фона на есента103 и 260 в Горна Баня


1859 - 260
9
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« Last post by я л т а on Yesterday at 22:22:40 »
Оффф. Достатъчно главоболия си имам
Ако имаше едва ли би писал тук, или където и да било. Или може би темата ти е кошче за душевни отпадъци.
дето си толкова докачлив - ще ти стана крив само.

Въобще не съм докачлив, най малкото защото всичките кошници съм си ги оплел вече.....
Пък твоя любимец
Ето го моя любимец.

10
Няколко кадри/снимки от Албания - моделите Икарус 60 (3 бр. от 1957 г.) и Икарус 620 (20 бр. от 1967 г.)*. Предполагам, че оригиналният цвят на бройките 620 е светлосин*, но скоро след това, около 1970 г. са пребоядисани в червено. Прозорците оригинално са били плъзгащи се две половини, но в кадрите от 1980 г. (последните) се вижда, че са сменени на прозорци от три части - горна неподвижна и долни плъзгащи се, предполагам местна доработка. Такива са и на местните автобуси Шкодер.
_____________________________________________
*Според унгарската книга за историята на марката. В книгата има също заводска снимка на светлосиня бройка за Албания.
Pages: [1] 2 3 ... 10