Author Topic: Казанлък  (Read 123668 times)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Казанлък
« Reply #20 on: 08.06.2010, 11:13:11 »
...Иначе за автопарка им, когато се връщах с влака от София преди 3 седмици, видях на гарата една Сетра СГ219 (от модела на двете градски в Бургас)...
Тази Сетра е някъде от около три години. Очевидно те (и тези за който говориш) са принадлежали на един автобусен оператор (като съдим по инвентарните номера), преди  някаква част от тях да бъдат разпродавани из България.
В Пловдивската тема има снимана четвърта такава, отново със Старозагорски номера. От снимката, ако съдим по украската на Сетрата, вероятно и тя е била от този парк. Само дето е снинана отпред и този номер може да е изтрит, но вероятно отзад в горният й десен ъгъл е запазен или вътре в салона 8)       
Ето и самата Сетра по линия 6, идваща от Шейново. Снимана е преди една седмица.

А аз  съм виждал в Бургас подобна сетра с регистр.номер Х 5904 ВА,само че повече информация  не мога да дам.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 08.06.2010, 22:29:48 »
В Сливен също сватбарите са без номер ;) Туристи не успях да зърна, повечето май бяхме с коли и нямаше развеждане из града :D
Възможно е това да не са истински номера, ами сложени само за снимките, знам ли. А пък нали уж вече можело, вместо да ти дадат номер, съвсем законно да ис платиш и да ти напишат каквото искаш на номера. Това е другият вариант.

Иначе да кажа, че неприятно впечатление ми направи, че нито в град Казанлък, нито град Шипка,нито пък по селата по спирките не видях табели с информация за разписанията и маршрутите на автобусите, и то при положение, че това е район, посещаван от много туристи(особено църквата в град Шипка) Дори на централният площад в град Шипка не видях табела с разписанията на 6-цата. Хубаво до спирката са сложили табели с туристическите маршрути из планината, карти и др, ама можеха да сложат и разписанието и маршрутите на автобусите. Също така ми направи впечатление, че 6-цата няма обръщало в град Шипка ами влиза в града от едно място, и излиза от друго и оттам се връща към Казанлък. Така например можеш да се качиш от единият края на гр.Шипка до другия, но трябва да се върнеш пеш.
« Last Edit: 14.09.2013, 17:09:10 by difian »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #23 on: 30.08.2010, 19:19:21 »
Днес бях в града. Като изключа мерджаните О305 (г), които видях другото ми се стори добре като за България. Дори мернах един МАН, който изглеждаше като търновските НЛ 233  :P Видях КМ, но не и тролеи.

Offline Saruman

• Запален по ГТ
    • Yahoo Instant Messenger - saruman_1989
    • View Profile
    • Железниците Днес
« Reply #24 on: 30.08.2010, 20:59:13 »
Тролеи много отдавна няма, но как ти се стори КМ? Липси, провисване.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #25 on: 04.09.2010, 09:24:49 »
Тролеи много отдавна няма, но как ти се стори КМ? Липси, провисване.
Не съм се заглеждал много, то и време нямаше.  :(

Offline trancho55

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #26 on: 29.07.2011, 11:30:59 »
Някой знае ли с какви номера са били и колко са били тролейбусните линии в града ? А и до 1999г. колко тролейбуса DAC са се движили ?  :rolleyes:
.^. ~ 16173 - ILIEV - 16173 ~ .^.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 29.08.2012, 12:21:42 »
Ето две снимки от мен, една доста запазена съчленена О 305-ца от Казанлък, заедно с една съчленена Сетра, на автогарата чакащи време да заминат занякъде, както и един О 405 в центъра на гр.Шипка, по автобусна линия номер 6(Казанлък-Хаджи Димитрово-Шейново-Шипка)
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #28 on: 02.09.2013, 23:17:40 »
Съживявам темата с едно клипче на един нископодов Мерцедес O405N по тамошната 12-ка:

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 14.09.2013, 01:52:08 »
Здравейте!Имам едно питане във връзка с една разходка или пътуване с туристическа цел някоя Събота или Неделя,която смятам да направя с още един човек-понеже разбрах,че има удобна връзка с град Шипка от град Казанлък-това е едното място,другото е връх Шипка(ходил съм вече там,но с организиран транспорт във връзка с празник)!Казаха ми,че рейсовете Казанлък-Габрово минават през подножието на върха-там,където са стъпалата (а и като бях там видях и спирка,подобна на тези в градовете),та има ли рейсове от Казанлък и в колко часа за върха,както и в посока Казанлък и дали се движат всеки ден или в Събота и Неделя са с различни часове?Ако се сещате за други удобни варианти за транспорт,пишете!Благодаря Ви предварително!

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #30 on: 14.09.2013, 08:56:01 »
За град Шипка автобус 6 -

В делнични дни: от 6,30ч до 20,40ч. през 30 минути.
В почивни дни се изпълняват от 7,00ч. до 19,00ч. вкл. през 60 мин.

Връзка с връх Шипка предлага линията за Габрово - от АВТОГАРА КАЗАНЛЪК : 6,50; 9,00; 10,00; 10,10; 10,45; 12,30; 14,20; 15,40;17,00; 18,00.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 14.09.2013, 13:11:00 »
Здравейте!Имам едно питане във връзка с една разходка или пътуване с туристическа цел някоя Събота или Неделя,която смятам да направя с още един човек-понеже разбрах,че има удобна връзка с град Шипка от град Казанлък-това е едното място,другото е връх Шипка(ходил съм вече там,но с организиран транспорт във връзка с празник)!Казаха ми,че рейсовете Казанлък-Габрово минават през подножието на върха-там,където са стъпалата (а и като бях там видях и спирка,подобна на тези в градовете),та има ли рейсове от Казанлък и в колко часа за върха,както и в посока Казанлък и дали се движат всеки ден или в Събота и Неделя са с различни часове?Ако се сещате за други удобни варианти за транспорт,пишете!Благодаря Ви предварително!

Ако искаш да посетиш самия град Шипка (катедралата) и след това върха единствения автобус от град Шипка до връх Шипка е по линията Момчилград-Плевен на Шипка е в 12,00-12,30 някъде. Същия този автобус е много удобен защото осигурява връзки от много градове с върха - минава през Кърджали,Хасково,Димитровград,Стара Загора,Казанлък,Габрово,Ловеч и Плевен.

Offline kops

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #32 on: 11.10.2013, 20:12:16 »
Случайно намерена снимка на дак от Казанлък!!!
Never let your dreams down!

Online Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #33 on: 11.10.2013, 23:15:46 »
Случайно намерена снимка на дак от Казанлък!!!
Тази снимка е правена до бившето тролейбусно депо.На google street view е заснет един Ман SG, за когото май не споневано.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 12.10.2013, 17:20:27 »
Браво на @Kops за снимката – оказва се, че това е единствената досега с тролейбус от града. Жалко само, че не е хванат целият ДАК - Чавдар в кадър – при свалени тиранти, ако е била аварийната в близост, нищо чудно фотографът да не е искал да попадне и тя в обектива. А така можеше да се види дали отпед са имали инвентарни номера! Не съм много сигурен, останал съм с впечатления, че такива нямаха! Но ако е било така, как са ги завеждали, или пък са имали само вътре, в салона. Някой може ли да каже нещо повече – ако са имали, какви са били числата?

Тази снимка е правена до бившето тролейбусно депо.На google street view е заснет един Ман SG, за когото май не споневано.
Струва ми се бъркаш, мястото е различно, от това където е било депото – на изхода за Ст. Загора / Сливен, точно срещу крайната на 10 и 12. 
« Last Edit: 12.10.2013, 17:22:56 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #35 on: 12.10.2013, 23:38:42 »
Не е възможно тролейбусите да са нямали инвентарни номера. До колкото знам номерата им са били 3**, вероятно 301-315, макар че според руския сайт има и тролей с номер 316, така че и вариант 310-324 е възможен.

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 13.10.2013, 20:24:18 »
Аз до колкото знам инв.им номера бяха от 310 до 316,а отделно с това е имало и Шкоди 9ТР доставени от София,които по мое предположение да са били 10 бр.От номера 300 до 309.Разбира се това не е точна информация само предполагам,ако някой знае може да сподели особено колеги от Казанлък.А някой беше казал,че има снимки в автогарата на Казанлък от онова време и,че на една снимка е снимана една от тези Шкоди.Ако снимките още са там нека някой ако може да ги сканира или преснима ако става разбира се,мисля че тези снимки ще са доста ценни.

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #37 on: 13.10.2013, 20:45:23 »
Аз имам само тази.

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #38 on: 13.10.2013, 22:13:08 »
Аз мислех, че всички 15 броя са били ДАКове. Ако те са били 7, значи е имало 8 Шкоди, вероятно 301-308.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #39 on: 14.10.2013, 14:13:44 »
Миналата година няколко пъти ходих на казанлъшката автогара. Снимките са общо 7, тук се виждат 6 от тях. Това, което нас ни интересува е Шкода-та в центъра, до хотела, Чавдар-ът 11М4 "Комсомолски автобус" и.....това, което не се вижда - седмата снимка или първата отляво - точно въпросният ДАК, показан малко по-нагоре. Така че вече имаме всичко от автогарата....От ляво на дясно снимките са: ДАК-ът, храм-паметникът в село Шипка, разтуреният комунистически кенеф на Бузлуджа, Чавдар-ът 11М4 под връх Шипка, панорамната въздушна снимка на града, Шкода-та 9тр в центъра и най-накрая градският автосервиз.

Тролеите, доколкото знам са били: три Шкоди 9тр, една 14тр и два ДАК-а, все бивши софийски.
« Last Edit: 14.10.2013, 14:19:22 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!