Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 1108521 times)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #10980 on: 31.10.2025, 03:13:02 »
Унгария не я мислете. Напролет Виктор Орбан е аут при всички положения. Ако не му измътят нещо още по-рано. Иначе унгарците са русофили колкото вълкът яде трева...В сравнение с България е друг свят още от ония години - например Кореком, Берьозка, Певекс, Интершоп и други магазини със западна стока срещу долари само за "богоизбрани" просто не е имало. Западната стока е била достъпна за всички, в обикновените магазини, срещу форинти. По-възрастните говорят руски, и те като нас са го учили по задължение, обаче - при първото ми ходене като абитуриент реших съвсем лекомислено да се кача на автобус по напълно непозната линия, за да се повозя на чисто нов Икарус, следващо поколение. Сетне обаче стана късно и как да намеря хотела. Попитах една жена на руски, тя директно ме подминава. Но като чу, че съм от България, се върна от пет крачки и ми обясни. Но ми каза също: "Никогда не говорите в Венгрии по руски! Говорите по болгарский,  я вам скажу на руском!"
За плоския данък - пълна простотия е, колкото и чичо ви Благо да твърди, че той изсветли сивата икономика. Изсветлил е трънки. Няма нормална, развита държава с плосък данък. Дори тези с много големите заплати ги праскат с най-висока ставка, в геометрична прогресия. А за укриване на данъци чрез български тарикатлъци, фирмаджийски "врътки" като с ДДСто на колите например или скъпо официално облекло, ролекси и т.н. отиваш в пандиз палас и ти, и счетоводителят ти, който е помагал при "схемите", без значение кой си и колко богат си.
« Last Edit: 31.10.2025, 08:36:27 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10981 on: 31.10.2025, 08:07:40 »
Той е глупост ама на теория.
Когато нямаше плосък данък имаше плоски пликове с част от заплатата.
Освен това, за Пеевски ли ще ми вземат примерно 30%?! Нали виждаш с боклука как действат, те ако ги вземат ще ги анихилират. Нито аз ще ги видя като пари, нито като резултат!
Отделно, че аз добре знам Борислав Гуцанов що за червив хамбургер е от преди повече от 20 години.
Украйна, победа!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10982 on: 31.10.2025, 11:43:13 »
Борислав Гуцанов е виден социалдемократ, ученик и последовател на проф. Ал. Томов. Прилага успешно неговите теории.  :)

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
« Reply #10983 on: 31.10.2025, 19:24:56 »
И ти как ще познаеш, че някой не е марионетка (по твоята терминология) като нямаш друг модел за следване освен източен и западен?
Или мислиш, че нещо подобно на сръбското е вървежно?
Дето е източно в огледалото дето уж да прилича на западно.
Ще го видя, че не е марионетка когато видя, че не се подмазва на големите държави и смее да заеме дори неудобна на големите позиция. За съжаление след  Стефан Стамболов тези политици са много малко. Но наистина се нуждаем от политици, които се интересуват наистина от българските интереси и имат атрибутите да отстояват тези интереси. Защото докато се чудим да се подмажеми да се харесаме на запада не е лошо да си гледаме и нашия интерес

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #10984 on: 31.10.2025, 21:38:16 »
да се харесаме на запада не е лошо да си гледаме и нашия интерес

Кой дава папо, него викам тато.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10985 on: 31.10.2025, 23:15:31 »
 Мен, ако ме питаш тези, правещи се на родолюбци са най-големите марионетки, само че руски.
Точно те преди 90та година никога не слагаха знамето на НРБ без съветското. И СССР не е бил съюз, в който ние участваме, а 100% чужда държава.
Разбира се и окупатор до коя година беше - 49 май по спомен!
И стояха паметници на окупаторите и това не им пречеше, не им пречи и сега да се зоват, че са големи българи.

Сега като минавам покрай кубинското посолство и виждам по сградата каква плачевна картинка е съветския комунизъм  Празно посолство с 1 кола отпред без никакво оживление, без никаква шарка, без лампи да го осветяват, без видими ремонти от десетки години. И ако се зачудиш дали не си прдубеден стига след 4 минути до азерското и виждаш точно обратната картинка. Поне на сградата, колите, излъчването...
Украйна, победа!

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
« Reply #10986 on: 01.11.2025, 20:39:46 »
Мен, ако ме питаш тези, правещи се на родолюбци са най-големите марионетки, само че руски.
Точно те преди 90та година никога не слагаха знамето на НРБ без съветското. И СССР не е бил съюз, в който ние участваме, а 100% чужда държава.
Разбира се и окупатор до коя година беше - 49 май по спомен!
И стояха паметници на окупаторите и това не им пречеше, не им пречи и сега да се зоват, че са големи българи.

За голямо съжаление си прав.... На нас и родолюбците ни са криворазбрани. Трудно е наистина да се ориентираш кой какъв е в българската политика. И много често се оказват лъжливи.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10987 on: 08.11.2025, 08:34:24 »
За пудела си в Европа клоуна Тръмп е осигурил "безсрочно" изключване от санкциите за руски петрол и газ  :help:  :eek:

Изключват Унгария от санкциите срещу Русия

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10988 on: 08.11.2025, 10:03:32 »
Аз много се съмнявам, че дядо Доньо ще изкара пълен мандат, каквито простотии е подкарал на килограм. Сега имаше междинни избори за конгресмени и партията му ги загуби навсякъде. А на пудела му остава по-малко от половин година така или иначе...
По рейс и по жена не се тича!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10989 on: 08.11.2025, 16:46:03 »
Как се обяснява на обикновен руснак откъде му е дошла писмеността от украински историк.
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10990 on: 10.11.2025, 08:16:00 »
Аз много се съмнявам, че дядо Доньо ще изкара пълен мандат, каквито простотии е подкарал на килограм.

Ако продължава да не плаща на войниците мандата му може наистина да свърши за отрицателно време. Не е първият цар който ще се прости с трона си защото войската е останала гладна. Поне в Германия държавата е поела разходите за да няма бунтове:

Шътдаунът удари военните бази на Пентагона в чужбина

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10991 on: 10.11.2025, 08:51:48 »
Браво на Тръмп - прилага успешно социалдемократическия икономически модел на проф. Ал. Томов. :)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10992 on: 11.11.2025, 22:25:23 »
Путинатика
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10993 on: 12.11.2025, 11:13:07 »
Тия кремълски шизофреници съвсем са превъртели :help: :eek: Провали им се операцията да го пречукат и сега пускат тези глупости :help:

Руското разузнаване обвини Христо Грозев в опит за отвличане на МиГ-31

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10994 on: 12.11.2025, 15:08:04 »
Ама Христо Грозев е отвлякъл кометата 3I/ATLAS при приближаването към слънцето и тя затова смени курса!
Най-вероятно искат да кажат, че кометата е с двигател на МИГ31. :help:
Украйна, победа!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10995 on: 14.11.2025, 16:59:21 »
Нали имаше едни клипчета на ГЕРБ, където ходеха едно депутати да търсят клошара, на който Румен Спецов (тогава и сега шеф на НАП и култорист) си беше прехвърлил фирмата?!
Та от онова нещо тогава, как се стига до това нещо днес?
https://news.bg/politics/pravitelstvoto-predlaga-rumen-spetsov-za-posta-osoben-upravitel-na-lukoyl.html

Правителството предлага Румен Спецов за поста особен управител на "Лукойл"
И Асен Василев , който го избра за шеф на НАП като тогавашен Мин. Фин. да казва. че Спецов не разбира от рафинерии?!
https://offnews.bg/politika/asen-vasilev-za-rumen-spetcov-tova-e-dosta-losha-shega-ne-otgovaria-855621.html
Асен Василев за Румен Спецов: Това е доста лоша шега, не отговаря на изискванията

Интуицията ми казва, че отговорът на чуденката също е санкциониран от САЩ като СуганОлио само, че по Магнитски!
Украйна, победа!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10996 on: 14.11.2025, 18:09:10 »
Все пак Румен Спецов не е учил културизъм, а икономика и висше милиционерско.  :)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10997 on: Yesterday at 21:40:38 »
Пореден терористичен акт на путинските бандити върху НАТО, по чудо без жертви.  :angry: :help: Положението наистина е доста сериозно.

Доналд Туск: Взрив е причинил повредата на железопътното трасе към Украйна в Полша