Унгария не я мислете. Напролет Виктор Орбан е аут при всички положения. Ако не му измътят нещо още по-рано. Иначе унгарците са русофили колкото вълкът яде трева...В сравнение с България е друг свят още от ония години - например Кореком, Берьозка, Певекс, Интершоп и други магазини със западна стока срещу долари само за "богоизбрани" просто не е имало. Западната стока е била достъпна за всички, в обикновените магазини, срещу форинти. По-възрастните говорят руски, и те като нас са го учили по задължение, обаче - при първото ми ходене като абитуриент реших съвсем лекомислено да се кача на автобус по напълно непозната линия, за да се повозя на чисто нов Икарус, следващо поколение. Сетне обаче стана късно и как да намеря хотела. Попитах една жена на руски, тя директно ме подминава. Но като чу, че съм от България, се върна от пет крачки и ми обясни. Но ми каза също: "Никогда не говорите в Венгрии по руски! Говорите по болгарский, я вам скажу на руском!"
За плоския данък - пълна простотия е, колкото и чичо ви Благо да твърди, че той изсветли сивата икономика. Изсветлил е трънки. Няма нормална, развита държава с плосък данък. Дори тези с много големите заплати ги праскат с най-висока ставка, в геометрична прогресия. А за укриване на данъци чрез български тарикатлъци, фирмаджийски "врътки" като с ДДСто на колите например или скъпо официално облекло, ролекси и т.н. отиваш в пандиз палас и ти, и счетоводителят ти, който е помагал при "схемите", без значение кой си и колко богат си.