Здравейте!
От известно време чета форума, най-вече заради тази тема, но едва вчера се реших да си направя регистрация. Като цяло от дете винаги съм заглеждал номерата на колите и имам относително добър поглед над коя серия от кога е, най-вече за София. Виждам, че е и направена таблица със старите номера, та ще се радвам да допринеса към нея. Виждам, че има какво да се добави и махне.
Наскоро виждам, че сте коментирали жълтите номера, та мога да започна с тях, за София.
АБ е първата такава серия и започва в края на 1986 г.
АВ е след нея, предполагам върви от някакъв момент в 1987 г. и продължава през 1988 г. (виждал съм Алеко с АВ, Шкода 105/120 и разни Лади)
АГ идва след нея, но не знам точен период.
АК съм я виждал отново на Алеко, което конкретно беше модел 1989 г.
АН предполагам върви и през 1990 г.
АР - нямам особено инфо кога точно започва
АС мога да потвърдя, че върви през 1991 г.
АТ е може би след нея. АТ съм виждал на коли като Камаро трета генерация, Форд Скорпио, което беше 1991 г. и разни други западни коли.
След тях, до някакъв момент в 1992 г. вървят сериите БВ и БГ. В семейството имахме западна кола с БВ серия, но е купена след 1992 мисля, та не мога да потвърдя кога точно е вървяла.
За ориентир обаче знам, че серия ВК при белите номера (не знам дали е първа или АМ и АХ са преди нея), в средните си цифри, върви през декември 1992 г.
Ще се радвам ако на някого е интересно да допълваме и да разгадаем коя серия кога е вървяла, до колкото знам такава информация няма от официален регистър за публично ползване, както в други държави.