Author Topic: Регистрационни номера на МПС  (Read 539577 times)

Offline desho

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Re: Регистрационни номера на МПС
« Reply #1380 on: 12.10.2018, 08:58:27 »
преди месец и нещо XX 9945
« Last Edit: 12.10.2018, 09:00:33 by desho »

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1381 on: 12.10.2018, 11:03:46 »
Аз не мога да схвана логиката защо врачанските номера почнаха да издават табели от "С" поредицата- ВР хххх С*? В повечето градове се издават последователно-А,В,К,М,Н,Р,С,Т,Х. "С" би трябвало да бъде след "Р".
Стара Загора уж бяха тръгнали подред и вместо серии с буквата К след В, пуснаха Р, в което няма абсолютно никаква логика. Не знам каква е причината - некадърно ръководтсво на КАТ ли, че номерата не вървят подред в някои области. В Хасково, Пазарджик, Благоевград, Разград, Плевен и Габрово  спазват азбучния ред на номерата от самото въвеждане на синята лента.

Offline desho

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1382 on: 18.10.2018, 10:56:12 »
Какво според вас ще последва след XX за сините номера ?

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1383 on: 18.10.2018, 11:25:58 »
Не знам какво, но се чудя защо изобщо са нужни такива номера, при положение че дори само при нас има такива. Турските студентчета, които са основните им ползватели така и така не са чак толкова временно пребиваващи, а минимум за 4 години, което не е малко, според мен просто трябва да си имат нормални регистрации, и да си плащат всичките местни данъци и такси...

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #1384 on: 18.10.2018, 11:42:48 »
Какво според вас ще последва след XX за сините номера ?
След ХХ 9999 ще последва ХХ 0001, както винаги досега се е случвало(последно през 2007г.) - все пак рег. номерата за временно пребиваващи съществуват още от 70 - те години.

Offline Archilion

• Писател
  • **
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1385 on: 18.10.2018, 12:47:07 »
CB 9876 MX мина покрай мен. Дали вече не е пусната НА?

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1386 on: 18.10.2018, 19:13:14 »
След около 2 седмици ще разберем коя ще е предпоследната буква на регистрационните табели във Варна през следващите 2-3 години.
Начало на прием на заявления за право на ползване на регистрационни табели
17 октомври 2018 г.
В Деловодството на сектор «Пътна полиция» към отдел «Охранителна полиция» на ОДМВР – Варна, на бул. «Ян Хуняди» № 5 ,
започва приемането на заявления за право на използване на регистрационни номера по избор от В 9501 СА до В 9998 СА. Табелите са от тип 1 - две правоъгълни табели.

Номерата са изложени в списък, с който гражданите могат да се запознаят на място и да направят своя избор.

С уважение:
                                                                 Ръководството на сектор „Пътна полиция”
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #1387 on: 18.10.2018, 19:42:07 »
Аз не мога да схвана логиката защо врачанските номера почнаха да издават табели от "С" поредицата- ВР хххх С*? В повечето градове се издават последователно-А,В,К,М,Н,Р,С,Т,Х. "С" би трябвало да бъде след "Р".
Беше обяснявано неведнъж, не е лошо първо да потърсиш назад в темата и чак след това да питаш :)
Във Враца А* сериите минават в следния ред: АА, АВ, АС, АХ, АК, АМ, АН, АР, АТ, след това ВА, ВВ, и т. н до ВТ, след това продължиха със СА, СВ и т.н. Или с други думи - вижда се, че групите серии следват реда, по който минават и самите серии - А*, В*, С*. По тази логика след края на С* сериите вероятно  ще преминат към Х*, К* и т.н.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1388 on: 18.10.2018, 21:26:01 »
По този ред следваща възможна буква е Н. През 90-те имаше серия НА, така че тя ще бъде прескочена.

Offline emanuil.hv

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #1389 on: 19.10.2018, 13:47:56 »
Днес видях СВ 0909 и 1717 НА.

Offline Рачката К

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #1390 on: 19.10.2018, 14:57:08 »
В Пловдив има нова серия - ТР

Offline Sailor Moon9521

• Запален по ГТ
  • 私はイカルス―ガンツ280.92Tがすきです。
    • View Profile
« Reply #1391 on: 19.10.2018, 23:45:23 »
А относно В **** СА , преди нямаше ли същата серия само,че без европейското знаме, а от старите с българския флаг защото мисля, че Варна имаха цялата поредица със С*? Също така не знам защо избегнаха да издадат такива номера: В****НН,В****НР,В****НТ?

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #1392 on: 20.10.2018, 08:33:31 »
А относно В **** СА , преди нямаше ли същата серия само,че без европейското знаме, а от старите с българския флаг защото мисля, че Варна имаха цялата поредица със С*? Също така не знам защо избегнаха да издадат такива номера: В****НН,В****НР,В****НТ?
Не е имало В **** СА с българския флаг, тя беше единствената неиздадена С* серия, всички останали С* серии бяха издадени в периода 2001 - 2005г.. Сериите НН, НР и НТ бяха пропуснати, защото през септември 2014 (тогава вървеше НМ), нова фирма започна да произвежда табелите и навсякъде започнаха нови серии, като във всички области пуснаха най- ниската неиздадена - във Варна това беше В **** ВА. Ако имаш и някакви въпроси за реда на издадените серии, може да ги откриеш тук (линкът го има и в първото мнение в темата).
« Last Edit: 20.10.2018, 10:51:38 by Magirus deutz »

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1393 on: 20.10.2018, 12:30:47 »
Не е имало В **** СА с българския флаг, тя беше единствената неиздадена С* серия, всички останали С* серии бяха издадени в периода 2001 - 2005г.. Сериите НН, НР и НТ бяха пропуснати, защото през септември 2014 (тогава вървеше НМ), нова фирма започна да произвежда табелите и навсякъде започнаха нови серии, като във всички области пуснаха най- ниската неиздадена - във Варна това беше В **** ВА. Ако имаш и някакви въпроси за реда на издадените серии, може да ги откриеш тук (линкът го има и в първото мнение в темата).
Гледам, че липсва информация за първите 2 софийски, големи групи С и СА, преди сегашната СВ. Да разбирам ли, че при тях няма пропусната серия през годините поради каквато и да било причина(недоглеждане, резервираност и т.н.)?
Видях, че има инфо даже и за мотоциклети, което е хубаво :). Предполагам, че просто няма данни и не ми се вярва нито един мотоциклет/мотопед да не е бил регистриран досега в повечето области, например Смолян, Стара Загора, Шумен и много други.
Иначе, сигурни ли сме, че серия РВ **** НН е със синя лента и е била издавана след 2006г? Може би спомените ми вече изневеряват за номера, но дълги години до около 2003-2004 някъде пред нас (Варна) имаше паркиран един Голф 3, цвят Бордо, чийто собственик веднъж седмично ходеше някъде с него. Може би е живеел под наем, защото после колата изчезна. На 90% съм сигурен, че беше РВ **** НН, но има малка вероятност и да е бил РВ **** Н, не знам дали е имало такава серия въобще.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1394 on: 20.10.2018, 13:01:58 »
И двете серии ги има. РВ хххх НН е с лента, но не след 2006, а е минала в периода 2000-2002, РВ хххх Н не. В София има пропуснати серии също. Например има СА хххх ММ, но не и С хххх ММ.
« Last Edit: 20.10.2018, 13:06:46 by bagercho »

Offline emanuil.hv

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #1395 on: 20.10.2018, 13:36:10 »
Ето тук колегата е написал сериите от С със синя лента: https://forum.gtsofia.info/index.php?topic=6279.msg100179600#msg100179600

СА си вървят по азбучен ред с изключение на СА СА, която е пусната някъде около 2006 г., и СА ВХ, които вървят през цялото време за квадратни табели.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #1396 on: 20.10.2018, 17:24:50 »
Гледам, че липсва информация за първите 2 софийски, големи групи С и СА, преди сегашната СВ. Да разбирам ли, че при тях няма пропусната серия през годините поради каквато и да било причина(недоглеждане, резервираност и т.н.)?
Видях, че има инфо даже и за мотоциклети, което е хубаво :). Предполагам, че просто няма данни и не ми се вярва нито един мотоциклет/мотопед да не е бил регистриран досега в повечето области, например Смолян, Стара Загора, Шумен и много други.
Иначе, сигурни ли сме, че серия РВ **** НН е със синя лента и е била издавана след 2006г? Може би спомените ми вече изневеряват за номера, но дълги години до около 2003-2004 някъде пред нас (Варна) имаше паркиран един Голф 3, цвят Бордо, чийто собственик веднъж седмично ходеше някъде с него. Може би е живеел под наем, защото после колата изчезна. На 90% съм сигурен, че беше РВ **** НН, но има малка вероятност и да е бил РВ **** Н, не знам дали е имало такава серия въобще.
От С са издадени всички серии(някои са със синя лента, други са без такава, трети са жълти), от СА липсва единствено ХХ. Иначе няма информация за сериите за мотоциклети за някои области, защото не съм занимавал да добавям( и това ще стане, когато спре да ме мързи :D)
« Last Edit: 20.10.2018, 17:26:25 by Magirus deutz »

Offline T_H_A

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #1397 on: 22.10.2018, 00:24:38 »
Здравейте,
радвам се, че има толкова много ентусиасти, споделящи интереса към регистрационните табели. :)
Прави впечатление, че областите Велико Търново, Плевен и Хасково, освен че регистрират последователно, се движат и изключително паралелно. Предполагам, че това се дължи на приблизително еднаквия брой на населението им и респективно на еднаквия брой регистрирани МПС-та.
Чудя се защо Пловдив е най-хаотичната област и защо там липсва каквато и да била логика при избора на серии!?!

Offline dsb

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #1398 on: 22.10.2018, 10:41:09 »
В тази връзка ТР е новата серия в Пловдив. Последователността при Т* е ТА, ТТ, ТС, ТХ, ТР. :)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1399 on: 22.10.2018, 11:54:12 »
При това положение на Пловдив остават още 16 серии до втора буква. От другите области Варна е с 52, Бургас - 39, Стара Загора - 34, Благоевград - 32, Русе - 31. Другите области са далеч назад. Русе като област има доста по-малко жители от Стара Загора (областните са почти изравнени, но има Казанлък, Чирпан към СТ), а и от други области, но там, в Благоевград, Хасково и Добрич се водят доста коли в съседните държави.