Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - IKAR

Pages: [1] 2 3 ... 186
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.05.2021, 22:24:02 »
Именно де, всичките са един дол дренки, за съжаление. Крадецът вика "дръжте крадеца".

2
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.05.2021, 21:01:59 »
И после чичо Васко ще казва как тези не крадат, как само съдът може да определи кой краде и кой не, как всеки е невинен докато съд не обяви противното. Ами нали и прокуратура, и съд са от същото крадливо и корумпирано котило, те си задействат машината за смачкване на някой неудобен или от "неправилните" хора...

3
От Bus Memories, депо Пенка Михайлова, 70те. Оригиналната боя на тези трамваи е много по-удачна, отколкото изцяло жълтото с бели врати.

4
Недейте, че сега ще се появят някои всеразбиращи специалисти във форума, които ще твърдят как НАУ-та и Хес-ове били възможно най-доброто, върха на тролеите, здрави, "вечни" и т.н. В действителност всичкият швейцарски подвижен състав е по-спартански обзаведен, отколкото трябва. Който го видял и ползвал в родината му, както и втора употреба извън нея, в България включително, не е трудно да се убеди за какво иде реч. Старали са се максимално да опростят всичко до немай къде, което има и положителни страни, разбира се.

5
Знаеш ли колко струват такситата или Убер-а в Канада? Това да не ти е България. Мислиш ли, че хората са склонни да пръскат пачки с мангизи за густото? Обикновено, ако са с кола, един, който ще бъде шофьор, се "жертва" и не пие алкохол, понеже за каране пил глобите и отнеманията на книжката са жестоки, водят до криминален рекърд, а може да се стигне и до затвор.

6
Модифицирана каросерия от тролей МТБ-82/ТБ-51, адаптирана за шаси Шкода. Интересно, че по снимките се срещат и по провинцията, не само в София.

7
Тази я има в книгата, но не е цветна. 12М с каросерия Атлас, плюс два от прототипите на 5С, на панаира 78а година.

8
Автобуси / Re: Ikarus 280
« on: 04.05.2021, 15:45:42 »
От 87а или 88а година е, по 84.

9
Шкоди пред хотел Тримонциум в Пловдив, вижда се и един висок Пегасо, Магирус или Фиат от друга планета плюс още един М81.

10
Автобуси / Re: Ikarus 280
« on: 02.05.2021, 20:42:38 »
Все още в оригинален вид, преди да му разкатаят майката в Станкето.

11
Чавдар е, все още с дървеното скеле. И такъв Чавдар трябваше да има:

12
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 01.05.2021, 23:47:11 »
Заради бай Ганювата среда на живот, чалгата, простотията, селянията, насилието, които са си норма в България, заради малкото много богати мошеници и огромния процент адски бедни, циганията. Откакто съм дошъл знаеш ли колко съм платил за лекари и болници примерно? Точно 0.

13
Около 40% и още повече ще станат, ако ми е по-голяма заплатата. Така и трябва, не като в България 10 %, независимо каква ти е заплатата, отделно над един праг и осигуровки не плащат върху цялата сума тези с големите заплати. Отделно колко нелегално работещи има - "майстори", покривджии и др. които не внасят нищо. Също рушвети по най-наглия начин в куфарчета под масата, счетоводни връзки, партийни каси.....Разбира се това и при нас го има, в особено големи размери, но на много по-високо ниво, и съответно не се усеща от обикновените хора.

14
32 имат ли някаква електроника въобще? Те доколкото знам, са изкопирани от конфискувани след 2рата световна война немски влакове.

15
Не знам за европейските и канадските мъже, но българските умни мъже отдавна правят това с европейските и канадските жени. И си изкарват хляба честно, вместо къде доброзорлем, къде по желание, да се занимават с мафиотски кражби и комбинации в България. Та където живея в момента, си имаме нощен транспорт в най-лошия случай на 15-30 минути, никой не прави бакалски сметки за торби цимент, пътуващи пияници, наркомани, големи разходи и т.н.

16
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 01.05.2021, 23:10:48 »
Така мислиш, понеже не си ходил на задължителните ангария ученически или студентски бригади по Родопа, консервните комбинати или в "Сердика". Който е бил и е видял за какво става въпрос, повече не е искал да сложи в устата си нито кренвирши, нито салам, нито луканка, нито кашкавал, нито сирене или мляко дори.
Това за какво точно се отнася? За това, че например колбасите са правени от всички части на животните (включително хрущяли, сухожилия, кости и т.н.) или за това, че са се използвали добавени химикали?
И двете, плюс уникалната мърсотия във въпросните комбинати. В мелничния комбинат по маршрута на 85 и 86 житото го мелеха заедно с мишките.

17
Това, че съдът е решил, че няма крадене, че не могат или по-точно не искат да го докажат, не означава че наистина няма. Да дойдат съдии и прокурори от чужбина, та да се оправят с всичката тая помия, друг вариант няма. Понеже нашите всички са в кюпа. Изборите какво - сега пак ще хвърлят на боклука милиони за нови избори с подобен резултат, и сетне пак още веднъж и т.н. Евгени явно е прекалено добър и наивен, понеже просто не се е усетил, че го слагат на предпазителска(бушонска) позиция.

18
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 01.05.2021, 22:55:33 »
Така мислиш, понеже не си ходил на задължителните ангария ученически или студентски бригади по Родопа, консервните комбинати или в "Сердика". Който е бил и е видял за какво става въпрос, повече не е искал да сложи в устата си нито кренвирши, нито салам, нито луканка, нито кашкавал, нито сирене или мляко дори. Отделно нямаше нищо по магазините, както се вижда от снимката.

19
Преди да ни я докарат. В Сърбия още се движат и то доста по-стари от нашите, те имат произведени 80та година. А михлюзите от БДЖ възкресяват няколко идеи по-стария модел от 69та.

20
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 01.05.2021, 21:53:06 »
Именно, точно по това време редовно бях по Сандански, следващите години, говоря преди да падне Бай Тошо, бяха още по-зле. После нека разправят някои как тогава е било по-хубаво. Бил съм много пъти в супермаркета, в който е правена снимката, редовно имаше точно две неща. Краве сирене - 2.60 и хамбургски салам 7.50.

Pages: [1] 2 3 ... 186