Author Topic: Похвали за шофьори и ватмани  (Read 501274 times)

Offline denadri

• Писател
  • **
    • View Profile
Re: Похвали за шофьори и ватмани
« Reply #1580 on: 23.12.2025, 20:19:37 »
Да потупам по рамото и аз един водач. Браво на шофьора на 3312 днес втора смяна по 305(по-младия от двамата). Възпитан и спокоен с добро отношение към пътници и останалите участници от движението. От централна гара до Младост в цялата лудница го засякоха неколкократно и само веднъж използва тромбите, защото другия водач беше изключително нагъл и безотговорен. През останалото време нито е свиркал, нито пък мърморил, още по-малко пък да вика или обижда. Изчака тичащи на няколко пъти и по спирките доближава автобуса до бордюра, както трябва да е. Кара стегнато и изчистено, без да създава дискомфорт на пътниците. И преди ми е правил впечатление, че е доста свестен и културен и му се възхищавам на спокойствието. Браво.
« Last Edit: 23.12.2025, 20:21:22 by denadri »

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1581 on: 23.12.2025, 20:31:03 »
Изчака тичащи на няколко пъти и по спирките доближава автобуса до бордюра, както трябва да е. Кара стегнато и изчистено, без да създава дискомфорт на пътниците. И преди ми е правил впечатление, че е доста свестен и културен и му се възхищавам на спокойствието. Браво.
Явно е от редкия тип водачи за които пътниците не са пречка

Offline denadri

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #1582 on: 24.12.2025, 14:08:26 »
Изчака тичащи на няколко пъти и по спирките доближава автобуса до бордюра, както трябва да е. Кара стегнато и изчистено, без да създава дискомфорт на пътниците. И преди ми е правил впечатление, че е доста свестен и културен и му се възхищавам на спокойствието. Браво.
Явно е от редкия тип водачи за които пътниците не са пречка
Добре казано. Със сигурност и него го дразнят простотиите, независимо дали от пътници или от други участници в движението, въпросът е как реагира. Щом може да запази спокойствие и да не избухва или ругае, а да реагира адекватно и възпитано, да направи компромис да изчака някой, вместо да му хлопне под носа, като му се наредят на първа врата за билети, да ги подкани културно да се качат, за да може да тръгне, а не да вика или да ги затисне с вратата, да си пази автобуса, но и да кара стегнато и грамотно, заслужава поне едно браво.

Offline 2828

• Защо пиша толкова много?
  • 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #1583 on: 22.01.2026, 20:24:52 »
Похвала за шофьора на 1304 по 66, който на всяка спирка слизаше и отваряше багажника, за да могат пътниците да сложат ските и бордовете вътре.  :fan:

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1584 on: 13.04.2026, 19:46:26 »
От фейсбука на Ваня Григорова:

Quote from: FB на Ваня Григорова
Вчера на Великден попаднах на публикация в една група за градски транспорт. На празника ватманът на трамвай 15 черпел с лакомства гражданите, които си купуват билетче. Малко по-късно разбрах и кой е служителят на "Столичен електротранспорт" ЕАД, който е намерил свой начин да накара пътниците да се почувстват специални - Ивайло Цеков.
Оказа се, че прави това не само на празници:
"Усмихнатите хора винаги ги черпя с лакомства и сега повечето колеги ми казват отзад на билетчето на напиша номера на някой зъболекар."
Предприятието няма нищо общо с това, Столична община - също. Малък безкористен жест от човек към човек, но доброто отношение зарежда и се препредава. Не струва много - една вафличка и една усмивка. И от двете страни🙂

Offline BoyanH151

• Приятел на ГТ
  • Гоце Делчев, моят рай! 🪽🪽🪽 76💋
    • View Profile
    • Email
« Reply #1585 on: 22.04.2026, 19:48:47 »
Понеделник бях на последната спирка на Зоопарка и трябваше да се прибирам със 64, падна ми се 1411. Шофьора ме покани да вляза в автобуса още преди да започне курса и караше много добре, спираше като по учебник, беше позитивен, абе много готин шофьор
Трябва да има повече такива готини и поздравяващи шофьори.
✝️Български лев🇧🇬 (1880-2025)г.✝️

Новото пред старото е нищо!

Фен на трамваите Schindler и всички съфорумници.
ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО РАЗГЛЕДАТЕ МОЯТА Flickr ГАЛЕРИЯ:
https://www.flickr.com/photos/203120108@N03/

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1586 on: 03.05.2026, 13:12:47 »
   Искам  да похваля водачът на 7089 по линия 29, с който пътувах днес с курсът 10:45 от гара София север. Пожелавам си повече шофьори да бъдат като него - добри и съвестни хора.  Много съм благодарен, че ми спря на спирката по желание при хосписа в Мировяне. Продаде ми билет и беше учтив. Една жена с две момиченца не знаеше за промененият маршрут и беше изпаднала в затруднение, понеже се налагаше да стигне до поликлиниката.  Обясних и възможният пешеходен маршрут, но се оказа, че не е местна и ориентирането и ще бъде трудно. Водачът е чул разговора ни и спря  на възможно най-доброто място, от което ходенето пеша е минимално. Благодаря за добрината му!   :fan:
 Днес същият водач и автобус е по 30 и дори  сваля нивото на окачването, когато се качват възрастни хора.  :fan:
« Last Edit: 05.05.2026, 06:49:15 by София 100 »
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline BoyanH151

• Приятел на ГТ
  • Гоце Делчев, моят рай! 🪽🪽🪽 76💋
    • View Profile
    • Email
« Reply #1587 on: 12.05.2026, 21:21:01 »
Поздравявам Николай днес на 1214 по 64/5 кола, който трябваше днес да бъде с 1425, но той аварира, после 1831 го заместваше до 13 часа. Днес се возих при него 3 пъти. Снимах го, качих се, супер готин, супер позитивен, супер отдаден, големи поздрави за този прекрасен човек! :fan:
✝️Български лев🇧🇬 (1880-2025)г.✝️

Новото пред старото е нищо!

Фен на трамваите Schindler и всички съфорумници.
ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО РАЗГЛЕДАТЕ МОЯТА Flickr ГАЛЕРИЯ:
https://www.flickr.com/photos/203120108@N03/

Online The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1588 on: 15.05.2026, 10:42:58 »
Голяма похвала за водача на 933 по ТМ11 вчера следобед - върна ме в златните години на БГ трамваите, толкова технично и грамотно, при това със завидна бързина мераклийско каране, отдавна не съм уцелвал на трамвай в София, особено пък на български вагон. Направо ми се прииска да беше с някой от наистина хубавите екземпляри като 916 или 509, за да бъде кефът пълен  :D.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...