Author Topic: Седалките на Романски и стар лифт при Ситняково Експрес  (Read 2753 times)

Offline gradinka

• Писател
  • **
    • View Profile
@Alexssz

винаги можеш да пуснеш нова тема, какъв е проблема?
има най различни: https://forum.gtsofia.info/index.php?board=23.0
« Last Edit: 02.01.2025, 16:06:41 by gradinka »

Offline Alexssz

• Напредващ
  • Discord: alexsssz
    • View Profile
Тези дни бях на ски в Боровец и се сетих за тази тема, та се качих на Ситняково експрес и щракнах старите стълбове отдалеч, тъй като не ми се качваше със ски до кафенето. Прикачил съм снимките, на първата е високият стълб до сегашната горна станция, на който в момента са монтирани уеб-камерата и няколко други неща, а на втората се виждат останалите стълбове и 1-2 седалки от Романски.
Вероятно най-лесно е да питаш някой там на място, и ще ти кажат.
Попитах човека при влека и той каза, че седалките при старото колело са си оригиналните от лифта и си стоят с музейна цел. Обаче смятам, че се бърка с това:
Сега ми изплува по-ясен спомен, че единствената седалка на този остатък от лифт в Боровец беше единична. Миналото лято последно съм бил там, така че тези от Романски са ги сложили впоследствие.
тъй като предвид всичко изложено в тази тема, мисля, че можем да заключим, че сегашните седалки, които са там, никога не са били на този лифт.
« Last Edit: 04.01.2025, 21:14:23 by Alexssz »

* Млад фен на железопътния и въжения транспорт
* Студент по транспортно строителство в УАСГ

Online fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Остатъкът от въжето как се държи за ролките на втората снимка?

Online bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Прекарано е през ролките и анкерирано към конзолата отгоре. Виждат се обтегачите.

Offline gradinka

• Писател
  • **
    • View Profile
Някой пусна тази снимка в една ретро-група във FB