Автобусите Магирус Дойц са ми казвали, че са супер здрави. В зората на демокрацията, някъде към 1992-ра може би в България имаше такива, дори съм пътувал с такъв до Копривщица-като О 305 Г но крайградски вариант-е този автобус макар да беше произведен през 60-те години тогава ми се видя ултрамодерен-имаше стъклопакети на стъклата, вътре всичко облицовано с червени мокети и черна кожа, настройващи се седалки. А има един градски модел на Магирус Дойц, който много прилича на О 305, същата конфигурация на врати, прозорци, почти същата предница. Помня, че тогава ми казваха, че един от малкото недостатъци на двигателите Дойц е това, че нямат водно охлаждане. Отоплението в автобуса беше нафтово. Отделно имаше и вентилация с духалки над всеки.
Всъщност автобус Магирус Дойц-истински музеен експонат може да се види на градският транспорт на гара Лакатник-то е само една линия, която се движи от гаровото селище до селото и сптира на спирки в двете селища. Може да се види и един интересен градски МАН, също от 60-те години.