Author Topic: Въпроси и отговори, свързани с метрото  (Read 255938 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Интересно ми е дали има правени изследвания по следния въпрос.
Доколко е изразено положителното влияние на метрото и респективно трамвайния транспорт върху заселеността... селищата ...се развиват пъти по-добре и имат доста повече население от местата без такава

На мен ще ми е интересно да се направи изследване на темата как метрото влияе на презастрояването на кварталите в които се появява, защото като изникне някоя метростанция около нея почва бясно и диво строителство и цените на парцелите се вдигат многократно. Ако това го наричаш развитие може двете изследвания да съвпаднат.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
На мен ще ми е интересно да се направи изследване на темата как метрото влияе на презастрояването на кварталите в които се появява, защото като изникне някоя метростанция около нея почва бясно и диво строителство и цените на парцелите се вдигат многократно. Ако това го наричаш развитие може двете изследвания да съвпаднат.
Именно въпросът е дали има изследване, което да отговори дали първо е метрото после е строителството или е на обратно. Също въпросът е дали е релевантно да насочим метрото към слабонаселени райони с надеждата презастрояването да се насочи натам

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
То е ясно кое е първо и кое- второ.
Пример 1. МС Люлин  - през 90-те не само Царица Йоанна беше многогодишен изкоп, а ивицата поне на 500 метра на север и юг от нея беше пустош.
Пример 2. МС Мусагеница  - първите нови блокове с малко изпревариха Марко Семов, но след това станаха цели квартали под надлеза
Пример 3. МС Младост-3. Най-близо бяха тримата глупаци,  всичко друго - порутини. Даже едната порутина я опаковаха с плат а ла Кристо за откриването от Барозу.
Пример 4. МС Витоша.  Парадайз мол си беше там, но метрото катализира строежите в зоната между Сребърна и Кутев.
Пример 5. МС Мизия. Миналата година ходих да взема документ на дъщеря ми и се шашнах в промяната на района около НБУ.

Offline Bl3iz3

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Има ли основателна причина страничните табели на модернизираните номерни да не се използват вече или просто метрополитен са сметнали, че не им трябват такива екстри?

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Няма основателна причина, предполагам след онези смешни надписи, които излизаха на страничните табла, не е имало кой да ги редактира и просто са ги изключили.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма основателна причина, предполагам след онези смешни надписи, които излизаха на страничните табла, не е имало кой да ги редактира и просто са ги изключили.

Какви са били тези надписи?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Какви са били тези надписи?
Изписваше "Люлиница".

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Доста типично за Метрополитен, вместо да оправят нещо го изключват и махат. Подобно нещо се случи и с лампичките над вратите на Русич-ите за станциите, можеше без проблем да се ползват и до днес, но нямаха този късмет ...

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
А те реално побираха абсолютно всички станции каквито имаме по маршрутите до сега, просто поддръжката им я спряха и решиха, че е по-лесно да сложат парче пластмаса и да ги налепят със схеми...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Нивото на форума се определя предимно от участващите в него, ролята на модераторите е ограничена… Та темите се пускат от потребителите - напоследък се роят какви ли не теми без особен интерес и стойност… Но стари теми не сме трили, нямаме и намерение да го правим!

В пряк отговор на питането ти: за тази какво ще кажеш, не ти ли допада?
« Last Edit: 22.08.2024, 20:32:59 by difian »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ако още някой пише за МС Панчо Владигеров в тази тема, получава почивка до Деня на София