Author Topic: Метростанция за връзка с жп гара Обеля  (Read 82887 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Соленичко ще ни излезе според мен.

Чакай сега, нали ще има и европейско съфинансиране?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Соленичко ще ни излезе според мен. А колко ще е ефективна метростнция там не ми е ясно... По 6та линия минават едва 2 пътнически влака за деня, които малко хора използват, а по първа влакът се пълни на централна гара и Надежда, на Обеля съм виждал максимум 2 човека да чакат, а в повечето случаи нито един.
Няма да се прави само метростанцията, а и връзка с депото… Иначе, ако я няма гарата, 100% никой няма да я ползва. Има ли я вече - има как да се разработи и да започне да се ползва!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
има как да се разработи и да започне да се ползва!

Обещанието беше да се удължат влаковете от източна посока до тази нова гара. Те са доста повече от тези в западно направление.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
има как да се разработи и да започне да се ползва!

Обещанието беше да се удължат влаковете от източна посока до тази нова гара. Те са доста повече от тези в западно направление.

Ще има ли капацитета тази гара да поеме толкова влакове, стигащи и тръгващи от нея. Най-много се надявам след разделянето на линиите М2 да стане по-редовен.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ще има ли капацитета тази гара да поеме толкова влакове, стигащи и тръгващи от нея.

Гарата ще има 3 отделни перона само за влаковете от изток и 2 перона за транзитните които продължават на запад. Това си е достатъчно като капацитет на първо време.

Offline New_Passenger

• Наистина съм луд
  • Експресивен експрес
    • View Profile
Ако не изпълнят общанието си връзката Люлин-Надежда да се запази (говоря за възможността за прекачване в рамките на въпросната станция), няма смисъл от тази станция. Между Люлин и Надежда пътникопотокът е огромен и няма смисъл да се разделят линиите в реалния смисъл на думата. Според ОУП дори в Младост се предвижда потенциална фльонга за да стане осмица.
Участъкът Сливница-Младост 1 пак ще удари джакпота защото там ще минават 2 маршрута: Летището и БП.
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing