Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 642382 times)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #7880 on: 26.05.2023, 08:37:02 »
Опитът за саботаж за съставяне на редовно правителство - респ. за по-устойчив парламент много ми приличат на престъпления срещу Републиката на дует Радев-Гешев. Всеки със свои цели.
Първия да си управлява България като частна фирма, втория да си управлява така Прокуратурата.
А убийството в ЮАР на Къро точно сега не ми изглежда на подбудено от само криминални подбуди.
Чудя се дали държавни служители не наемат килъри напоследък?!
Нуждата от такова правителство е просто нуждата да не управлява Мутрофанова с прокси.
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7881 on: 26.05.2023, 14:02:11 »
Ама не лъжат бе човек! На твоите клипове видя ли се пробив? Не! Видя им кораба от 1 см!
Докато измине тези 10мм разстояние те са спрели дрона с високото о оръжия.
убеден съм, че са взриви ли кораба и са спрели дрона!

А пък аз съм убеден че САЩ всичко са записали от дрона който цял ден обикаляше онзи ден над мястото на видео, днес дрона пак мина над Ямбол и ще обикаля цял ден, има го на flightradar24.  И когато от Кремъл пак почнат да лъжат ще гледаме пак забавни клипчета, ето като това например, от 2 самолета четири бомби и с нито една не успяват да улучат  :laugh:

Offline xr1st0

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #7882 on: 26.05.2023, 17:33:00 »
Какъв е смисълът от тези отчаяни драпания на русофилските тролове? Защо се опитват отново и отново с глупавите си лъжи като е ясно на всеки че веднага ще ги хванат че лъжат? Това просто инат ли е или отчавайваща глупост? Не живеем през 1920 година, когато нямаше как да проверим кое е истината и кое болшевишка измама. В 21. век когато всеки има камера и снима с телефона си веднага им лъсват лъжите.

А мислиш ли, че запада не лъже? И какво - мислиш си, че това по новите е "истината и само истината" все едно си в съда .... Надявам се в 21-ви век да няма човек дето да вярва на всичко по новините.
То все едно да повярваш, че у нас  има демокрация и че на някой му пука какво искал бил народа.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7883 on: 26.05.2023, 18:14:32 »
Нали народът искаше правителство?! Като се видя, че отива към създаване нещо взе да излиза, че народът нищо не иска.
Какво е това Заапдът? Yogimax  напр. Изтокът или Заапдът е, той кой народ е - немският, руският, българският,  донбаския?
Винаги този, който плаща поръчва музиката. Въпросът опира до това, дали умираш или отивяш в затвора, когато не играеш на музиката.
В часовите зони на Кремъл се случва именно това и то е законно. И се наапдат дърбавите, на които акъла е дошъл и няма да последва мищен военен удар в резултат на опита за вкарване обратно в руското блато!

@fafan, ор твоя пост часове наред ме мъчи един въпрос! Ама много!
Ти каза, че Пригожин като е избил затворниците на РАЗИЯ няма кой да сечв в Коми!
Мен ме мъчи въпроса до болка, защо след като затворници искатнвече само да секат в Коми, нашиъе от НРБ се наакваха да работят в Коми?! Включително и моята леля катонсъм бил бебе!
Нашите ка миже с такъв кеф да са извършвали затворнически труд?!
Единствено ми хрумва, че тебса били внзатвора НРБ и Коми ми е намалявсл присъдата, наречена соц. живот като да си купят Ладата и панелката.
« Last Edit: 26.05.2023, 18:39:37 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline xr1st0

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #7884 on: 26.05.2023, 21:15:43 »
Е нали пак са дели света на един слънчев Запад под зоркото око на САЩ и ЕС, което е подглас на САЩ. И един черен Изток в лицето на Русия и разни такива държави.
А за у нас - народа според мен не иска избори, ами иска спокойствие и стабилност. Иска да има работа, а да не трепери за нея, иска сигурни доходи да може да живее човешки, а не мизерно. А според мен разни хора де вярно не знаят какво искат ореваха гората с тоз малоумник Кирчо

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7885 on: 26.05.2023, 21:22:21 »
Нормално е да иска работа човек, макар понякога да си мечтая да ме уволнят и да си почина на трудовата борса барем един месец. Години наред вече се натрупва умора.
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7886 on: Yesterday at 02:08:59 »
@fafan, ор твоя пост часове наред ме мъчи един въпрос! Ама много!
Ти каза, че Пригожин като е избил затворниците на РАЗИЯ няма кой да сечв в Коми!
Мен ме мъчи въпроса до болка, защо след като затворници искатнвече само да секат в Коми, нашиъе от НРБ се наакваха да работят в Коми?! Включително и моята леля катонсъм бил бебе!
Нашите ка миже с такъв кеф да са извършвали затворнически труд?!
Единствено ми хрумва, че тебса били внзатвора НРБ и Коми ми е намалявсл присъдата, наречена соц. живот като да си купят Ладата и панелката.

Това с гурбета в СССР тогава си беше съвсем официална търговия с роби, и то по-долна и мръсна даже от корабите от Африка за Америка. Ето го описано накратко. За да може другарите тук да имат евтини суровини и горива и да си въртят далаверите примамваха и изпращаха в Сибир над 10000 наши сънародници. Примамваха ги с обещания за един Москвич без да се налага да чакаш 10 години.

https://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/53855-%D0%9D%D0%B0-%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%B5%D1%82-%D0%B2-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7887 on: Yesterday at 08:50:15 »
От вещите на СССР имаше една прахосмукачка, която приличаше на столче. То имаше и някакво платняно нещо като калъф, което я правеше като тапициран стол. Май се е била повреди бързо, бързо понеже нямам спомени да съм я виждал да се ползва и дълго я мислих за стол. Имаше едни невеляшки,, на които постоянно им се разлепяха главите и ръцете и се търкаляха насам-натам.
И Най-важното черно-бял телевизор Юность.
Ей такъв

Уникален телевизор с германиеви транзистори! Единствения, който съм виждал с проблемен МЧУ, който като загрее дава само снежинки и не лови нищо докато не изстине. И понеже разбира се те не са на модулен принцип като българските, нямаше осцилоскопи дето да бачкат на такава висока честота та да се оправи.
Пробвах се последно деветдесет и някоя година трагедия!
Те германиевите транзистори и разпоени имат качествата на изгорял силициев, какво остава да го хванеш с мерене без разпояване. Пък да разпояваш ВЧ платка на сляпо значи да я оакаш.

А да, имаше и магнетофон колкото куфар - той работеше нормално. Ама капацитетът не ми позволяваше да сложа ролка без чужда помощ.
« Last Edit: Yesterday at 08:58:24 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7888 on: Yesterday at 09:29:02 »
Целият запис на Руди - над 4 часа и половина. Естествено, че няма да ги слушам, защото са ми прочетена книга.
Гледам един от коментарите се е опитал да синтезира по същество:
Малка част от някои изказвания. Гледайте цялото нещо, защото имам МНОГО пропуски,а бисерите нямат край
- 1:07:58 - 1:08:15 "Даже имената са синхронизирани с посолствата"
- 1:32:22 - 1:32:54 "Нека да кажа, че това са наши хора, които са одобрени от посолствата" 
- 1:31:48 "той отиде при посланниците и обеща да го приеме"
- 58:55 Бойко: "Те нали даже от чужбина ще ме пазят, щото съм им важен, да има правителство. Ето, как пазят Сашо Николов. Срещу него имаше обвинение и на следващия ден беше поканен на прием в американското посолство"
 - 47:30 това правителство ще продължи до момента, в който Борисов се страхува от Гешев и президента"   
- 1:53:29 - 1:54:10 7-10% с ДБ; ала бала през президента "ако пуснеш народа да се репрезентира правилно ние трябва да сме до 10 с ДБ"
 - 1:06:46 "Най-умното нещо е да му махнем службите, да му махнем провомощията" "да го направим на кралицата на англия" (Радев)
- 1:16:50 Борисов се вижда като шеф на външна комисия в парламент
- искат евро като паралелна валута (38:40 - 39:45), а евро зоната с помощ на Урсула и нагласени числа ще стане
- 1:14:06 - 1:15:18 ще пазят имунитета на Борисов. Христо Иванов има план - спонсори
- пране на Борисов
- не са сигурни какво представлява партията им
- законно или не, ще сменяват постове
- страх ги е от избори
- всичко е PR и това си е чиста коалиция. Напълно са наясно, че ще изгубят гласове
- най-много се притесняват как да оцелеят и да следват примера на ДБ
- чудят се как да "затапят" приказката, че са правили коалиция с ГЕРБ
Умнокрасивити показаха какви са и само затвърдиха същността си.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7889 on: Yesterday at 09:53:56 »
Доколкото ми е известно тези посолства са на държави членове на НАТО и ЕС.
Доколкото ми е известно целта е да не са одобрени от посолството до ТВ кула.
Доколкото ми е известно, в момента шефове на нашите служби са хора, одобрени от сградата на МС Жолио Кюри.
Тогава те как ще одобрят бъдещите си заместници, особено неодобрявани от посолството до гроба на Петър Дънов?!
Кой ще ги провери, освен държава със служби, които не са на подчинение на търсени от Хага военнопрестъпници?
Аз нали казах, че проблемът е, че държавата в момента е частна фирма, която се управлява от посолството, което се намира в кв. Изгрев, но препинява залез.
Иначе малко любопитна пикантерия.
https://afera.bg/%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bc-%d0%b4%d0%b0-%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%88%d0%b0-%d0%bd%d0%be-%d1%82%d0%b8-%d0%b8-%d0%b3%d0%b5/
Получава Веселина Томова охрана, щото някой с варненски диалект и писал коментар.
В същото време
https://ivo.bg/2023/05/26/%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d1%88%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%8a%d1%81-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%85%d0%b8-%d0%b7/

Значи за русофилката охрана, но за русофоба няма!
И после какво службите?!
Искам да кажа, че не е възникнала внезапна любов между ПП-ДБ и ГЕРБ за правителство! Просто ЕС и НАТО не могат да траят руското еднолично управление на България, което на всичко отгоре:
1. Решава, че ще ползва аварийни режим в Конституцията до безкрай
2. Ще остави държавата без бюджет
3. Ще я остави без съдебна система окончателно
4. Ще я остави без европарите
5. Изън Шенген
6. Ще си краде в духа на традиционните ценности макар и да няма много какво без европарите
« Last Edit: Yesterday at 10:08:41 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline xr1st0

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #7890 on: Yesterday at 14:20:23 »
А според мен ЕС и НАТО, т.е. САЩ не могат да преглътнат каквото и да е управление извън одобрено от тях. (да ви напомня на един социалистически израз, че всяка линия успоредна на партийната е права? Много случайно и зверски демократично, нали?)
Отделно какво ги врете тия европари все едно са някаква панацея. А да забелязвате една друга тенденция - каквито и да е интересни производства са окупирани от чужди фирми, т.е. ако станат неизгодни - хоп правим им едно фалитче.
Че ако държавата вземе че изгони тия чуждите и тия фирми си станат наши дали няма да е по-добре за нас защото данъците ще идват в нашия бюджет

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #7891 on: Yesterday at 18:03:40 »
А за у нас - народа според мен не иска избори, ами иска спокойствие и стабилност. Иска да има работа, а да не трепери за нея, иска сигурни доходи да може да живее човешки, а не мизерно.
Да, ама тия работи не падат от небето. Хората в Слънчевия Запад това са си го направили сами - подредили са си къщичката, излъчили са си читави политици и живеят спокойно и човешки.
У нас соцът (не без съдействието на СССР, който е плащал сметката) ни е научил да чакаме наготово и да имаме работа без да работим, но не и да си го правим сами. Затова в Пазарджик има един завод за металообработващи машини, който днес произвежда същото количество машини, колкото до преди 30 години, но с 10 пъти по-малко персонал. И легендарната соц-баничка за 6 стотинки не е струвала толкова, а държавата (и СССР) са субсидирали разликата, нещо, което в другите страни от източния блок не се е случвало или поне не в такава степен, затова техният преход е далеч по-успешен. Съвсем нормално е, когато външната субсидия спре, системата да рухне и свикналите с нея да не могат да се приспособят към новите условия.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7892 on: Yesterday at 19:58:15 »
Мен ме ужасява, че соца живее у Българина дори и той да е гееманец - yogimax. За много други лък дето не са мръднали физически от малкия град или село 30 години - там пък какво?!
Аз от малкото ученици ли съм бил дето смятаха, че комунизма е скучен и изостанал още тогава?!
Украйна, победа!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7893 on: Yesterday at 21:53:07 »
По повод на т.нар "Къро", които е бил убит в ЮАР, заедно с жена му. Оказа се, че тъст му е Петър Кочанов - казват, че по тошово време е бил един от най-добрите български състезатели по плуване. Сега живее в САЩ и върти курсове с камион между САЩ и Канада. Леел е крокодилски сълзи: Как може, на жена не се посяга, тя беше най-добрата майка на света, оставят толкова деца сираци, той беше много добър човек и изключителен мъжкар...." А дъщеря ти защо се е хванала с такъв и се е оженила, а ти, като баща, къде беше, че въобще да позволиш и да допуснеш това да стане? И как всичките се женят за мафиоти, нито една от тези не си хвана учител, лекар, инженер, шофьор на рейс ако щете? Дали ако Къро беше шофьор на рейс, щяха да го убият, но също дали тази шафрантия щеше въобще да му обърне внимание? Как все такива - тая на Софиянски за сина на  Васил Божков. Глория, Ванчето, Мара Отварачката, по няколко поред, все мафиоти....
Подобен случай имаме и в моето село - един се занимаваше с търговия с канабис, хероин и т.н. Щяха да го убият, ако не беше избягал в САЩ. Да, ама в САЩ го разбраха, че е такъв, и не му разрешиха да остане за постоянно, върнаха го обратно, барабар с жена му и с дъщеря му, въпреки че там имаше добра работа и забогатя. Дори жена му, забележете, си сменяше имената, за да може тя, уж че нямат нищо общо, да "дръпне" детето и него там, но отново не им се получи. Защо мен никой не ме гони от Канада?
През 90те, когато нормални хора се опитаха да правят малки фирмички, магазинчета и т.н. постоянно им идваха рекетьори. И някой по-ербап, вземе че ги набие и им покаже пътя....Набиеш един, идват трима. Ако и тях набиеш, се намесват червените другари от ДС, като идват чак шефът на районното, прокурор и две-три коли с мутри. После ще ми разправяте, че в България не било така, ами било онака.....
« Last Edit: Yesterday at 22:46:56 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!