Author Topic: Актуална информация за движението на влаковете  (Read 144277 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
То обаче не си и струва, защото Дим-Ист е само 15 лв по-евтин от Сф-Ист, което е горе-долу и цената на вътрешния билет.
Има пинтии, за които и 15 стотинки си струват.

Бедна ти е фантазията колко далеч може да стигне сметкаджийството.
Имам колега, който има 6 (шест) апартамента, които дава под наем, отделно взима много голяма пенсия и въпреки, че едвам ходи, защото е болен от куп неща, се напъва и да ходи на работа и се пазари за последната стотинка заработка. Един от апартаментите го ремонтира сам (между работата), за да спести от плащане на майстори. Естествено, загубата от по-късното му отдаване под наем е много повече от спестеното.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Проблема ако купуваш така билети е дали се чакат връзките. Например гледам че ми е много удобно малко след пристигането на влака в Букурещ има връзка за Будапеща и Виена. Обаче ако закъснее малко се изпуска и после има чак след няколко часа, и се пристига във Виена чак на обяд на другия ден.

А пък по нашия край билетите за влак са толкова смешно евтини че такива неща са безсмислени, освен ако някой не е чак такъв пантия.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Като покажеш на кондуктора двата или повече билета, той би следвало да се обади където трябва, че има пътници за връзка, съответно другият влак да чака. Аз веднъж така се прибирах от Будапеща през Белград - Авалата закъсня с близо един час заради влаченето през Воеводина, съответно нощният 292 от Белград за София чакаше. И бях точно така, с отделни билети. Друг е въпроса ако в разписанието изрично не пише, че даден влак не чака за връзка. Почти всички Будапеща-Виена са така, но пък са през два часа и не е фатално.
« Last Edit: 13.05.2023, 12:16:20 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline Spas237

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Проблема ако купуваш така билети е дали се чакат връзките. Например гледам че ми е много удобно малко след пристигането на влака в Букурещ има връзка за Будапеща и Виена.
Вземаш билет от БДЖ Русе-Гюргево север за 3,20€ и от сайта на CFR директен онлайн билет от Гюргево север до Будапеща. Цените започват от около 27-28 евро или до Виена за 36€ и тогава ако изпуснеш връзката, важат правата на пътниците в ЕС и може да ползваш следващия влак след като ти презаверят билета. Само не знам как стои въпроса с кушет и спалните места, но влакът от БГ обикновено е навреме, а и има повече от час между двата влака, така че не е проблем.
Освен това ако пристигнеш с над 60 мин закъснение поискваш потвърждение за закъснението и трябва да ти върнат 25% обратно.
Много тъжно, че БДЖ не предлага никакви евтини оферти с динамични цени за чужбина.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
От 16:40 и към момента е преустановено движението в междугарието Самуил Исперих по 91 - ва линия. Явно някой товарен влак е закъсал, пътниците се извозват с автобуси. Какви товари се превозват в района??
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Влак 91515 на ТБД-ТП е закъсалият. Превозва кварцов пясък от Исперих за Биримирци.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Проблема ако купуваш така билети е дали се чакат връзките. Например гледам че ми е много удобно малко след пристигането на влака в Букурещ има връзка за Будапеща и Виена.
Вземаш билет от БДЖ Русе-Гюргево север за 3,20€ и от сайта на CFR директен онлайн билет от Гюргево север до Будапеща. Цените започват от около 27-28 евро или до Виена за 36€ и тогава ако изпуснеш връзката, важат правата на пътниците в ЕС и може да ползваш следващия влак след като ти презаверят билета. Само не знам как стои въпроса с кушет и спалните места, но влакът от БГ обикновено е навреме, а и има повече от час между двата влака, така че не е проблем.
Освен това ако пристигнеш с над 60 мин закъснение поискваш потвърждение за закъснението и трябва да ти върнат 25% обратно.
Много тъжно, че БДЖ не предлага никакви евтини оферти с динамични цени за чужбина.

Вярно влакчето до Букурещ се пълни на макс почти 100 процента от местата бяха заети
 Не очаквах но има сравнително доста които пътуват така до Виена и Будапеща. Спални за Будапеща и Виена всичко заето, само седящи се намират. Хората си пътуват.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Spas237

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Много глупаво, че БДЖ не предлага намалени билети до Унгария или Австрия. :angry:
Гюргево-Будапеща започва от 28€, а Русе-Будапеща би струвало сигурно 2-3 пъти повече...

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Какво се сучва днес на ЦГ София? От 17 часа всички влакове закъсняват, поради авариен ремонт на съоръжение от железният път.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
То като отвориш радара - всички влакове са със закъснение по 2-3 часа.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Но в момента не е така. Токущо прецъках повече от половинана влакове и не видях закъснение по-голямо от 10 минути. Забелязвам, че от около една седмица чифтът ПВ 40112/40113 са до/от гара Иваново, а оттам до/от Русе са с автобус. Предполагам, че нещо се работи в тази отсечка. През останалото време на деня влаковете са си нормално, без автобус.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
То като отвориш радара - всички влакове са със закъснение по 2-3 часа.
Закъсняват, защото ги бавят по границите, оттам и връзките с другите влакове. Иначе и аз не виждам нещо да закъснява с повече от 5-10 минути като цъкна на радара.

Между Русе и Иваново още се ремонтира, като и международния влак закъсня малко посока Русе, защото още не се беше изтеглила техниката и през мястото на ремонта се минава много бавно с 15-25 км/час.  Посока София също закъсня с 10-тина минути заради ремонта, но после ги изби и дори стигаше по-рано с няколко минути и изчакваше време.

Може дори закъснение на влак в чужбина да обърка трафика у нас, ако има пътници които пътуват с прекачване през България.

Фен на автобусите ЧАВДАР