Author Topic: Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване  (Read 607428 times)

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Докато мислим само за избори, нищо добро не ни чака...
В случая може би не, но в част от другите направления на Общината вече мислите са изцяло в тази посока! :/

Готов съм да се обзаложа, че цените няма да се пипат.
Най-малкото цените на зоните останаха същите, а сега на фона на това да вдигнат цените на карти и билети - малко е нонсенс.
Промените в паркирането са повече от логични и наложителни, но целенасочено саботирани. Навлизаме много в хипотезите, но за цените на МГТ едва ли би имало такова скачане и обжалвания…
« Last Edit: 24.06.2026, 19:49:17 by difian »

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
Те за цените на МГТ да мислят след като накарат мургавия етнос да си купуват билети и да не бъдат толерирани от контролите.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
За мургавия етнос не забравайте, че точно като дойдат изборите, именно най-много на него се разчита. Единствената оправия с него е назначаване на контрольори точно от този етнос - такива знаят как да се оправят с "техните" си...Също и такива полицаи трябва да има повече.
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Преди седмица-две в 24 засякох контрольорки от етноса. В 24 бях само аз, та нямаше как да разбера как проверяват, но с тях се качи и мургава пътничка, нещо се заговориха явно за предишния автобус, в които са проверявали и за някакво дете ли да беше подминали ли са го или не…

Важното е, че се вчетат предложенията Ви и ето - вече има контрольорки от етноса! :)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Те за цените на МГТ да мислят след като накарат мургавия етнос да си купуват билети и да не бъдат толерирани от контролите.

Според стъкмистиката на ЦГМ гратисът е нищожен, докато преди няколко години твърдяха че е 7-10%, сега редовно пускат депеши в които го докарват до 2-3%. При приходи около 120 милиона годишно от билети и карти и 3% гратис, дори и да насилят да си плаща този контингент ще донесе около 3,5 милиона още, с толкова можем да купим два-три трамвая най-много.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
В продължение на горното ми. Като ме провери дамата от етноса, ме попита картата фирмена ли ми е? Не разбрах, какво и е направил впечатление и защо попита, но е истина, че картата ми е предоставена от работодателя.

Още чакам да може да се ползва и през iOS, да видя, ще имам ли някакъв проблем да си я вкарам, макар и неперсонализирана и издадена на юридическо лице. ;)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Все пак парите за годишното увеличение на директорите трябва да дойдат отнякъде.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В продължение на горното ми. Като ме провери дамата от етноса, ме попита картата фирмена ли ми е? Не разбрах, какво и е направил впечатление и защо попита, но е истина, че картата ми е предоставена от работодателя.

Още чакам да може да се ползва и през iOS, да видя, ще имам ли някакъв проблем да си я вкарам, макар и неперсонализирана и издадена на юридическо лице. ;)
Проблемът с iOS, Мите е, че при тях с пълна сила важи поговорката "другите на опаки, тия на терсене". Или с други думи, много са проблемни откъм съвместимост с всичко останало и за разработчиците, които все пак пшшат софтуер за iOS. На работа имаме приложение за управление на складовите наличности и доставките на части, но е само за Андроид, за iOS не става. Така че по-добре премини към Андроид, по-малко ядове ще имаш, и то не само по отношение на картата.
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Редките случаи напоследк да срещна контрола, почти винаги завършват със 100% редовни пътници, така че статистиката, че редовността е много по-висока от преди няколко години си е съвсем на място. Тогава проверките бяха много чести и почти винаги намираха поне по един нередовен.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това е по линиите, които ползваш. Има обаче и линии по които контрола не се е вясвала от години...

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Така че по-добре премини към Андроид, по-малко ядове ще имаш, и то не само по отношение на картата.
Минах по принуда на Айфон, защото преди няколко години сензорите ми за кръвна захар работеха само с него… Та не е толкова фатално зле и неставащо. ;) С най-големи проблеми все още в момента са хората с продукти на Хуауей, но да не разводняваме дискусията повече…

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Laptop screens and laptop repairs
    • Email
Вчера обикалях по центъра и се чекирах с Револют-а. Нощес са ми взели 1.90 евро, което съответства на билети 30+ и 60+. Което означава, че най-после 60+ се изчисляват и прилагат автоматично, но не съм срещал информация за това постижение в новините.

Offline bonbon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Имаше го скоро писано в страницата на ЦГМ сякаш.
Системата не позволявала до момента, видиш ли вече могла да таксува за 60 мин  :crazy: