Е, аз имам снимки на 345, съответно защитавам тях.Ти имаш на Икарус, защитаваш тях.Всеки модел си има плюсовете и минусите.Проблемът е, че аз се дразня при наличието на такива думи относно по-старите автобуси.
Нови, та нови... затова всяка вечер им чистим остатъците на тея ревящите за нови с климатици.
Както нямат климатици 345 и повечето 405... всеки ден в тея жеги виждам хора, които затварят прозорци, защото "им духало".И то хора на нормална възраст, а не торбите кокали.Очаквам този тип хора в бъдеще да се екипират с парцали, за да блокират струята на климатика, защото "било студено".
Друг е въпросът, че за 11 години във Варна, можеха ако не климатици(защото било скъпо), да направят поне прозорци.На дълъг 405, където при 60 правостоящи има 100 и само 4 прозореца...направо не ми го побира акълът.
Има и третата гледна точка, където днес пак чета колко се пържели в собствен сос.На никой не му идва на акъла, че при отворени прозорци и предна врата, струята въздух отива в посока задната част на автобуса, съответно водачът пасти да яде.Те имат вентилатори под дрехите и не им пречи.Че цялата жега и слънце се увеличават като с лупа около шофьорската кабина, не се мисли...
Как пък за тези ми 24 години един път не се оплаках, че автобусът закъснявал, или че било топло, студено, мирише и прочие.В момента, в който изляза от вкъщи плувам в пот, така че пикая им на златния климатик.
И от двете страни има "мърши"...
А за поддръжката... като дойдоха Кондомите... пародията стана голяма, а с пристигането на Сополарисите на 100 %.Кондомите са на 9 години, а повечето мязат на Икарусите на 40.Има бройки от 345 и 405, които си брилянти, има и за повръщане.Всичко зависи от водачите.
Иначе отсега кажи-речи виждам кои Солариси ще станат едва ли не първите служебни и оборотни...