Author Topic: Автобусен транспорт - Стара Загора  (Read 219664 times)

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Ами, не са помислили с колко батерии да ги поръчат. А относно пращането на Соларисите само по селските линии, това ще стане трудно. Трябва цялостна реорганизация на наряди и тем подобни. Доколкото съм наблюдавал, в някои наряди има селски курсове, вмъкнати между градските и съответно обратното. Примерно, едната кола по 20-ката отива до Самара, след това става 21, до Лясково. Връща се до Самара и отново става 20-ка. Това е само един такъв случай.
« Last Edit: 26.01.2026, 06:04:36 by gt_stz »
За закупуването на повече съчленени автобуси за Стара Загора!

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
  • Skoda 9TrHT28 № 06 (1993-2015)
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 123123133
    • View Profile
    • Email
Таз вечерното събитие - автобус соларис тегли тролейбус соларис

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Нямат ли дизелови агрегати тези тролеи?

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
1031-1038 са със Дизелови агрегати като не е ясно на колко броя им работят агрегатите
1039-1052 са със батерии

Конкретно този 1050 разбрах , че е имал птп и затова е теглен...дали в стз има авариен камион за теглене на пс нямам си грам идея...виждал съм соларис да дърпа друг соларис преди години.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Не са с батерии, нямат автономно задвижване.

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Стара Загора планира градски транспорт с нулеви емисии чрез електрически автобуси, каза кметът Живко Тодоров

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/1142894-stara-zagora-planira-gradski-transport-s-nulevi-emisii-chrez-elektricheski-avtob

Интересно. Явно ще се кандидатства за закупуване на още електрички/тролейбуси. В друга статия пише следното: “Конкретното искане е за 55 по-големи превозни средства – от тях 7 съчленени и 48 стандартни 12-метрови – и 15 малки 9-метрови за малките населени места в общината. Новите превозни средства са от тип „нов тролейбус“: функционират като тролейбуси в рамките на контактната мрежа, а извън нея продължават като автономни електробуси с пробег до 150 километра.”

Явно се планира пълна замяна на Солариси и СОР-ове.
« Last Edit: Today at 16:24:20 by gt_stz »
За закупуването на повече съчленени автобуси за Стара Загора!

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
Да си продадат Соларисите на София - все още излизат там Икаруси на линия...

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ма естествено, 10 годишни автобуси са за боклука… Пълни безхаберници са тези в община Стара Загора и градския транспорт.

А Икаруси в София излизат само по нечии прищевки, реално няма нужда от тях.
« Last Edit: Today at 16:46:29 by Chezare »
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Те уж и 10 автобуса на водород щяха купуват по някаква измислена програма, ама не купиха.  :laugh: :laugh:

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
Ма естествено, 10 годишни автобуси са за боклука… Пълни безхаберници са тези в община Стара Загора и градския транспорт.

А Икаруси в София излизат само по нечии прищевки, реално няма нужда от тях.

Имах предвид тролейбусите, но наистина при софийските автобуси положението е още по плачевно защото въпросните Солариси са 20 години по-нови от подвижната скрап Manas, Connecto и т.н които обслужват линии в София. Не мисля че самозаблуждението и високомерието са добър съветник, това което евентуално ще се бракува от Стара Загора си е лукс за пъниците по линии като 79,42,54 и т.н.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Чезаре правилно си е написал - тролейбусите Икарус в София не излизат поради оперативна нужда да има такива. Отделно, в София вече имаме избран изпълнител за 75 нови тролейбуса…

Извън това, наистина ще е престъпление да не се намери втори дом за тези возила.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Извън това, наистина ще е престъпление да не се намери втори дом за тези возила.

Като станат на 20+ години може Петко да ги купи като нови за Пловдив. :D

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Интересното написано е , че се планира защупуването на 55бр електрици 12метра , което означава , че всичките солариси урбино и 5те 18м сор ще бъдат изведени от експлоатация...нека да не забравяме и как 5годишен автобус бе оставен за части...снимка съм пращал някъде в темите е....
« Last Edit: Today at 22:28:33 by marto_pz »