Author Topic: Тролейбусни превози - Стара Загора  (Read 206130 times)

Offline Batman

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Не са синхронизирани. Обикновено част от автобусите, които обслужват л.13, особено почивни дни, се изключват да изпълняват селските линии. Поне аз така знам.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ами да се синхронизират, не да се разкарват селските от центъра.

Offline Batman

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Добре, ще го включа като вариант в предложението, дано да се изпълни.
Защото това, което пък са предложили те в момента - селски линии 62, 64 които по сегашния маршрут винаги са на съчленени и са пълни, ги шибнаха да тръгват от стадиона

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
И- интервал 15 минути и интервал 20 минути няма как да се синхронизират. Пак в определени часове ще минават на 3-4 Мин. един от друг.

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Селските линии е най-добре да тръгват от Автогарата в посока съответните села (пак е от центъра), а не да минават през целият град. Така ще дублират по-малко градските. Може да минават по бул. Христо Ботев, а не по Гурко.

Offline Batman

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Селските линии е най-добре да тръгват от Автогарата в посока съответните села (пак е от центъра), а не да минават през целият град. Така ще дублират по-малко градските. Може да минават по бул. Христо Ботев, а не по Гурко.

Ще го променя така, да, наистина звучи най-разумно… така или иначе сега ще правят нови спирки по Хр. Ботев

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
А защо да дублират по- малко градските? Не може ли градски и селски да си пътуват съвместно по един и същи маршрут в рамките на града, синхронизирани през 10-15 Мин.?

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В Стара Загора специално още от едно време селските линии си бяха така, през града, и си се ползваха вътре в него. Само че тогава това дублиране не беше никакъв проблем, дори беше много удобно, понеже въпросните селски линии бяха на през 15-20 минути целодневно, в най-лошия случай на половин час, като в добавка бяха изцяло със съчленени автобуси - Икаруси, Аквариуми, по-късно подарени втора употреба немски и швейцарски. Не бяха като сега през два часа и кусур, че и много от тях само с по три-четири, че и с по два курса на ден. Ето това е една от причините за целия този буламач. В другите градове също - селските линии от градската номерация бяха редовни, сега само номерацията им oстана, масово са  с по пет-шест, че и по-малко, курсове на ден. Само в София си останаха относително редовни, макар и не като едно време.
« Last Edit: 18.06.2023, 07:47:57 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Дублирането винаги е бил проблем за линия №1, защото още през 90-те не вървеше изобщо. Също и тролейбус №3.

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
  • koda 9TrHT28 № 06 (1993-2015)
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 123123133
    • View Profile
    • Email
То хубаво искат тб 1 да я разкриват пак , а тролеи откъде? Миналата седмица са идвали от Пазарджик да взимат части от старите и новите троели но така и не са взели нищо само им е казано как има над 10 тролея които повече няма да тръгнат поради сериозни повреди...2,26,36 сега вървят смесено тролеи , автобуси и електробуси , а ако се разкрие и още една линия то тя с какво ще се обслужва?

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Нещата май вървят на закриване на тролейбусния транспорт в града в близко бъдеще...

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Четвъртък и петък бях по работа в Стара Загора. По-голямата част от времето прекарах в района на поделението и в близост до МОЛ Галерия. Успях за 2 часа да се разходя по центъра и до ЗЗУ. На връщане с автобуса към АМ Тракия специално се пглеждах за тролеи до Кольо Ганчево, обаче ми се струва, пв такива не видях изобщо при наличие на ККМ почти навсякъде.
Възможно е с колата на отиване да не съм забелязал някой понеже си говорихме и не съм внимавал специално.
И все пак се питам има ли тролейбуси като имам отчетливи спомени само за автобуси?
Града е добре, ККМ също - дори ма в Кольо Ганчево на вшизане мврнах нова мед по ККМ ама тролей никъде не засякох...
Лошо впечатление ми направи, че ПГЕ-то до ЗЗУ тихичко 6е отишло в електрото и там беше пустош без да си личи от страницата. Един бакшиш ми каза, че земята някой си я придобил, което ако е вярно също говори за "разлагане" скрито от очите, което чак прихваща по никое време.
Украйна, победа!

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
тб 2 на 20-25мин и 26 на 15-20 нормално

Offline Batman

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Специално в работни дни до Мототехника, ТБ 2 е на 15 мин., а ТБ 26 е на 30. Няма как да не си видял нито един тролей.
Относно смесено тролеи с автобуси или електробуси, 2 попринцип е само на тролейбуси, само преди месец някъде една от колите беше автобус по нея, понеже беше аварирал едни от тролеите. 26 и 36 в момента са смесено на Шкоди с дизел и автобуси, заради ремонтите по Ген. Гурко, тъй като явно Шкодите не достигат. Преди два месеца съм мяркал електробус по 36, но то е заради тестове, вече електорбуси по тролейбусните не виждам.
Иначе тролеите си се движат, и то на що годе прилични интервали работните дни - 36 и 2 са на 15мин.

Offline Batman

• Приятел на ГТ
    • View Profile
То хубаво искат тб 1 да я разкриват пак , а тролеи откъде? Миналата седмица са идвали от Пазарджик да взимат части от старите и новите троели но така и не са взели нищо само им е казано как има над 10 тролея които повече няма да тръгнат поради сериозни повреди...2,26,36 сега вървят смесено тролеи , автобуси и електробуси , а ако се разкрие и още една линия то тя с какво ще се обслужва?
Смесеното вече го обясних, а що се отнася до тези над 10 тролея, то може би се има предвид жълтите ЛАЗ-ове, които си седят паркирани на сянка на обръщалото на Железник, от Пазарджик най-вероятно от тях са се интересували... Иначе е факт, че има някакви аварии на тролеите постоянно, явно не ги поддържат добре. За 2 месеца имаше една авария на кръстовището на ДНА, една на ОД на МВР плюс онази Шкода която беше в началото на седмицата на V ОУ, мисля че пак беше аварирала, защото имаше закъснения по 26, а и една кондукторка стоеше до нея.
Вчера пак до ДНА имаше един тролей, който беше спрял на Руски за 5-6мин. с пуснати аварийни в дъжда, след което пак си потегли...

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Идвали са не само заради 5те ЛАЗа а и от спрените много други тролеи но не са взели части...Иначе в депото са наредени почти всички тролеи един до друг и не са мръднали...

Offline Batman

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Ами не знам, аз особено работните дни се виждат Шкоди по 26 и 36, всичко по 2 е тролеи, трябва да отида да видя за какво говориш

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Видях 26 ама си беше чистокръвен зелен автобус.
Украйна, победа!

Offline toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
Линия 2 си е само с тролеи (Тролино).
26 и 36 се допълват с автобуси в часовете пик, понеже тролеите с диигател (Шкода) са само 8.

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
на 2 пускат и по 1 шкода 26тр
на 26 и 36 е смесено