Author Topic: ПТП и инциденти  (Read 329568 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Re: ПТП и инциденти
« Reply #2400 on: 28.09.2024, 23:31:04 »
Измислили са , ватмана си го е отнесъл.

В съд ще падне.
Спрете си просташките мнения !

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #2401 on: 28.09.2024, 23:41:57 »
Естствено, ама защо трябва да се стига до съд?

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2402 on: 28.09.2024, 23:48:08 »
Естествено, ама защо трябва да се стига до съд?

Защото като отпадне акта, другите остават невинни, ни лук яли, ни лук мирисали. Това са вратички в ЗДП за наши хора.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2403 on: 29.09.2024, 14:20:32 »
За какво е цялата работа - ОЗК да плати през ГО на Електрото ремонта или тотал щетата на фиестата ли? За да не си го бракуват служебно и за без пари СИК-аджиите?

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2404 on: 29.09.2024, 17:08:35 »
Ми не знам как стоят нещата след отмяна от съд на наказателно постановление, но най вероятно е така. Както писах-вратички в закона за наши хора. За това аз 4 пъти съм съдил КАТ успешно.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2405 on: 29.09.2024, 20:12:57 »
Преди 10 дни станах свидетел на ПТП със светкавична развръзка.

Пътувах в 2335 по ТМ6 в посока крайна спирка ж.к. Обеля 2. На ул. 104, пред бл. 233, без спирачен път трамваят удари автомобил, който беше спрял на втора линия, навлизайки малко в трамвайния габарит. Очевидци от улицата твърдяха, че ватманът си е гледал в телефона. Аз не мога да потвърдя или отрека. Човекът имаше устройство свободни ръце. Още докато слизахме ватманът разговаряше по телефона и докладваше за инцидента. Продиктува регистрационния номер на автомобила в полицейски стил 8) като буквите ги съобщаваше чрез имена на градове. Още докато беше на телефона, той попита шофьорката на автомобила дали е съгласна на двустранен протокол. Тя каза, че иска КАТ, защото според нея ватманът е виновен. Той предаде тази информация по телефона и затвори. След това обясни на жената, че в такъв случай тя трябва да изчака негови колеги, които ще дойдат по някое време и тогава ще извикат КАТ :hm:. Накара жената да премести автомобила, а той потегли с включени аварийни светлини, обърна на обръщалото и продължи в обратна посока, без да качва пътници, което е най-необяснимото нещо за мен, тъй като щетите за трамвая бяха минимални. :neznam: Оставих мой контакт на жената, ако има нужда от свидетел пред КАТ, и си тръгнах, тъй като бързах. Не ми е звъняла. Не знам какво е се е случило след това.

Дата и час: 19.09.2024, 16:00

https://flic.kr/s/aHBqjBKjJe
vasko - оригиналът! :)

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2406 on: 29.09.2024, 20:29:18 »
250 лева акт за отнемането на предимството на релсово превозно средство.....другото е гореща супа.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2407 on: 29.09.2024, 20:52:05 »
Както казах, не знам какво се е случило след като си тръгнах. Но тъй като бях пряк свидетел мога да потвърдя, че автомобилът беше спрял в момента на удара и беше в покой много преди трамваят да достигне мястото. Шофьорката беше пред входа на блока в момента на удара и се впусна към мястото, когато видя какво се случи. Бих предположил, че тя щеше да ми се обади, за да бъда свидетел в нейна полза, ако от КАТ са искали да я определят като виновна за инцидента. :neznam:

Като цяло ми е любопитна процедурата. Как така ватманът напусна мястото на ПТП, а други хора ще дойдат да обработят процедурата с КАТ от негово име? :neznam: Нали обикновено полицаите взимат проби за алкохол и наркотици от водачите, когато бъдат извикани на катастрофа? :hm: А да не говорим, че ТМ6 остана с една кола по-малко на линия, въпреки че трамваят имаше само козметични щети. :help:

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2408 on: 29.09.2024, 21:18:41 »
За тия 10 години, май нищо не си научил. При ПТП без пострадали, водачите са длъжни да освободят движението НЕЗАБАВНО. Трамваят може да освободи движението единствено, като си тръгне. Информация за произшествието е подадена на ЦДП, съответно водачът и да напусне след това местопроизшествието, не се води избягал, през това време идва контрол по транспорта, като представител на дружеството - собственик на ПС, участвалият водач прибира ПС, ако е в неработоспособно състояние, или го предава на друг водач, след което се връща на местопроизшествието. Не така стоят нещата за другия участник - при предаден сигнал за инцидент, и съответно отказ от КАТ от негова страна, може да пожелае попълване на двустранен протокол, може да се подпише в пътния лист на водача, че няма претенции и да остави телефонен номер. Ако след това реши да се жалва в КАТ, остава без книжка, защото автоматично бива заведен като избягал от ПТП.
Водачът от ГТ изпълнява своите задължения, като предостави информация за ПТП на ЦДП, след което изпълнява техните инструкции.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2409 on: 29.09.2024, 21:43:33 »
Както казах, не знам какво се е случило след като си тръгнах. Но тъй като бях пряк свидетел мога да потвърдя, че автомобилът беше спрял в момента на удара и беше в покой много преди трамваят да достигне мястото. Шофьорката беше пред входа на блока в момента на удара и се впусна към мястото, когато видя какво се случи. Бих предположил, че тя щеше да ми се обади, за да бъда свидетел в нейна полза, ако от КАТ са искали да я определят като виновна за инцидента. :neznam:

Като цяло ми е любопитна процедурата. Как така ватманът напусна мястото на ПТП, а други хора ще дойдат да обработят процедурата с КАТ от негово име? :neznam: Нали обикновено полицаите взимат проби за алкохол и наркотици от водачите, когато бъдат извикани на катастрофа? :hm: А да не говорим, че ТМ6 остана с една кола по-малко на линия, въпреки че трамваят имаше само козметични щети. :help:
Автомобила е на релсите. Полицая не го интересува дали трамвая му е дрънчал, дали го е чакал и т.н. интересува го ,че колата е на релсите и водачът е отнел предимството на трамвая. Разбрал е ,че не може да спира навсякъде по трудния начин.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2410 on: 29.09.2024, 21:51:03 »
За тия 10 години, май нищо не си научил. При ПТП без пострадали, водачите са длъжни да освободят движението НЕЗАБАВНО. Трамваят може да освободи движението единствено, като си тръгне. Информация за произшествието е подадена на ЦДП, съответно водачът и да напусне след това местопроизшествието, не се води избягал, през това време идва контрол по транспорта, като представител на дружеството - собственик на ПС, участвалият водач прибира ПС, ако е в неработоспособно състояние, или го предава на друг водач, след което се връща на местопроизшествието. Не така стоят нещата за другия участник - при предаден сигнал за инцидент, и съответно отказ от КАТ от негова страна, може да пожелае попълване на двустранен протокол, може да се подпише в пътния лист на водача, че няма претенции и да остави телефонен номер. Ако след това реши да се жалва в КАТ, остава без книжка, защото автоматично бива заведен като избягал от ПТП.
Водачът от ГТ изпълнява своите задължения, като предостави информация за ПТП на ЦДП, след което изпълнява техните инструкции.
Човек се учи докато е жив. :) Благодаря за информацията! 8) Всички ПТП, на които досега съм ставал свидетел, са били такива, при които участниците остават на място заедно със своите превозни средства, включително и тези без пострадали. А това включва и няколко инцидента с трамваи, които съм виждал. За пръв път станах свидетел на инцидент, чиято развръзка настъпи за по-малко от 3-4 минути и затова ми беше интересно.

Ще помоля да не ми се слагат думи на клавиатурата! Не съм обвинил ватмана, че е избягал от ПТП, или че е нарушил някакъв нормативен акт. Проявих любопитство относно процедурата, която наблюдавах. Сега вече знам за какво става дума. :) Благодаря!

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2411 on: 29.09.2024, 22:13:03 »
За щяло и нещяло не може да се вика КАТ. Вика се когато има пострадали най вече, останалите си правят двустранен протокол. А жената е напуснала и колата даже и то в габарита на трамвайните релси, и не знаейки ЗДП ще иска КАТ да дойде и да я оневини при явното и неспазване на закона. А ти пък ще и ставаш кошаревски свидетел, а как може после да загазиш при определено развитие на процес- не мислиш.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2412 on: 29.09.2024, 22:31:09 »
А жената е напуснала и колата даже и то в габарита на трамвайните релси, и не знаейки ЗДВП
Акт за неправилен престой на трамвайните релси. Другия път пак да спре , но да мине 701 или 802 возейки пясък, та да се научи като хората. С песата е минала тънко.

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #2413 on: 29.09.2024, 23:24:48 »
Между другото и на мен преди години трамвай ми одра бронята на Баучер. Маркировката беше толкова изтрита, че нито аз разбрах, че съм спрял в габарита, нито ватманът. Подписах листчето, че нямам претенции и си продължихме по пътя след 2 минути. А ако бях юрист със свободно време, трябваше да заведа дело срещу общината за липсваща маркировка.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2414 on: 30.09.2024, 14:20:50 »
От днес по обяд.

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #2415 on: 30.09.2024, 15:37:18 »
Мечтая си да видя как тези с ръцете в джобовете обръщат беемвето и го нанизват върху колчетата.  :devil:

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2416 on: 30.09.2024, 15:41:07 »
Тя простотията по хората ходи..........и начина на спиране говори достатъчно за умствения капацитет на водача на БМВ -то. Като си намери колата учукана ,другия път ще се прибира плътно до тротоара.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2417 on: 30.09.2024, 15:44:51 »
Липсата на базови умения са фрапиращи. Тук водачът го няма, но е пълно със самоубийци, които спират в средата на активна лента и/или отварят врати при заобикалящи ги автомобили… В случая щеше да пострада само автомобила, в описаните от мен случаи рискът е от завличане/премазване/откъсване на крайници….  :help:

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #2418 on: 30.09.2024, 16:09:21 »
начина на спиране говори достатъчно за умствения капацитет на водача на БМВ -то.
Не само. Това е високомерна демонстрация на незачитане на обществените порядки.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #2419 on: 30.09.2024, 16:18:24 »
Незачитане докато не му извикаш КАТ. След това пред ченгетата гледа като извършил физиологична нужда в бельото. :rolleyes: Естествено при баш тарикатите не работи така, там се работи с двайсетолевки.