Author Topic: Казанлък  (Read 128279 times)

Offline Niksan

• Приятел на ГТ
  • https://gtruse.wixsite.com/gtruse
    • View Profile
    • Email
Казанлък
« on: 16.05.2010, 17:01:11 »
В Казанлък има 5 Автобусни линии - 1,10,11,12,13.
1 Автобусна линия: КВАРТАЛ ЗАПАД – ПОЛИКЛИНИКА- БОЛНИЦА - КВАРТАЛ ИЗТОК.
Изпълнява се целогодишно без Неделя и Националните празници.
10 Автобусна линия: КВАРТАЛ ИЗТОК - ЦЕНТЪР - АРСЕНАЛ.
11 Автобусна линия: КВАРТАЛ ЗАПАД - ЦЕНТЪР - АРСЕНАЛ.
Изпълнява се целогодишно без Почивните дни и Националните празници.
12 Автобусна линия: КВАРТАЛ ЗАПАД - ЦЕНТЪР - КВАРТАЛ ИЗТОК.
Изпълнява се целогодишно през делничните и почивните дни.
13 Автобусна линия: КВАРТАЛ ЗАПАД - ЦЕНТЪР - КВАРТАЛ ИЗТОК.

Пишете всичко свързано с Градския транспорт на Казанлък...и качвайте снимки.  :P :D :P

Маршрутна схема + ТИС
« Last Edit: 03.01.2021, 06:16:43 by mitakis »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Re: Казанлък
« Reply #1 on: 16.05.2010, 18:21:37 »
Май ще чакаме снимките, няма кой да каже нещо по-особено. Казанлък го обсъждаме в една обща тема с други населени места, и съм скептичен, че има нужда от отделна. като качиш снимките, най-много да се напишат десетина мнения около тях и дотам!

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 16.05.2010, 18:24:04 »
И какво излиза сега? Че когато е неделя, повече от половината им градски транспорт мистериозно зачезва  :D От друга страна, май трите линии, които са само през делниците, имат дублиращ се маршрут с тези две, които са ежедневни.
Иначе за автопарка им, когато се връщах с влака от София преди 3 седмици, видях на гарата една Сетра СГ219 (от модела на двете градски в Бургас), един О305Г и разни сола от често срещани извън София модели градски автобуси втора употреба.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Niksan

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 16.05.2010, 22:00:39 »
Автобусна линия №1 (разписание) - От 6:30 до 20:00 с интервал на движение 30 минути.
Автобусна линия №10 (разписание) - От 4:30 до 22:30 с интервал на движение 30 минути.
Автобусна линия №11 (разписание) - От 4:45 до 22:15 с интервал на движение 30 минути.
Автобусна линия №12 (разписание) - 4:00,5:00,6:00 до 22:00 с интервал на движение 30 минути.
Автобусна линия №13 (разписание) - Делник От 6:00 до 22:00 с интервал на движение 30 минути
 Събота и Неделя От 7:10 до 17:10 с интервал на движение 1 час.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 16.05.2010, 22:48:47 »
Преди 3 години пътувайки за Габрово бях видял единсъчленен Мерцедес  О305, който  се рвъщаше от село Шипка
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #5 on: 17.05.2010, 02:13:57 »
В Казанлък има 5 Автобусни линии - 1,10,11,12,13.
1 Автобусна линия: КВАРТАЛ ЗАПАД – ПОЛИКЛИНИКА- БОЛНИЦА - КВАРТАЛ ИЗТОК.
10 Автобусна линия: КВАРТАЛ ИЗТОК - ЦЕНТЪР - АРСЕНАЛ.
11 Автобусна линия: КВАРТАЛ ЗАПАД - ЦЕНТЪР - АРСЕНАЛ.
Изпълнява се целогодишно без Почивните дни и Националните празници.
12 Автобусна линия: КВАРТАЛ ЗАПАД - ЦЕНТЪР - КВАРТАЛ ИЗТОК.
13 Автобусна линия: КВАРТАЛ ЗАПАД - ЦЕНТЪР - КВАРТАЛ ИЗТОК.

Пишете всичко свързано с Градския транспорт на Казанлък...и качвайте снимки.  :P :D :P

Хайде бе... Само 5? Я помисли пак. Забравяш за
3 => ,
4 => ,
5 => ,
6 =>

Без да съм правил други снимки знам за наличието и на 7, 8, 15, 17 и нещо от числата между 20-30.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 17.05.2010, 02:44:49 »
Бях в Казанлък през 2006-та година, иначе само съм минавал оттам с влака след това. Но и аз останах с впечатление, че имат доста повече автобусни линии и по на-често. Видях предимно съчленени автобуси  Мерцедес О 305 Г както по градските, така и по междуградските им линии. Тези О 405-ци от снимките явно са нещо по-ново, не съм ги виждал. О 305-ци, единични и съчленени видях и по линиите от Казанлък за град Павел баня, с.Турия, град Шипка и др, но като цяло през 2006-та ми направи впечатление че повечето им междуградски и градски линии бяха със съчленени О 305-ци.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #7 on: 17.05.2010, 03:36:17 »
Градът все пак е около 50-хиледен и не е като да няма нужда от транспорт, а и има много ежедневни пътувания от и към близки населени места.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 17.05.2010, 09:35:27 »
Tази О 405-ца с надпис RSW,явно е закупена от същата фирма, откъдето ББ закупи А 9668 КК, надписа го има и нашият мерцедес,само че сега той е с реклама на Явлена и не се вижда надписа отпред.
« Last Edit: 17.05.2010, 11:19:06 by did_ko »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #9 on: 17.05.2010, 11:08:42 »
Градът все пак е около 50-хиледен и не е като да няма нужда от транспорт, а и има много ежедневни пътувания от и към близки населени места.
Към 15.03.2010 г. жителите на града по постоянен адрес са 59665, а по настоящ адрес са 53687. Така както повечето български градове, Казанлък също намалява.
Добре е да се отбележи населението на цялата община - 86433 по постоянен адрес и 79903 по настоящ адрес.
Подобен по големина град е Асеновград 59982 по постоянен адрес и 54778 по настоящ адрес, т.е. Асеновград изпревари по население Казанлък. Казанлък повече от 50 години е бил 20-ти по големина, но вече е 21-ви. Всъщност към Асеновград се прибави едно село и затова стана по-голям.
Така или иначе бе първият неокръжен град, който се сдоби през 1986 г. с тролейбусна мрежа. В края на 80-те год. градът бе към 65 хил.
Трите тролейбусни линии са настоящите автобусни 10,11 и 12.
12 е най-редовната линия, в делничен ден не е на повече от 20 мин.
№1 е на 30 мин., в празничен ден на 60 мин., тогава се обслужва от 1 кола.
№3, №4, №5 и №6 работят ежедневно на 30 мин., в празничен ден на 60 мин., като обслужват близките по-големи села на територията на общината:
№3 е гарата - център - с.Копринка (селото е на 5 км в западна посока и е над 3 хил.души);
№4 е гарата - център - с.Овощник (преди селото на 4 км от града е аквапарка) и с.Черганово;
№5 е с. Бузоврад - център - с.Крън и с.Енина. И тези села са на по 5 км от града и с население над 2 хил.души, Крън е най-голямото село в общината над 3500 души;
№6 е гарата - център - с.Хаджидимитрово - с.Шейново - гр.Шипка (12 км);
№14 е гарата - център - с.Розово, с.Кънчево, с.Ръжена - селата в югоизточна посока.

До по-малките села в общината, както и до тези извън общината автобусите тръгват от автогарата. Най-редовна е линията Казанлък - Павел баня (на около час). В общи линии автобусите са в добро състояние.

Offline simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
« Reply #10 on: 17.05.2010, 11:44:06 »
Tази О 405-ца с надпис RSW,явно е закупена от същата фирма, откъдето ББ закупи А 9668 КК, надписа го има и нашият мерцедес,само че сега той е с реклама на Явлена и не се вижда надписа отпред.
Абсолютно същия Мерцедес с надпис RSW има в Русе. Явно е имало масов внос от возила на немската транспортна фирма у нас :D.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 17.05.2010, 12:15:41 »
То това си е О407-ица, доколкото виждам. По-скоро е имало масова разпродажба от страна на въпросния превозвач от гр. Заарбрюкен  :rolleyes:
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #12 on: 17.05.2010, 15:29:26 »
Снимките нещо не се отварят - 404 Error. :blink:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 17.05.2010, 16:03:08 »
През пролетта на 2006-та година, май това беше единственият несъчленен автобус който видях в града-Мерцедес О 305, по линията Казанлък-Павел Баня-с.Турия-Казанлък. Някъде към 30-40 км.са май в едната посока. Ето снимката
« Last Edit: 17.05.2010, 16:08:31 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Niksan

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 17.05.2010, 18:10:12 »
x3m,благодаря че ме допълни.Бях побликувал линиите от вътрешния транспорт.  :D :D :D

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #15 on: 17.05.2010, 20:09:55 »
През пролетта на 2006-та година, май това беше единственият несъчленен автобус който видях в града-Мерцедес О 305, по линията Казанлък-Павел Баня-с.Турия-Казанлък. Някъде към 30-40 км.са май в едната посока. Ето снимката
Имаха и 2 Икаруса 260. Сега е само един - син. Червеният е в Ямбол.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 26.05.2010, 17:09:10 »
...Иначе за автопарка им, когато се връщах с влака от София преди 3 седмици, видях на гарата една Сетра СГ219 (от модела на двете градски в Бургас)...
Тази Сетра е някъде от около три години. Очевидно те (и тези за който говориш) са принадлежали на един автобусен оператор (като съдим по инвентарните номера), преди  някаква част от тях да бъдат разпродавани из България.
В Пловдивската тема има снимана четвърта такава, отново със Старозагорски номера. От снимката, ако съдим по украската на Сетрата, вероятно и тя е била от този парк. Само дето е снинана отпред и този номер може да е изтрит, но вероятно отзад в горният й десен ъгъл е запазен или вътре в салона 8)       
Ето и самата Сетра по линия 6, идваща от Шейново. Снимана е преди една седмица.

« Last Edit: 26.05.2010, 17:12:22 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #17 on: 26.05.2010, 17:33:30 »
Хайде и от мене една снимчица на въпросната грозна Сетра:

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #18 on: 28.05.2010, 00:19:35 »
Хайде и от мене една снимчица на въпросната грозна Сетра:

И една от Велико Търново май трябва да има  :P Доколкото знам е продадена от "Пътнически превози" АД на техен превозвач. Отначало бяха само слухове, но един пич от този град потвърди : )
« Last Edit: 28.05.2010, 00:27:09 by handstake »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 07.06.2010, 14:35:36 »
В Казанлък вече имат и нископодови Мерцедеси О 405Н с 3 врати. Пътувах с такъв по линия номер 6 от гарата до град Шипка. Автобуса изглеждаше много добре. Обаче не знам колко ще искарат, защото пътя, по който се движи отчасти е в много лошо състояние-там където минава през селата Хаджидимитрово и Шейново е много изровен с много дупки, само докато пътувах поне 3-пъти се натресохме в някоя голяма дупка. Иначе останалата част от пътя е екстра.
Също така в града имат и открит Мерцедес О 307 за туристически обиколки на града
А ето и 3 снимки, които направих в Казанлък-съчленена Сетра и съчленен Мерцедес О 305 Г, и откритият Мерцедес О 307 за обиколки на града.

Фен на автобусите ЧАВДАР