Author Topic: Казанлък  (Read 144287 times)

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
Re: Казанлък
« Reply #400 on: 07.09.2025, 21:34:02 »
Скоро успях да се возя най-после на автобус в Казанлък, въпреки, че съм тук всеки месец. В по-старата партида автобуси има автомати, подобни на софийските и можеш да платиш с карта. В по-новите ютонги няма и трябва да си платиш за билетчето на кондуктор. Има приложение, с което може да си купиш билет за 1лв, в автобуса е по-скъп (май 1.20, не съм сигурен).
Някои спирки имат електронни табла, които не работят особено и не е много ясно кога има автобус. На останалите има нормално табло с разписанието и можеш да си направиш план кога може да хванеш автобуса, защото онлайн няма много информация. В приложението също пише следващите няколко автобуса, но не успях примерно от днес за утре да планирам пътуване.
До моята спирка (2-3 преди края на града) има много хора в автобуса, предимно пенсионери, а очаквах цигани.
Интересното е, на средната седалка от най-задния ред има монтиран двуточков колан. Сигурно само деца го ползват, синът ми се възползва естествено :D
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #401 on: 10.12.2025, 21:51:41 »
  "Чавдар" 11Г5 и Ikarus през 1986г., по време на откриването на Детският комплекс по безопасно движение(Детското авто градче, разположено на площ от  33 дка по пътя от Казанлък към село Енина).  Автор: Бедрос Азинян; Притежател: Фондация "Артин Азинян".
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #402 on: 11.12.2025, 16:26:35 »
Мястото в наши дни... А в София на Панчарево, Вълкът иска да застроява с жилища... :/

Offline p5yo

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #403 on: 12.12.2025, 11:14:19 »
В Пловдив има 3 такива площадки без сградите, но все пак ги има и се поддържат доста добре.
« Last Edit: 03.05.2026, 16:15:48 by p5yo »

Offline klutsohor

• Маниак
    • View Profile
« Reply #404 on: 01.05.2026, 16:26:02 »
Днес бях в Казанлък и още като влезнах в града ми направи впечатление, че са сменили старите тролейбусни дереци с нови стълбове и лед лампи по бул. Княз Ал. Батемберг от обръщалото на Динамика до центъра. Между другото изглеждат симпатични като дизайн.