Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 396387 times)

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5056
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4540 on: 13.09.2021, 20:01:18 »
Сг бутат ГЕРБ да избере за кандидат Балтов - демек Цецко Цачев2.

Странно, и много тъжно, как може да сравняваш професор владеещ три езика освен Български, с професионален опит над 25 години, с една бивша недоучила партийна к@чка................
Нещо за неставане бях писал, ма го изтриха.

Калоян Методиев: Спомнете си, Стефан Данаилов нарече Радев "катил". И се замислете!

БСП се разбива подмолно посредством координация, направляване и подкрепа за вътрешната опозиция, докато структурите се използват като обслужващ персонал за масовки при посещения в страната. Нито едно съзидателно нещо, а само разрушавания".
"Членската маса на БСП е в плен на „мита за нашия президент“ и все още демонстрира лоялност, която е самоубийствена и не кореспондира с очевадните факти. Стефан Данаилов беше професор, дългогодишен политик и актьор, бил е министър. Между другото, най-добрите психолози, познавачи на човека и значението на думите са преподавалите във „ВИТИЗ“. В едно от последните си интервюта по bTV нарече Радев - „катил“. От турски катил означава „престъпник, готов на всичко“. Има го в интернет, може да си го видят. Не мен, него чуйте и се замислете!"
Това казва в интервю за "Труд" политологът Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на Радев.
Той подчертава, че с действията си от миналата година до днес "президентът се оказа дестабилизиращ фактор в държавата".
И дава примери: "По отношение на партийната система, например, се оказа, че Радев обслужва логистично ГЕРБ, а пред камерите се сатанизира, за да се отслабва. БСП се разбива подмолно посредством координация, направляване и подкрепа за вътрешната опозиция, докато структурите се използват като обслужващ персонал за масовки при посещения в страната. Нито едно съзидателно нещо, а само разрушавания".
Причината да напусне екипа на държавния глава Калоян Методиев формулира така: "Пое се неолиберален курс на институцията, докато се хврълят бланкетни исторически фрази, за да се имитира патриотизъм и отстояване на национален суверенитет. А нещата са точно обратните. С това нямаше как да се примиря".
За днешната ситуация на хаос в държавата Методиев отново вижда отговорността на Радев: "Президентът заявява преди изборите през април „подкрепете новите“ (партии), с което се разграничава брутално от БСП, нарича ги в парламента статукво, пет дни преди прекия вот се снима на Правец с една странна компания и си пускат снимката в медиите, прави два анти-БСП служебни правителства по идеологически и организационен принцип...
Трябва да си сляп, за да отричаш, че Радев води перманентна, подмолна и подривна война с ръководството на социалистите с крайна цел унищожението на партията им".
Методиев изтъква и промяната в Радев: "През 2016 много хора го подкрепиха, не беше само БСП, на вълната на едно желание за промяна, на силен лидер, обединител, мъжкар, със социално-консервативни и национално отговорни позиции... За жалост нищо от това не се оказа вярно - получихме две неолиберални служебни правителства, разбиване на партийната система, сваляне на нивото на институцията до ниво работа с посолства, а не с държавни глави, дребнотемие и нищоговорене".
За ролята на Радев в новия проект на министрите Петков-Василев политологът казва: "Ако правиш партия с държавен ресурс, в условия на еднолично назначено служебно правителство, с действащи министри - е тежко нарушение на конституцията и злоупотреба с власт. Президентът втора седмица не може да отговори просто и ясно - прави ли, подкрепя ли, участва ли, знае ли за подобен проект. Потвърждава индиректно, но това не е достатъчно. Тирадите с „гражданите очакват“, са шепи прах в очите на масите. „Широката философия“ за нов проект, за която се говори, всъщност е схема за привикване на хора от целия политически спектър; даването им на сочни обещания; вкарването им в някаква хлабава рамка под формата на „Движение на гражданите“; лансиране на абстрактно говорене, за да не може да се определят никъде и да „дърпат“ гласове отвсякъде; масирано пропагандно насипване на думите „нови“ и „корупция“, за да заслепяват същите тия граждани. Типично популистки-неолиберален ПР проект с цел да „покори“ системата".


http://epicenter.bg/article/Kaloyan-Metodiev--Spomnete-si--Stefan-Danailov-nareche-Radev--quot-katil-quot--I-se-zamislete-/259273/11/0?fbclid=IwAR3oNqcotxdZu-GJZSa0nvcYsujHFdgcH-1KdqbjeTbA2b0L2Q2EJeFtvyE
« Last Edit: 13.09.2021, 21:51:52 by я л т а »
„На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието.” Галилео Галилей.
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4541 on: 13.09.2021, 22:06:02 »
От преди малко в предаването на Веселин Дремджиев :
Как се казва асистента на Близнашки в СУ?
Той е... Неговото име е... Петър Илиев!!
Георги Близнашки има чичо,  който е, неговото име е Йордан Йотов.

Offline Pesho1991

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 714
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4542 on: 13.09.2021, 23:40:44 »
Името Йордан Йотов не ми говори нищо, но знам че кум му е бил покойният Гиньо Ганев, а кума дългогодишната червена кметица на Смолян Дора Янкова.
Относно Петър Илиев, той е асистент и за Киров и за Близнашки (предполагам), но освен него със сигурност има поне още двама асистенти, така че не е се опитвайте да правите от мухата слон. Със същия успех може да се каже, че покойният Кристиян Таков е работил в същият факултет с Петър Илиев, но това не го прави по-малко достоен. Искам да кажа, че не трябва задължително да се търси връзка Близнашки-Илиев, но не може да се отрече, че Близнашки напоследък е с доста противоречиви изказвания и от него тръгна термина пълзящ държавен преврат.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4543 on: 14.09.2021, 09:00:32 »
Има разлика дали асистента ти е бил буъан в съмнително правителство за Министър на правосъдието, МВР министър и силов вицепремиер.
При очевидното му плагиатство остава и ненаказан,  хем Наталия Киселова не бачка в Афганистан.
Другаря Йордан Йотов е последния гл. редактор на "Работническо дело" при партийния и държавен ръководител от Правец, автор на идеята за новата сграда на ИПК родина. После тя отива в мама Пеевска, после в Пеевски, а сега е собственост на Тиков, който е собственикът на Софиямед и други болници и е сред последните в Телеграм, с които Гешев си е чатил онзи ден.Началото с Татяна Дончева след чистотата на въздуха в София е интересното, за което писах.

Quote
Странно, и много тъжно, как може да сравняваш професор владеещ три езика освен Български, с професионален опит над 25 години, с една бивша недоучила партийна к@чка................
Нещо за неставане бях писал, ма го изтриха.

Балтов не е тъп в смисъла на Гешев (Pi Ar Sevi Boiko). Той е тъп от политическа гледна точка. Т.е. има занаятчийски дадености като чекръкчия. В ГЕРБ от събирането на сплескани личности, верни на вожда се докарахте до там да няма нито един, дето да става за Президент. Всъщност само Томислав Дончев има качества да става за нещо. Ама не може да става за всичко на тоя свят един човек. Останалите ви безгръбначни са предимно внос от ДСБ по време на създаването.
Не се ли питаш дали като остриетата ви са взети от Костов, какъв е смисъла от ГЕРБ, освен идеологията да се друса държавната круша в тесен интерес.

Забравих за Калоян Методиев....да кажа...
Нали знаеш с какво е известен той? С това, че спи с Корнелия Нинова.
Това не ти ли стига? Не?
Ами ето ти социологическо проучване на неговата "агенция" "Рего" от 30 март 2021 г. за изборите на 4 април.
https://www.standartnews.com/parlamentarni-izbori-2021/goreshcho-prouchvane-na-rego-bsp-izklasi-nad-gerb-456815.html


Да ти приличат на реалните по нещо?

« Last Edit: 14.09.2021, 11:06:58 by ooleg »

Offline Sixkiller

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2657
 • Стига фира!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4544 on: 15.09.2021, 01:00:43 »
Томислав Дончев и качества? Прочетете темата за Габрово във форума за времето, в което същият беше кмет на града и си правете изводите дали си струва да се гласува за подобен "водач" на нацията.

Единственият приемлив, засега поне, и донякъде читав и спряган за кандидат на ГЕРБ(-СДС) беше Петър Стоянов, но той самият отрече да е канен, но и обяви нежелание за участие. Според мен всеки друг, който и да предложат наистина ще бъде в позицията "Цецко Цачев2", особено дрънкайки за евроатлантически и джендър ценности в най-бедната и унижена страна НА (но и ОТ) ЕС, в която половин държава живее под прага на бедност, но иначе се бори да бъде джендър-атлантическа :rolleyes:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4545 on: 15.09.2021, 13:03:02 »
Някога (около 2015 г) точно по темата Габрово, точно по темата тролейбуси в Габрово, точно на Томислав Дончев бях писал на някакъв негов емейл, даден покрай нещо си в интернет. И точно от него получих НУЛА отговора и крайния резултат беше точно НУЛА! И не съм го забравил и няма да го забравя!
Говорих просто, че той единствен покрива онзи минимум, на който трябва да са почти всички - демек да го издокарва поне като по телевизорта.
Не случайно както казва @blаgun, нещо ми стана от 2019 г и станах много краен. То не е от 2019-та , ами такъв един период от 2015-2019, когато по всеки важен въпрос се отнесах към съответния човек, който масово беше от ГЕРБ и лично видях истината.
И в МЗ, и в МОСВ, МРРБ, Общини и т.н.

Offline Sixkiller

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2657
 • Стига фира!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4546 on: 15.09.2021, 13:19:29 »
Принципно, по време на първия му мандат като кмет на Габрово същият имаше сайт и форум с 1 раздел в него, който се четеше и се отговаряше редовно, включително на предложения и сигнали. По същото време (2008-2009) община Габрово също имаше доста сносен за времето си сайт (със зеленикав дизайн, ако някой все още го помни) и форум с няколко раздела към него, където също се четеше и се отговаряше от някой от пиарите на общината. И всичко това, разбира се, в даден момент приключи, защото местната власт не обича да я питат и да се обяснява публично в неособено контролирана среда, каквато бяха въпросните два форума.

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3325
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4547 on: 15.09.2021, 14:18:19 »
Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различен резултат ! - Айнщайн.
Изборите имам предвид. До момента промяната върви към трагедия и очаквам зимата за много хора да е тежка като не изключвам и себе си ! Очаквам на тези избори да се явят само твърдите ядра и малък процент инати като мен ! В поредната дилема  съм кой да подкрепя!  :neznam:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4548 on: 16.09.2021, 10:18:47 »
Няма да стане това. Ще има пл-различна кофигурация от партии и дялове. Говоря за ИТН и партията на Петков. ИТН няма да са голяма партия.

Online ozzy

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 12823
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4549 on: 16.09.2021, 10:54:42 »
ИТН ще вземат макс 10% и никой няма да иска да работи с тях, след като се изпокараха на практика с всички. Надявам се ДБ да вземат 15-20%, и проектът на Кирил Петков пак толкова. И ще влязат вероятно Възраждане и МВРО.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4550 on: 16.09.2021, 11:01:45 »
МВРО няма да влязат. Възраждане е възможно да влезе щото имат верни симпатизанти.
Само дето Крил Петков и Асен Василев може да разбъркат и техните карти.
Лошото е, че няма соцология. Дефакто сме изпуснали какво става на полето на социологията. Очаква се "Тренд" да излязат в началото на другата седмица с някаква социология. Лошото е, че нещата се променят твърде бързо, а и те като агенция не са много надеждни. За ИТН очаквам да вкарат по инерция към 15%, но съм уверен че това ще се дължи на инерция от по-малките населени места. Вотът зад граница едва ли е техен вече.
Проблемът с ИТН не е, че са се карали. Проблемът е, че те само това са правили. И използват срещите си за компромати.
Някой отива да ги кара да постъпят с акъла си, те спретват от това компромат. Никой няма да може да говори с тях.

Най-голям минус им е, че показаха, че не ги интересуват ничии проблеми. Те се интересуват от техните си неща - често абсолютно имагинерни и нереални. И също показаха, че нямат добри политици, а са очаквали да си ги купят и назначат.
Също така не вярвам повече Ива Митева да е шеф на НС. Тя се държа на моменти като Цецка Цачева - омотана в правилници и процедури.
« Last Edit: 16.09.2021, 11:03:57 by ooleg »

Offline Pesho1991

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 714
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4551 on: 16.09.2021, 11:03:36 »
ИТН ще вземат макс 10% и никой няма да иска да работи с тях, след като се изпокараха на практика с всички. Надявам се ДБ да вземат 15-20%, и проектът на Кирил Петков пак толкова. И ще влязат вероятно Възраждане и МВРО.
МВРО няма да влязат, защото патриотично-просташкият вот е откраднат от Слави и Копейкин, според мен те ще паднат още. Опасно е обаче евентуалното завръщане на ГЕРБ, а това да си мислим, че ДБ и Петков ще имат различни гласоподаватели и двете партии ще изхвърчат с 20% е заблуда. Познавам хора, които са гласували за ДБ на предните избори, само защото е нямало за кого друг, но сега с удоволствие ще гласувате за Харвард групата.
Така че Христо не случайно започна да протяга ръка, защото знае, че ще загуби, БСП ще са още по-зле,  но САЩ по традиция не толерират големи соц партии в Европа.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4552 on: 16.09.2021, 11:07:49 »
Петков и Василев имат намерение да правят партия център-ляво. Това може да засегне на ДБ вот от тоя тип, за който говориш, но той не е ценен с сегашната ситуация на кратки парламенти. Ще загубим такива хора, ще влязат някакви от ИТН примерно чужбински, които примерно са останали от ИТН с настройка против Петков-Василев. Без социология не може да се хване сметката на случващото се.

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3325
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4553 on: 16.09.2021, 11:42:07 »
Пред Петков и Василев има страшно много организационна работа, а времето е малко ! Само двамата не става, трябват още хора и то не отпадък от други партии, а също има разни административни процедури, от които само една да се закучи и отпаднаха от изборите! Статуквото си има всякаква администрация и е наясно с процедурните хватки !

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4554 on: 16.09.2021, 11:59:41 »
Нямат никаква административна работа почти, защото ще ползват чужда регистрация за изборите.
Административната им работа е само да съберат подписи и да ги внесат в ЦИК.
Освен това, тази партия не е на Радев, но дефакто е под благословията на Радев и правителството. Така, че има значение дали ще духат ветровете срещу движението или по пътя.
Това с чуждата регистрация е отигравано първо от Кобургготски, после от Божков.

Един от опитите, които са правили е с "Екогласност" , която е в коалиция с БСП.
https://petel.bg/Kiril-Petkov-potvardi--che-s-Asen-Vasilev-sa-iskali-da-vzemat-Ekoglasnost-ot-BSP-__418922

Само, че са се натъкнали на закостенелите мозъци от партиите гравитиращи около БСП. Явно тая идея е дошла от някой друг, не е от тях.
Но потвърждава две неща - че ще ползват за сега чужда партия и че имат амбиции към изпуснатия в ляво свободен електорат покрай семейните зависимости на Корнелия Нинова.

........

И понеже докато не излязат 3-4 социологически проучвания няма да може да се схване много относно сметките, а някой горе спомена ГЕРБ и Баце...
Вярно е, че ГЕРБ седят в момента закотвени на едни и същи проценти - по точно 23%, заедно с ДПС. Обаче, нека никой да не си мисли, че тая политика на безучастно гледане на сеир ще излезе печаливша.
Тази година преди всеки избори - САЩ са удряли ГЕРБ и ДПС. Преди 4 април с изказването на конгресмените. ГЕРБ го изкараха лични мнения. Преди предните избори - с Магнитски. Днес тая тема за Магнитски се обсъжда в Европейския парламент.
Очаква се за тези избори САЩ да допълнят списъка, Така, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат цапардосани най-вероятно от САЩ. А онези шамари не са като махленските караници в 36-тото НС!
« Last Edit: 16.09.2021, 12:43:46 by ooleg »

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3325
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4555 on: 16.09.2021, 14:22:33 »
Тъй де, очаква се организацията им да е позиционирана център-ляво и да открадне електорат от БСП и Корнела няма да седи и гледа безучастно как и взимат главата ! Подкрепата на БСП за Радев все още не е сигурна.

ГЕРБ/ДПС/Каскета имат зъб за ББР и куп други щети и ще търсят и под вола теле само и само да ги спънат за изборите ! Не подценявай въобще прокуратурата и цялата съдебна система, когато търсят как да прецакат някого !

Също Христо Иванов едва ли ще е много щастлив да дръпнат и част от неговия електорат макар и да дава вид, че им се радва !

Нещо май много станаха тея дето не ги харесват ?

Offline RADOCVET

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 9658
 • http://bgtransport.org/
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4556 on: 16.09.2021, 14:45:34 »
Което всъщност не е непременно лошо. Обратното щеше да е притеснително.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4557 on: 16.09.2021, 15:25:40 »
Каскета не може да бара кандидат-депутати без разрешение на ЦИК щото са с имунитет.
Корнелия Нинова няма да се даде, ама няма и какво да пази. Тя има колко ДБ в момента (или поне към 31-ви август). Кое да си брани? Освен това подкрепата за Радев в БСП е водещата, а не обратното. Т.е. точно заради Радев, БСП се свлече на 4-ти април и не се е вдигнала.
Корнелия Нинова покрай мъжа си има зависимости към Цацаров и Борисов, от там покрай Гешев. По същия начин Гуцанов във Варна и Костадин Копейкин са дупе и гащи. От там и Петел дето е на Гуцанов не можеш да го познаеш, че е собственост на шефа на БСП-Варна.
Т.е. ако нещата наистина бяха такива, каквито са на повърхността - пей сърце!
Петков също е ясно, че изпълнява работа на Радев. А Радев явно няма намерение да приключва на 14 ноември, а да започва.

Точно поради тая причина смятам, че бягат от ДБ. Просто ДБ не върши нужната работа на Радев за след изборите. Те искат собствена риба в язовира.

Трябва и да не забравяме, че за разлика от 45-тото и 46-тото НС, 47-мия парламент по Конституция има гарантиран живот до 22-ри януари 2022 г. без значение какво ще се случва с правителство. Демек има повече време за маневри.
« Last Edit: 16.09.2021, 15:33:46 by ooleg »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4373
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4558 on: 16.09.2021, 16:49:24 »
Борисов незаконно е записвал о подслушвал висши държавни чиновници,  пациенти в Правителствена болница.
https://bird.bg/lozenec-podslushvane/?fbclid=IwAR3azAnyHOvxPbG_YZw1OoGn-07hCWO4OD9SFRF16kRp0HXJ4YgXyP3JRRc

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5056
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4559 on: 16.09.2021, 22:57:16 »
Борисов незаконно е записвал

Не е установено кой ги е монтирал, и по чия поръчка. Ма по интересно е дали е имало камери в гинекологичните кабинети.................

Всичко това ако не е смущаващо:
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Петьо П. Блъсков
Не съм най-големия фен на Явор Дачков, но тук е обобщил много добре “новите играчи” в политиката:
“Отвъд пропагандата няма абсолютно нищо. Това, което виждаме е твърде смущаващо. За мен има четири червени лампи, които ми светнаха веднага:
1-та е с каква организираност Кирил Петков и Асен Василев овладяха огромен финансов ресурс в лицето на ББР, в лицето на Фонда на Фондовете и в лицето на ДКК. За няма и месец те подмениха всички ръководства, сложиха свои хора: кумове, адвокати, баджанаци, близки, общи фондации и пр., което ако беше станало по времето на ГЕРБ, щеше да избухне жесток скандал - тук цяла банка беше взета пред очите ни и всички казаха: чудесно, махаме Пеевски.
2-та червена лампа беше с Румен Спецов, което е абсолютен скандал - невъзможно е за шеф на НАП да бъде избран човек, който е завлякъл държавата с милион и половина като си е продал фирмата на подставено лице, за да се отърве от тези задължения, това е ясно на всички и фактът, че го крият два месеца това разследване, което се прави за пет минути, показва и една арогантност, която стряска.
3-та лампа беше пресконференцията на Кирил Петков, който обяви изненадващо, в навечерието на изборите, явно с PR цел, в събота, че голям немски инвеститор идва да инвестира тука и да правим електромобили. Оказа се, че това не е никакъв германски инвеститор , а са група албанци, братя Домусчиеви и те ще инвестират но държавата ще им даде едни 35 милиона.
4-та лампа, разбира се е канадското гражданство на г-н Петков, за което той лъга много дълго време и продължава да лъже със същата вътрешна убеденост - изглежда, че той си вярва. Очевидно е, че когато той е бил назначен той е имал двойно гражданство, за неговите фенове това може да звучи много дребнаво, но е факт, че това е нарушение на конституцията.
5-та лампа са необезпечените кредити за startup фирми - това е готова схема за източване.
Когато, някой път, ви излъжат толкова много и за такива важни неща, не можете да кажете: просто ми е симпатичен и ще гласуваме за него.
Така че, това са двама нови играчи много агресивни, факт е, че правят партия без да имат никаква идеология, без да знаем нищо за тях, нито за техните убеждения, трябва да ви говори много. Те приличат много на пирамидите от началото на 90-те.”
« Last Edit: 17.09.2021, 10:33:14 by я л т а »
„На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието.” Галилео Галилей.
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/