Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: [1] 2 3 ... 234
1
Между Горнобански път и Райска градина вече е положен и бетониран половината път.

2
Как е положението по 107 в новия участък?
Скоро пътувах към 17 ч. от Княжево към МС Горна баня. След карпузица имаше 6-7 човека в автобуса, като всички без 1 слязоха на метростанцията, а от там се качи само 1 човек. Не беше час пик все още, но сякаш няма интерес за пътуване към Суходол. При възможност ще го проверя сутрин или по-късно вечерта.

3
Ако имахме push-pull композиции като в нормалните държави, престоя щеше да е 3 минути.
Да не говорим, че от икономии в последно време задачата по разкачане и закачане на локомотивите е вменена изцяло на машнистите.

4
За съжаление БДЖ ПП не прави нищо за привличане на пътници. Много хубаво би било за човек пътуващ от София до Китен примерно да има възможност през железопътния оператор да си закупи билет за цялото пътуване без да се притеснява как ще намери автобус в Бургас и дали ще има билети! Интегрирания билет за влак и МГТ в София въобще няма да засягам...
Работеше се усърдно над нещо такова по време на последното редовно правителство, после нещата замряха.

5
Катастрофа с автобус по 83 и кола. Изглежда че колата е искала да прави забранен ляв завой.

6
Quote
НА 22.10 В ГАРА ПОВЕЛЯНОВО ПРИ ИЗВЪРШВАНЕ НА МАНЕВРА ОТ ПЕТИ КОЛОВОЗ С ВЛАК 2636 /БДЖ-ПП/ С 2 ВАГОНА 91 ТОНА МАШИНИСТ СИРАКОВ НАЧАЛНИК ВЛАК ВЕЛИКОВ, НАБУТВАТ НА ЧЕТВЪРТИ КОЛОВОЗ КЪМ ВЛАК 3636 /БДЖ-ПП/ ЕДИН СПАЛЕН ВАГОН ПО ПКВ. НЕ СПИРА НАВРЕМЕ И СЕ УДРЯ В ПОСЛЕДНИЯ ВАГОН № 6152 7071016-8, ПРИ КОЕТО СА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ ПО ВАГОНА, ПОВРЕДЕНИ ДВЕТЕ ТЕГЛИЧНО ОТБИВАЧНИ СЪОРАЖЕНИЯ. ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ВАГОНА Е НАМАЛЕН ОТ СЪСТАВА НА ВЛАК 3636 /БДЖ-ПП/ И Е ОТВОЗЕН С ВЛАК 2636 /БДЖ-ПП/ ЗА ГАРА ВАРНА. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОСТРАДАЛИ ПЪТНИЦИ НЯМА.

7
Моя грешка, обърках го с Народно хоро.

8
Предполагам този участък го забавиха за да се прави едновременно трамвайното трасе и кръстовището на Павлово свързано реконструкцията на Народен герой от ГБС-ИС.
Ул. Народен герой е далеч от трасето по Борис.

9
В последните дни много засилиха работата по Борис, явно трябва да го свършат до изборите, като предвид колко време го правиха в другия участък, не виждам как ще стане. Но в неделя докато валеше сняг, багери копеха, а днес в 8 сутринта вече се работеше усърдно.

10
Въпреки печалния опит с Инеконите, мисля че и в Трамкар щяхда да провизедат по-бързо един вагон. Или там шефовете са брутално некадърни, или цялата работа е била да се вземат едни пари, псоле в торби и айде фалит.

11
Последните две години именно 4 и 11 св движеха до там. Не се е чуло нито да има оплаквания от интервали, нито са оставали хора по по спирките.
Това, че не си чул, не значи че не е имало. Просто хората по неволя почнаха да търсят алтернатива. Преди ремонта ако нямаше трамвай 5 15 миниути, пристигаше вече пълен на Горнобански път, а сега 4/11 - доста празен. 59 сутрин е на 20 минути и има по 20 човека вътре към метрото, така че той не е фактор за това.

12
И хоро сме играли :)

13
Срещата ще е от 19:00 в Alle House на Крум Попов 4. Резервацията е на мое име (Калин) за 12 човека. Масата трябва да е щом влезете в дясно.

14
На Райска градина парка и улиците са със сериозен наклон, няма как да се прави каквото и да е там. Единственият вариант е да се измисли нещо на обръщалото, но там желание за преработка няма.

15
Онзи ден изненадващо работеха няколко машини на терена, даже по тъмно след 17 ч. копаеха.

16
Да, минавах от там лятото и беше доста по-добре. От север след прохода не е ремонтирано, но там така или иначе си е приличен пътя. По-спокоен е от Ришкия, който вече взе и да се скапва от юг заради калпавия асфалт.

17
Отново празнуваме годишнина на форума - 17 години, която се пада в петък 13-ти :) Който не си пада фаталист, може да се включи.

Срещата ще е от 19:00 в Alle House на Крум Попов 4. Резервацията е на мое име (Калин) за 12 човека. Масата трябва да е щом влезете в дясно.

Записвания - с отговор в темата.

Записани (10):
Dragon
AROS
emm_1968
blagun
RADOCVET
ozzy
Balkanton
stankos
Ники 1515
viktorlc

18
За 1 месец от началото на ремонта към Княжево, 1 ден слагаха мрежа на обекта, 1 махаха контактната мрежа и 1 махаха релсите от Горнобански път до Райска градина. Въпреки хубавото време няма нито техника, нито работници на обекта. Явно ще ги пишат "дъждовни" дни.

19
@Ivo , вярно е че има много нахални и прости клинети, но тук не е така, а примера ти с касиерката щеше да е аналогичен, ако жената в автобуса му вдигаше скандал, че не иска да я закара до Бояна. А тя му е направила забележка за пушене и просто го снима, докато той крещи и заплашва. Забележи, че дори във виртуалното деловодство има поле за снимка!
Я кажи, не в Канада, а във Фантастико какво щеше да се случи, ако касиер реши да пуши на работното място и клиент му направи забележка? Щеше да излети на момента, а клиента да получи извинение. А ако някой като теб тръгне да го защитава, най-много да го последва.

20
Монетата винаги има две страни. Не оправдавам водача, но дамата много нагло вади телефон, снима, пречи на водача и нарушава безопасността на превоза, с което застрашава всички. Водача просто се защитава. Доколкото виждам автобуса е късо Конекто с кабина и нито има как да я удари, нито дамата как да усети дима. Просто човека я помоли да се махне.

Друг е въпроса,че много обидчиви и лоши са станаха клиентите навсякъде в последно време. Като им направиш забележка стават много нагли мислят си че като си плащат всичко им е позволено. Отделно служителите работещи с клиенти пък вече изобщо не им мълчат на такива не им пука а навсякъде започнаха да ги слагат на място. Онзи ден пред мен на касата за плащане на битови сметки една нахална госпожа направо крещеше на служителката, докато на служителката не й писна, стана и я изпъди с дръжката на металата като мръсно куче. Просто всичко си има граници на търпимост и откъм двете страни.
От кога ваденето на телефон и снимането пречи на водача и застрашава всички? Това, което застрашва всички е, че водача постоянно става да се разправя с пътничката, явно уплашен, че ще се види какви ги върши, което и става. Одавна доста от водачите си имат превозните средства за бащиния и се чувстват господари там.

Pages: [1] 2 3 ... 234