Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: [1] 2 3 ... 235
1
Не е ли време да започне форума да разбира и от ipv6 адреси?
Не.

2
Поредният шофьор, на който му е "прилошало"
https://m.dir.bg/dnes/sofia/katastrofa-s-avtobus-i-dve-koli-zadrasti-stolichniya-bul-tsar-boris-iii-snimki

3
Преди 2 дни между Мездра и Роман на един от прелезите влака рязко намали преди него, сякаш му даваше сигнал че не е задействан, но бариерите си бяха пуснати. Вероятно имаше някакакъв проблем със сигнализацията. На връщане същия ден си мина на пълна скорост.

4
За да не се налага влаковете да смянят посоката на Илиянци.

5
От седмица правят релсите на пътя около колелото в Княжево. Като ги гледам вероятно след седмица ще са готови там и ще продължат надолу.
Ако минавате от там с кола, имайте предвид че е затворено цялото южно платно и колите трявба да се разминават по северното с изчакване, което прави голямо задръстване. Минавайте през пл. Сред село, ул. Войводина могила и ул. Люлински път към Перник, а на обратно се отколнявайте наляво след Еко-то в Княжево (може да се използва и към Перник).
На Горнобански път очаквам да са готови до 1-2 дни с кръстовището. На колелото там полгат релси.

6
Между Горнобански път и Райска градина вече е положен и бетониран половината път.

7
Как е положението по 107 в новия участък?
Скоро пътувах към 17 ч. от Княжево към МС Горна баня. След карпузица имаше 6-7 човека в автобуса, като всички без 1 слязоха на метростанцията, а от там се качи само 1 човек. Не беше час пик все още, но сякаш няма интерес за пътуване към Суходол. При възможност ще го проверя сутрин или по-късно вечерта.

8
Ако имахме push-pull композиции като в нормалните държави, престоя щеше да е 3 минути.
Да не говорим, че от икономии в последно време задачата по разкачане и закачане на локомотивите е вменена изцяло на машнистите.

9
За съжаление БДЖ ПП не прави нищо за привличане на пътници. Много хубаво би било за човек пътуващ от София до Китен примерно да има възможност през железопътния оператор да си закупи билет за цялото пътуване без да се притеснява как ще намери автобус в Бургас и дали ще има билети! Интегрирания билет за влак и МГТ в София въобще няма да засягам...
Работеше се усърдно над нещо такова по време на последното редовно правителство, после нещата замряха.

10
Катастрофа с автобус по 83 и кола. Изглежда че колата е искала да прави забранен ляв завой.

11
Quote
НА 22.10 В ГАРА ПОВЕЛЯНОВО ПРИ ИЗВЪРШВАНЕ НА МАНЕВРА ОТ ПЕТИ КОЛОВОЗ С ВЛАК 2636 /БДЖ-ПП/ С 2 ВАГОНА 91 ТОНА МАШИНИСТ СИРАКОВ НАЧАЛНИК ВЛАК ВЕЛИКОВ, НАБУТВАТ НА ЧЕТВЪРТИ КОЛОВОЗ КЪМ ВЛАК 3636 /БДЖ-ПП/ ЕДИН СПАЛЕН ВАГОН ПО ПКВ. НЕ СПИРА НАВРЕМЕ И СЕ УДРЯ В ПОСЛЕДНИЯ ВАГОН № 6152 7071016-8, ПРИ КОЕТО СА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ ПО ВАГОНА, ПОВРЕДЕНИ ДВЕТЕ ТЕГЛИЧНО ОТБИВАЧНИ СЪОРАЖЕНИЯ. ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ВАГОНА Е НАМАЛЕН ОТ СЪСТАВА НА ВЛАК 3636 /БДЖ-ПП/ И Е ОТВОЗЕН С ВЛАК 2636 /БДЖ-ПП/ ЗА ГАРА ВАРНА. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОСТРАДАЛИ ПЪТНИЦИ НЯМА.

12
Моя грешка, обърках го с Народно хоро.

13
Предполагам този участък го забавиха за да се прави едновременно трамвайното трасе и кръстовището на Павлово свързано реконструкцията на Народен герой от ГБС-ИС.
Ул. Народен герой е далеч от трасето по Борис.

14
В последните дни много засилиха работата по Борис, явно трябва да го свършат до изборите, като предвид колко време го правиха в другия участък, не виждам как ще стане. Но в неделя докато валеше сняг, багери копеха, а днес в 8 сутринта вече се работеше усърдно.

15
Въпреки печалния опит с Инеконите, мисля че и в Трамкар щяхда да провизедат по-бързо един вагон. Или там шефовете са брутално некадърни, или цялата работа е била да се вземат едни пари, псоле в торби и айде фалит.

16
Последните две години именно 4 и 11 св движеха до там. Не се е чуло нито да има оплаквания от интервали, нито са оставали хора по по спирките.
Това, че не си чул, не значи че не е имало. Просто хората по неволя почнаха да търсят алтернатива. Преди ремонта ако нямаше трамвай 5 15 миниути, пристигаше вече пълен на Горнобански път, а сега 4/11 - доста празен. 59 сутрин е на 20 минути и има по 20 човека вътре към метрото, така че той не е фактор за това.

17
И хоро сме играли :)

18
Срещата ще е от 19:00 в Alle House на Крум Попов 4. Резервацията е на мое име (Калин) за 12 човека. Масата трябва да е щом влезете в дясно.

19
На Райска градина парка и улиците са със сериозен наклон, няма как да се прави каквото и да е там. Единственият вариант е да се измисли нещо на обръщалото, но там желание за преработка няма.

20
Онзи ден изненадващо работеха няколко машини на терена, даже по тъмно след 17 ч. копаеха.

Pages: [1] 2 3 ... 235