Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 235
41
За Капрузица може да се пусне една линия от пл. Сред село или обръщалото на 58 при читалището през МС Горна Баня до Суходол, като така ще му осигури добра врзъка едновременно с тм 5 и метрото за Карпузица, както и с метрото за Суходол.

42
Абсурно е новите локомотиви да не се движат по половината линии, защото имало повече криви. Все едно са правени за прави участъци само. Просто както каза @bdz43r трябва да се подготвя по-отрано смяната им. По спомен или вече имат, или скоро ще имат нова машина в Експрес сервиз, като ще може цялата операция да става там, без да се пращат в чужбина и да се чака дълго.

43
Действително се минава, правих го 2 пъти това лято, но се кара много бавно и на зиг-заг. Добре че почти няма коли и може да караш и в насрещното.

44
Иначе Айтоския проход е ремонтиран и става за алтернатива на Ришкия или Обзор, като доста по-малко натоварен.

45
А 7-те километра от Витиня до Горно Камарци от 20 години няма кой да ги ремонтира. По целия софийски участък на АМ Хемус няма къде да пресечеш към подбалкана. По Арабаконак е трагедия, а Етрополе-Златица направо го няма. Дори на Елешница не разрешават качването и слизането, а си го пазят за хранилка.

46
Току що се разминахме с влак го- Стара Загора в чийто състав имаше зелен вагон серия 47 чист и лъскав. От поне 25 години не бях виждал в зелено, браво ако пак са решили така да ги боядисват. Много им отива зеленото, както и предишното синьо. Снимка по късно че са голям формат и сега не мога да ги обработя.
Свършило им е синьото. После ще отворят кацата с лилавото.  :crazy:

47
Идеи / Re: А 260
« on: 28.09.2022, 09:42:52 »
За мен трябва да се пусне една от новите маршрутки от Н. Хрелков при МС Горна Баня до Бонсови поляни и да се движи на кръгъл час, но явно там не живеят хора с връзки.

48
Идвам от Опълченска , спирам на пешеходната на руски паметник . До мен в дясно е спряла пернишката маршрутка , а пред нея тойотата. Минавам ги , тойотата тръгна , явно с идеята да продължи от външната лента направо към прага . Е , остана си с идеята само . Масово не се спазват правила , предимства и прочие.
На тв кулата като тръгне 413 да се извърта , все ще се намери някой да тръгне с автобуса . Или на Руски паметник пак , обаче от пирогов към мола. И автобуса от средната лента завива за да спре на спирката в дясната лента . И просто хората не проумяват , че на автобуса му трябва повече място за да се изнесе и заввие спокойно.
Личи си колко лошо ти се отразява возенето в градския транспорт и попиването на акъл от шофьорите. Тълкуваш правилника както ти е удобно и при евентуална катастрофа си щял да отнесеш акта.

49
В Манастирски ливади, където редовният транспрот ти е на макс. 10 мин. пеша, няма да прокопса. Във витошките квартали има смисъл, но като падне сняг нямат шанс да издрапат по баирите. Нкрая наистина ще почнат да се движат по слабо натоварените линии.

50
Там действително има адски много преки към паркингите на блоковете. На повечето места са по 2-3 преки между всеки 2 блока и аз често се обърквам по коя трябваше да хвана.

51
Трябва, ама няма. Вече и срок няма :)

52
Не мисля, че ще направи задръствания, но определено ще подобри безопасността. Пешеходната пътека и преките са доста натоварени.

53
Вероятно наистина е Димитровград. Снимката е правена от пътник в Ориент Експрес през 49 г.

54
Кога е имало ЖП транспорт в Раковски? Сега до колкото знам няма.

55
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 24.08.2022, 13:20:51 »
Вероятно е и заради лошото време. Днес сутринта трафика беше по-малко.

56
Еленко врачански отдавна е тираджия.
Ама някои хора не знам как си я представят тази работа.
Хващаш един рейс, качват се хора, после подминава две/три спирки, напредва с времето и започва да се влачи с 6 км/час, за да влезне в график, защото за аванс пари удържат. И на кой ще му е приятно да се вози така. Такива неща и сега се случват без спирки по желание на 27 линия да речем, като започне едно влачене........., пеша ще изпревариш автобуса.
В Будапеща, например, има някои възлови спирки на които ако има аванс стои там и чака да влезе в разписание. На таблото и по уредбата се съобщава автоматично това и изписва още колко време ще стои и така докато стигне до 0 и после газ до дупка. При трамваите там разписанието е направено много добре и има зелени вълни и добре оразмерени кръстовища, така че между 2 спирки нищо не спира трамвая и пердаши здраво, след което чака следващи светофар да го пусне и така. В разписанието нямат фактора "дай да сложим още малко време, че може да настигне друг трамвай или да има коли на релсите". Но и като цяло на запад разписанията са стегнати, скоростите - високи и има шанс да закъсне много повече от това да подрани.

57
Във Великобритания на всеки перон има табелки, които указват при колко вагона къде да се спре.
В цяла западна Европа е така и на гарите има букви А, B, C... и знаеш точно къде ще е твоя вагон. В София половин час преди тръгването не се знае нито колко вагона ще има, на кой коловоз ще е, какви вагони ще има, пък какво да говорим за това кой вагон къде ще спре.
То даже не е такъв проблем, че влакът ще спре напред или назад, а че не знаеш до последно къде да застанеш да го очакваш. Допълнителните вагони пък са веднъж отпред, веднъж - отзад и не можеш да разчиташ че ако си по-напред, при теб ще дойде вагон 1.

58
Може и това да е, но бях най-отзад и не виждах къде е локомотива. Направи ми впечатление на връщане с 1614, че и там последния вагон идваше доста назад на всяка гара, а беше само с 5 вагона. Явно наистина е до това какво желание има машиниста да спре така, че да им е удобно на пътниците. На МС Горна баня ми е правило впечатление, че в посока Захарна фабрика някой спират така, че последният вагон да е където почва перона точно пред чакалнята, а други спират на знака "П" и трябва да търчиш напред за да се качиш.

59
Мисля, че има някои гари, които не обслужват села и там се спира само за смяна на персонала.

60
Вчера пътувах с 3621 и беше с 9 вагона - 3 + 6 допълнителни. Съответно имаше места за всички, но от БДЖ бяха решили да продават запазени само за първите 6 вагона и те бяха пълни. Ние се преместихме в последния въпреки запазените ни места и до Карлово си бяхме само ние в целия вагон. Може би една причинте да не пуснат преклаено дълъг влак, е че не се побира на пероните. От Искърско шосе до Карлово навсякъде последните 2-3 вагона бяха извън пероните и кондуктора специално ни предупреди като слизаме на Карлово да минем напред (но пък там взе че се побра).

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 235