По принцип икарусите в Бургас са доста по-стари от софийските, а и като му гледам прозорците, едва ли е от по-новите!
А вратите им са някаква измислена модификация, взети са от старите съчленени чавдарки,доколкото си спомням
Тук не съм съгласен.Тези Икаруси са доставака от 1989-90год.Вратите са от новият тип-въртящи се и няма как да са взети от Чавдар В 14-20,защото при Чавдара вратите са плоски а при Икарусите са извити.Освен това тези Икаруси отвътре са с луминисцентно осветление,седалките са като в тролейбусите Икарус в София,имат дори и предпазители на пантографите на вратите(нещо задължително,което при турските автобуси липсва,Конекто Г,О345 Г,ВМС и др.),надписите отвътре са на руски.Но част от тях бяха собственост на Бургаския нефтохимически комбинат,след приватизацията му,се завели дело и са си ги взели.В повечето даже пишеше "Автобусът е закупен от колектива на "Нефтохим""Та незнам за какво са им на нефтохима,след като те си имат туристически Икаруси. А въпросните градски Икаруси може да ги видите като пътувате с влака,седят на една площадка в комбината.Сега май се движат 2 такива-този който съм снимал с рекламата на Райфайзенбанк,има и още един,без реклама в оригиналния си цвят,а иначе специално за Бургас от този модел със новият тип врати мисля че са били общо 6.