Ходил съм няколко пъти в Париж(дори скоро ми се очертава отново) и мога да заявя,че това е най-най-любимия ми град...Но в случая не смятам,че е уместно да се сравняват София и Париж. Ясно е,че във всички нормални мегалополиси бизнес центровете,небостъргачите и т.н. са съсредоточени в отделни центрове, т.е. "сититата" на градовете.В София обаче такова няма къде да бъде оформено.Или поне аз не смятам,че има къде.Трябва да е на място с уреден транспорт..достатъчно място за развитие..близо го големи транспортни възли-е къде го това място.Въпреки това смятам,че по бул.Тодор Александров нищо не пречи да се построят 4-5 по-високи сгради.Много бих се радвал на билдинги от порядъка на 40-50 етажа.Със сигурност ше допринесат много за един по-модерен облик.Та дори Варшава,където мисля,че има само 5 по-високи сгради изглежда доста модерно.
Единственото нещо,което обаче ме притеснява е,че това са нови офис площи,а такива в момента-бол.Друг вариант е поне в 2 от небостъргачите да има хотел,както и жилищни апартаменти.Със сигурност в някой от тях ще има мол или друг тип голям търговски център...Единствената надежда е,че все повече чужди капитали ще влизат в БГ,все повече фирми ще разкриват офиси и това е една възможност.
Е лично на мен много ми се ще да има нещо ...високо.
ПП:Друг проект,който много искам да се задвижи е за райна-"Кръста" при КЕмпински Зографски..проектът ,който беше представен би превърнал тази част на София в нещо наистина уникално.