Интересувате ли се от камиони ? Като цяло аз съм огромен почитател на марката Скания, особено R серията, но напоследък и много се запалих по новият модел на Мерцедес Актрос Спейс Макс.
Камионът е нещо като Longline при Скания, но по-малък. Продължение на
Black Edition и
Cruiser . Все още не е въведен в серийно производство, но мисля, че ако го въведат ще има доста копувачи, разбира се ако цената е прилична.
С други думи цялата гама Actros BlueTec,Cruiser,Black Edition и Space Max, са предназначени създадът по голям уют за шофьора, като в домашни условия, и да превърнат кабината в удобно място за път.
Последният от тези модели Actros Space Max е и най-добрият от тях и усъвършенстван от гамата, той представя идеални условия за сън на шофьора. Кабината на Space Max е конструирана така, че тя да бъде приятна както за работа така и за почивка. Водачът може да гледа любимите си ДВД филми на малък плосък екран.
В основата на Mercedes-Benz Actros Space Max лежи Mercedess- Benz Actros 1860LS с технологийте BlueTec 5 и Mercedes PowerShift, камиона разполага с V8 двигател с мощност 600кс.
Actros Space Max е създаден от дизаинерите на Mercedess-Benz Trucks, за да покаже, че ограниченото пространство в кабината на един камион, не е предпоставка за лошо пътуване.
Ето снимки на камиона: