Ще станат бациларници толкова, колкото и градините станаха.
Според мен е чудесно че учениците тръгват присъствено. Нормалния живот трябва да се завърне час по-скоро.
Някак шизофренично ми се вижда да нямаме проблеми с тълпите по барове, дискотеки градски транспорт и пазари, но изведнъж в училище да се очакваме да се роди страшен катаклизъм.
Те си бяха, са и ще бъдат бациларници!
Моето дете никога не се е разболявало по-жестоко, от болест, която е хванало в ясла, детска градина или училище! Когато си се разболее вкъщи нещата приключват без драми от 3 до 5-6 дни.
Така, че няма какво да се отрива ще или няма да станат щото те са си станали още от моето детство и до днес.
Идиотското определяне на грипните епидемии всяка година в София също изключително много помагаше и ако го правят пак ще помага още, където ваканцията за грип се съобразява с нуждата от почивка на даскалите за зимата и се връщат децата в училище точно, когато е пик-а на грипа.
По точно тая тъпа програма, на детето в класа около средата на февруари бяха останали 7-8 деца.
Правилното е:
- грипната ваканция да е за училище, а не ей така амблок за цяла София! Защото, почне ли грип в центъра му трябват 10-14 дни за да обхване София. Няма как град, който е на такава площ да е в грипна ваканция по едно и също време - щото нещата са различни например в Люлин, Княжево, Дружба, Панчарево, Бистрица! Нито релефа, нито климата, нито нищо му е еднакво от единия край на София до другия (от Стара Планина до Витоша, от Люлин до Искър).
- трябва обучението да е присъствено само до началото на октомври, след което да е по избор на родителите, който да може да се променя за 2 седмици или на месец.
- държавата трябва да си мръдне пръста и да престане да се хвали с онлайн обучение, което е организирано въпреки нея, а не благодарение на нея!
Няма как една пейка да струва няколко хилядарки, обаче никой да не осигурява нищо за учители и ученици!
Направо го казвам - по-добре министър на образованието да е Гугъл, че е направил с Google Class Room най-много за образованието.
P.S. Между другото моето двумесечно онлайн обучение с детето даде чудесни резултати! Не тъпите им кашкавалени програми, не учителите му, не! Даде това, че аз бях до детето си и заместих на 100% учителите като някой, който обяснява нещата! И научих детето да има раздвижено мислене и свобода на мисълта, доколкото е възможно за 2 месеца!
И то защото детето видя заедно с мен, че големите надувки на класа, много често са въздух под налягане! Ама го видя, защото му обяснявах и бях до него!
С тъпите си действия и бездействия МОН ще успеят да върнат нещата на традиционните им места, където се толерира зубренето, заучаването и карането в правата линия!
И хайде да не се слъжем, защото го знаем! На първо място сме в света по смъртност и никак ни няма и в образованието! Така, че едва ли ще успеят да направят нещо с грижите си за здравето на децата в училище! Миналата година, докато беше в присъствената си част трябваше да се занимавам с разкарването на класна, която пишеше с грешки на дъската (дето се е раждала, като съм учил средно образование), но за сметка на това много обичаше да наказва определени деца до степен, в която трябваше да ходят на психолог след това!
Образованието и здравеопазването в БЪЛГАРИЯ са ЗЕРО!
Това, което трябва да се направи е да се излъчва онлайн всеки час и от октомври нататък да е по избор на родителя, дали ще гледаш класа през очи или през камера. И идеята на това е да не се създава изкуствено присъствие в училище. Т.е. по задължение.P.S2.
https://lupa.bg/news/roditeli-do-lupabg-ne-iskame-decata-v-klas_76423news.htmlhttps://www.peticiq.com/277984Има хора, които също са за правото на избор на родителя.